احترام بغداد به توافق کاهش تولید اوپک

۱۳۹۸/۰۲/۲۲ - ۰۰:۴۴:۰۰
کد خبر: ۱۴۴۲۹۶
احترام بغداد به توافق کاهش تولید اوپک

گروه انرژی|

وزیر نفت عراق روز پنجشنبه بار دیگر تاکید کرد که کشورش به توافقات اعضای اوپک پایبند است و سیاست صادرات نفت خود را تغییر نخواهد داد.

ثامر الغضبان، وزیر نفت عراق و مشاور نخست‌وزیر در امور انرژی در اظهاراتی که در روزنامه دولتی «الصباح» به چاپ رسیده است، تاکید کرد: بغداد سیاست نفتی خود را تغییر نخواهد داد و همچنان به سهمیه اوپک پایبند خواهد بود.

وی افزود: عراق توان افزایش صادرات نفت خود را دارد اما با توجه به اهمیت حفظ ثبات در بازار و جلوگیری از عرضه اضافی، به توافق اعضای اوپک و متحدان خارج از اوپک احترام می‌گذارد و به سهمیه خود پایبند خواهد بود.

به گزارش ایرنا، الغضبان گفت: عراق درحال حاضر قصد تغییر سیاست تولیدی و صادراتی خود در زمینه نفت را ندارد اما اگر شرایط بازار تغییر کند بعدأ بر اساس شرایط جدید درباره آن تصمیم‌گیری خواهد کرد.

وزیر نفت عراق در عین حال به نشست اعضای اوپک و متحدان آن 19 ماه مه جاری (29 اردیبهشت) در جده اشاره کرد و گفت: تا آن زمان هنوز فرصت زیادی وجود دارد که ببینیم وضعیت قیمت نفت به کجا می‌رسد و اینکه آیا شاهد ثبات یا افزایش خواهد بود.

در همین حال وزیر نفت عراق روز یکشنبه هفته گذشته نیز در جریان سفر به دوحه قطر اعلام کرده بود که کشورش برای جبران کمبود احتمالی بازار، اقدام به اتخاذ تصمیم یکجانبه برای افزایش عرضه نفت خام نخواهد کرد.  وی گفته بود: بغداد به توافقات در خصوص سطح تولید میان اعضای اوپک و اعضای غیراوپک به رهبری روسیه در دسامبر 2018 تا هر جا که باشد احترام خواهد گذاشت. وزیر نفت عراق افزوده بود: توافق یاد شده برای حفظ تعادل در بازار جهانی نفت صورت گرفت که سال‌های قبل از آن شاهد افت و خیز و کاهش شدید قیمت‌ها بود، بنابراین ما از آن حمایت می‌کنیم.

الغضبان گفت: توافق ماه دسامبر سبب جلوگیری از ریزش قیمت نفت و بازگشت آرامش به بازار جهانی شد و قیمت آن را که زیر 40 دلار در هر بشکه شده بود به بیش از 70 دلار رساند.

وی تاکید کرد که عراق در خصوص میزان عرضه نفت به بازار به توافق مذکور پایبند خواهد ماند و فارغ از اینکه علت کاهش عرضه در بازار چه باشد، اقدام به اتخاذ تصمیمات یکجانبه برای جبران آن نخواهد کرد.

آژانس بین‌المللی انرژی در گزارشی که اوایل اردیبهشت ماه جاری منتشر شد، پیش‌بینی کرد که عراق در سال 2030 میلادی در رتبه سوم بزرگ‌ترین تولید‌کنندگان نفت قرار خواهد گرفت.

بر اساس این گزارش، عراق موقعیت خود را در میان تولیدکنندگان بزرگ نفت تقویت خواهد کرد تا در رتبه سوم بزرگ‌ترین منبع عرضه جدید در جهان قرار گیرد و جایگاه خود را در سازمان اوپک نیز ارتقا دهد.

این آژانس که مقر آن در پاریس است با بیان اینکه عراق تولید نفت خود را تا سال 2030 میلادی به 6 میلیون بشکه در روز افزایش می‌دهد، احتمال داد که عراق تولید نفت خود را تا سال2030 و به نسبت 30 درصد افزایش خواهد داد تا در رتبه‌بندی از کانادا که اکنون چهارم است، پیشی بگیرد.

آژانس بین‌المللی انرژی افزود: افزایش تولید نفت عراق، کمبود نفت در بازار بدلیل بحران‌های منطقه از جمله اوضاع در ونزوئلا و لیبی را جبران خواهد کرد.

دولت عراق پیش‌تر اعلام کرده بود در سال 2019 شرکت ملی نفت عراق به تولید روزانه 4 میلیون بشکه نفت خواهد رسید.

در بودجه سال 2019 میلادی عراق، میانگین صادرات نفت 3 میلیون و 880 هزار بشکه در روز و به ‌نرخ هر بشکه 56 دلار تعیین شده است.

این در حالی است که میانگین صادرات نفت عراق در بودجه سال 2018 میلادی، سه میلیون و 800 هزار بشکه در روز و به‌ نرخ هر بشکه 46 دلار تعیین شده بود.

همچنین درحالی که طی دو دهه گذشته ذخایر نفت این کشور 135 میلیارد بشکه برآورد می‌شد، این رقم به گفته مقامات عراقی اکنون به 153 میلیارد بشکه رسیده است. همچنین در گزارشی که سه روز پیش منتشر شده بود، عادل عبدالمهدی، نخست وزیر عراق گفت که کشورش به زودی یک قرارداد انرژی 30 ساله 53 میلیارد دلاری با اکسون موبیل و پتروچاینا امضا می‌کند. وی هرگونه ارتباط بین این پروژه بزرگ و مجوز امریکا به عراق برای تجارت با ایران را رد کرد.

به گزارش رویترز، عراق انتظار دارد 400 میلیارد دلار طی 30 سال اجرای این قرارداد به دست آورد.

این پروژه بزرگ جنوبی شامل توسعه میادین نفتی نهر بن عمر و ارتاوی می‌شود که تولید را از این میادین به 500 هزار بشکه در روز از 125 هزار بشکه فعلی می‌رساند.

سفیر ایران در لندن روز دوشنبه هفته پیش گفته بود که امریکا به عراق معافیتی برای معامله اقتصادی با ایران می‌دهد و در عوض یک قرارداد نفتی با بغداد امضا می‌کند. به گزارش تسنیم، عبدالمهدی در مورد موانع نهایی کردن این قرارداد گفت: «مذاکرات بین وزارت نفت عراق و اکسون موبیل و پتروچاینا بر چگونگی تقسیم سود این پروژه در صورت افزایش یا کاهش قیمت نفت تمرکز دارد». وی اضافه کرد: «این قرارداد 30 ساله است و این جزییات مالی حساس هستند و باید بیشتر در مورد آنها مذاکره شود».

عراق دومین صادر‌کننده نفت اوپک است و مدت‌هاست قصد دارد تولیدش را تقویت کند. تولید نفت عراق دهه‌ها به خاطر جنگ و تحریم محدود شده بود. چنین پروژه‌هایی مزایایی ارزشمند برای شرکت‌های نفت بین‌المللی در جهان دارند. قرار داد اولیه موفقیتی بزرگ برای طرح‌های توسعه‌ای اکسون موبیل در عراق است.

عراق همچنین یکی از کشورهای جهان است که هم با ایران رابطه دوستانه دارد و هم با امریکا.

اکسون موبیل و پتروچاینا یک پروژه برای آبرسانی به چاه‌های نفت در جنوب عراق دارند و قرار است خط لوله‌های جدید صادراتی بسازند. هدف این پروژه همچنین تولید 100 میلیون فوت مکعب در روز گاز طبیعی از میادین ارتاوی و بن عمر است.

عراق از ایران نفت وارد نمی‌کند ولی یک معافیت از واشنگتن برای واردات گاز طبیعی ایران گرفته است.

یک مقام ارشد نفتی عراق گفت: «تحریم‌های امریکا علیه کشورهایی هستند که فقط نفت ایران را می‌خرند و عراق هیچ نفتی از ایران وارد نمی‌کند. برای گاز تا جایی که من می‌بینم هیچ محدودیتی وجود ندارد. معافیت خرید گاز همچنان برقرار است».