تاکسیهای حومهای از پرداخت عوارض آزادراهی معاف شدند
سید حسین میرشفیع، معاون ساخت و توسعه آزادراهها گفت: به تازگی وزیر راه موافقت کرده است که تاکسیهای حومهای که در اطراف شهرها تردد دارند، معافیت پرداخت عوارض آزادراهی داشته باشند، همچنین برای عبورهای بیش از ۴۰ بار در ماه تخفیف ۲۰ درصدی داریم.
میرشفیع در گفتوگو با فارس، درباره آخرین جزییات اجرای طرح پرداخت عوارض الکترونیک آزادراهی بدون توقف، اظهار کرد: تلاش کردهایم ابزارهای الکترونیکی مختلف برای همه نوع کاربر در بخش پرداخت الکترونیکی عوارض داشته باشیم تا کاربران با مشکل مواجه نشوند.
معاون ساخت و توسعه آزادراههای شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل افزود: به هر حال سیستم پرداخت الکترونیک عوارض آزادراهی باید پوشش همگانی داشته باشد و افرادی هم که تلفن همراه هوشمند ندارند، دچار مشکل نشوند. وی بیان کرد: به تازگی مصوب شده است که خودروهایی که ماهانه بیش از ۴۰ بار در یک مسیر آزادراهی تردد دارند، مشمول تخفیف ۲۰ درصدی عوارض آزادراهی میشوند. معاون ساخت و توسعه آزادراههای شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل ادامه داد: عبور مکرر خودروها در سیستم ما ثبت میشود و زمانی که در ماه به ۴۰ عبور یا بیشتر رسید، تخفیف ۲۰ درصدی عوارض آزادراهی برای آنها اعمال میشود، این کاربران میتوانند کیف پول الکترونیک خود را شارژ کنند و در صورت عبور بیش از ۴۰ بار در ماه، تخفیفهای ۲۰ درصدی به حساب آنها برمیگردد.
میرشفیع اظهار کرد: به تازگی وزیر راه و شهرسازی موافقت کرده است که تاکسیهای حومهای که در حومه و اطراف شهرها هم تردد دارند، برای عبور از آزادراههای اطراف، معافیت پرداخت عوارض آزادراهی داشته باشند.
وی افزود: به عنوان مثال، در شهری نظیر تهران که تاکسیها در مسیر فرودگاه امام خمینی (ره) هم تردد دارند و از آزادراههای تهران-قم و تهران ساوه عبور میکنند مشمول معافیت پرداخت عوارض میشوند. معاون ساخت و توسعه آزادراههای شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل بیان کرد: تاکنون برای خودروهای دارای پلاک ویژه معافیت خاصی بابت پرداخت عوارضی وجود نداشته است و فعلاًعوارض آزادراهی همه پلاکها غیر از پلاکهای امدادی و تاکسیهای حومهای را شامل میشود.
میرشفیع گفت: برای خودروهای پلاکهای عمومی و پلاکهای معلولان و جانبازان، هنوز تصمیم خاصی اتخاذ نشده است. وی اضافه کرد: البته این پلاکها در صورت عبور از آزادراه ثبت شدهاند، اما هنوز با آنها پیامک پرداخت ندادهایم تا موضوع پلاک آنها هم در مورد پرداخت عوارض تعیین تکلیف شود. معاون ساخت و توسعه آزادراههای شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل با بیان اینکه در حال حاضر مهلت پرداخت عوارض عبور از آزادراه، ۴۸ ساعت پس از هر عبور است، گفت: طبق روال اگر پس از ۴۸ ساعت مالکان خودروها عوارضی را پرداخت نکنند، خودرو باید جریمه شود اما سعی میکنیم، در این حوزه همکاری داشته باشیم و مهلت بیشتری به مردم بدهیم. میرشفیع اظهار کرد: همچنین به تازگی یک روش پرداخت الکترونیکی بدون توقف هم اضافه کردهایم که به زودی عملیاتی میشود، این روش در قالب کارتهای پرداخت نظیر کارتهای بانکی و البته تبلیغاتی است.
7 روش پرداخت الکترونیک بدون توقف
بر اساس این گزارش، کاربر میتواند در مدلهایی نظیر نصب اپلیکیشنهای مربوطه نظیر تاپ، اتول یار، کیپاد، دیجیپی، nspay یاپرنا، کسر مستقیم از حساب بانکی، کد دستوری #۸*۷۲۰*، خودپرداز، کارتخوانهای نصب شده در مجتمعهای خدماتی-رفاهی، پرداخت سازمانی و تگهای قبلی، عوارض آزادراهی را پرداخت کند. استعلام بدهی عوارض آزادراهی هم از طریق کد دستوری #۸*۷۲۰* و هم از طریق ارسال پلاک به شماره ۱۰۰۰۰۱۵۳۱ امکانپذیر است. در مدل پرداخت عوارض به صورت اپلیکیشن، پس از نصب یکی از برنامههای مذکور روی گوشی تلفن همراه و انتخاب گزینه پرداخت عوارض آزادراهی، کاربر مراحل انتخاب مسیر آزادراهی مورد نظر و پرداخت را در برنامه طی میکند. در مدل کسر مستقیم از حساب بانکی، با موافقت کاربر و دادن اجازه برداشت از حساب مبلغ عوارض در ازای هر بار تردد در آزادراهها به صورت خودکار از حساب بانکی اعلام شده کسر و به مالک خودرو اطلاعرسانی میشود؛ در حال حاضر دارندههای حساب در بانکهای ملت، سپه، اقتصاد نوین، انصار، شهر، ایران زمین، دی، پست بانک و سرمایه میتوانند از این روش پرداخت استفاده کنند. در روش پرداخت از طریق تگ، کاربر قبل از تردد نسبت به تهیه و نصب آن روی خودرو اقدام میکند و مبلغ عوارض بهطور خودکار پس از عبور خودرو از آزادراه، از مبلغ در کیف پول کسر میشود. در مدل کد دستوری استعلام بدهی یا پرداخت عوارض آزادراهی با گرفتن کد #۸*۷۲۰* توسط گوشی تلفن همراه به راحتی قابل انجام است.