اخبار

۱۳۹۸/۰۲/۲۳ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۴۴۴۲۲

کاهش ۳۸ درصدی تولید وانت

ایسنا | جدیدترین آمار انجمن خودروسازان ایران نشان می‌دهد که تولید انواع وانت در فروردین ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه در سال گذشته، ۳۸ درصد کاهش یافته است. طبق آمار اعلام شده تولید وانت در فروردین ماه سال جاری به ۱۹۱۶ دستگاه رسیده که نسبت به تعداد ۳۰۹۰ دستگاهی مدت مشابه سال گذشته، ۳۸ درصد کاهش یافته است. طبق این آمار تولید وانت در گروه صنعتی ایران‌خودرو ۹۷.۳ درصد کاهش یافته و به 8 دستگاه رسیده است. این شرکت در فروردین‌ماه سال ۹۷، ۲۹۱ دستگاه وانت تولید کرده بوده است. پس از آن گروه بهمن با تولید ۳۰۴ دستگاه در فروردین امسال نسبت به ۶۲۱ دستگاه تولید شده در مدت مشابه سال گذشته، ۵۱ درصد کاهش تولید داشته است. آمار منتشر شده از سوی انجمن خودروسازان ایران نشان می‌دهد که میزان تولید وانت در گروه خودروسازی سایپا نیز با کاهش ۲۳.۸ درصدی همراه بوده و از ۲۰۹۵ دستگاه در فروردین سال گذشته به ۱۵۹۶ دستگاه رسیده است. در میان تولیدکنندگان وانت، شرکت سازه‌های خودروی دیار با وجود اینکه فروردین سال گذشته تولید وانتی نداشته است، امسال هشت دستگاه تولید کرده است. شرکت ارس خودرو دیزل با وجود اینکه در فروردین ماه سال گذشته ۸۳ دستگاه تولید وانت داشته؛ فروردین امسال محصولی در این زمینه تولید نکرده و شاهد کاهش تولید ۱۰۰ درصدی بوده است.

صدور حواله توزیع ۱۳ هزار تن شکر در بازار

به دنبال انتشار گزارش‌ها از نایاب شدن شکر در بازار، سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران از صدور 13 هزار تن حواله شکر برای توزیع در بازار پایتخت خبر داد. بر اساس اعلام این سازمان، تا امروز 13 هزار و 360 تن حواله شکر برای توزیع در بازار تهران صادر شده و بیش از 7 هزار تن دیگر نیز در روزهای آینده در بازار تهران توزیع می‌شود. سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران با اشاره به توزیع شکر در تهران توسط 15 صنف و مرکز اعلام کرد: 22 هزار تن شکر در نظر گرفته شده در فروشگاه‌های زنجیره‌ای، اتحادیه‌های مربوطه، سازمان میادین و تره‌بار و... توزیع و به دست مصرف‌کنندگان خانگی و صنعتی خواهد رسید. از سوی دیگر، دبیر اتحادیه بنکداران مواد غذایی با بیان اینکه در شهر تهران غیر از شمیرانات و شهر ری هزار و ۴۰۰ بنکدار مجاز مواد غذایی وجود دارد گفت: قرار شده که شرکت بازرگانی دولتی به هریک از آنها یک تن شکر به نرخ مصوب تحویل دهد تا تحت نظارت در بازار توزیع شود. غلامعلی حسنی دبیر اتحادیه بنکداران مواد غذایی ایران در گفت‌وگو با تسنیم اظهار کرد: شرکت بازرگانی تا به امروز حجم کمی شکر برای توزیع در اختیار بندکداران مواد غذایی قرار داده است، همچنین برنامه‌ریزی شده است سهمیه‌ای در اختیار بنکداران شهر تهران قرار دهد تا تحت نظارات در بازار توزیع شود. وی افزود: در شهر تهران غیر از شمیرانات و شهر ری هزار و 400بنکدار مجاز مواد غذایی در تهران وجود دارد که قرار شده است به هریک از آنها یک تن داده شود تا تحت نظارت در بازار توزیع شود. دبیر اتحادیه بنکداران مواد غذایی ایران ادامه داد: نرخ مصوب هر کیلوگرم شکر برای مصرف‌کننده نهایی 3500 تومان است اما قیمت آن در بازار مصرف بالاتر از است. وی تصریح کرد: حجم شکر یک تنی که قرار شده است برای توزیع در اختیار بنکداران قرار گیرد بسیار کم است زیرا فعالان این صنف به صورت خرد فروش ندارند و برخی از آنها روزانه صد تن فروش دارند. حسنی گفت: اگر اجازه می‌دانند که بنکداران مواد غذایی از ابتدا به ذخیره‌سازی شکر اقدام می‌کردند، می‌توانستیم بازار را به صورت عرضه و تقاضا و نظارتهای مکفی اداره کنیم.

قیمت گوشت وارداتی نیمایی شد

خبرگزاری تسنیم | در حالی که عرضه گوشت وارداتی با نرخ نیما در فروشگاه‌های زنیجره‌ای آغاز شده هنوز خبری از پرداخت ما به التفاوت ریالی یا عملیاتی شدن کارت کالا نیست. بعد از تصمیم دولت برای توقف واردات گوشت قرمز با ارز 4200 تومانی دیگر اثری از صف‌های طولانی مردم برای خرید گوشت قرمز تنظیم‌بازاری در فروشگاه‌های زنجیره‌ای و میادین میوه و تره بار مشاهده نمی‌شود. بررسی‌های میدانی نشان می‌دهد، در حال حاضر گوشت قرمز با دو نرخ متفاوت ارز نیمایی (8700 تومان) و قیمت آزاد عرضه می‌شود. گوشت قرمزی که (تا روزهای گذشته) در بازار عرضه می‌شد با ارز 4200 تومانی به کشور وارد شده و قیمت آن حدود 40 هزار تومان بود اما مدتی است که گوشت قرمز با ارز نیمایی به کشور وارد و در فروشگاه‌ها توزیع می‌شود. گوشت چرخ کرده نیمایی با قیمت هر کیلو 62 هزار تومان توزیع می‌شود. این درحالی است که بر اساس قانون بودجه، مصوبات و تصمیمات خود دولت، واردات کالاهای اساسی در سال 98 باید با ارز رسمی 4200 تومان انجام شود. در آخرین روزهای کاری مجلس شورای اسلامی نمایندگان مجلس به اصرار دولت همچنان بر توزیع کالاهای اساسی با ارز 4200 تومان تاکید کردند. این در حالی بود که در نخستین ماه سال 98 خبر خارج شدن 4 قلم کالای از لیست 25 قلم کالای اساسی منتشر شد.