آمار

۱۳۹۸/۰۲/۲۹ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۴۴۸۱۵

آخرین وضعیت سدهای ایران

ایلنا|رییس گروه بهره‌برداری از سد‌های کشور از ذخیره‌سازی 40.9 میلیارد مترمکعب آب در مخزن سدهای کشور خبر داد. «وحید عسکری‌نژاد» درخصوص میزان ورودی به سدها از ابتدای سال آبی 98-97 (اول مهرماه) تا 24 اردیبهشت 98 اظهار کرد: مقادیر ورودی به سدها از ابتدای سال آبی معادل 71.6میلیارد مترمکعب بوده که نسبت به مدت مشابه 277 درصد افزایش داشته است. وی افزود: میزان خروجی از سدها از ابتدای سال آبی نیز 50.6 میلیارد مترمکعب گزارش شده که نسبت به سال گذشته در بازه زمانی مشابه 215 درصد افزایش را نشان می‌دهد. رییس گروه بهره‌برداری از سد‌های کشور با بیان اینکه تعداد 178 سد مهم در حال بهره‌برداری کشور، ظرفیتی معادل 50 میلیارد مترمکعب دارند، گفت: بر اساس آخرین آمار، آب ذخیره شده در مخازن سدهای کشور معادل 40.9 میلیارد مترمکعب عنوان شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل از رشد

56 درصدی برخوردار شده است. عسکری‌نژاد، تعداد سدهایی را که بیش از 90 درصد پرشدگی دارند 91 سد و تعداد سدهایی که کمتر از 40 درصد پرشدگی دارند 26 سد عنوان کرد. وی درصد پرشدگی مخازن سدها را حدود 82 درصد اعلام کرد و افزود: موجودی مخزن سدهای کشور نسبت به هفته گذشته 420 میلیون مترمکعب افزایش داشته است. رییس گروه بهره‌برداری از سد‌های کشور تصریح کرد: سدهای کشور در چند مرحله وقوع سیلاب مهم در سال آبی جاری، نقش مهمی در مهار، ذخیره‌سازی و تنظیم آب ناشی از جریان‌های سیلابی ایفا کردند.عسکری‌نژاد با اشاره به اینکه برنامه‌ریزی منابع و مصارف سدها با دو رویکرد کلی تأمین حداکثری در شرایط خشکسالی و ذخیره‌سازی حداکثری در شرایط ترسالی صورت می‌پذیرد، خاطرنشان کرد: در شرایطی که آوردهای پیش‌بینی‌شده به مخزن به‌دلیل وقوع خشکسالی محقق نگردد، برنامه‌ریزی به نحوی بازنگری می‌شود که بتوان تا حدی که تهدیدی برای مسائل فنی، کمی و کیفی آب شرب وجود نداشته باشد از ذخایر آب مخازن بهره‌مند شد. وی ادامه داد: در شرایط ترسالی و وقوع رخداد سیلاب نیز مهار آب و حداکثر ذخیره‌سازی توسط مخازن سدها صورت می‌پذیرد، تا جایی که بتوان از منابع آب ذخیره‌شده برای تأمین مصارف در سال‌های آینده بهره برد.

حمایت نفتی از دانش‌بنیان‌ها

شانا|وزیر نفت، به منظور بهره‌گیری حداکثری از ظرفیت‌های مغزافزاری و نرم‌افزاری کشور و رونق تولید ملی به‌ویژه شرایط خطیر کنونی، دستورعمل تشکیل شورای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان در صنعت نفت را ابلاغ کرد.در متن ابلاغیه بیژن زنگنه، وزیر نفت به سعید محمدزاده، معاون امور مهندسی، پژوهشی و فناوری آمده است: به‌منظور بهره‌گیری حداکثری از ظرفیت‌های مغزافزاری و نرم‌افزاری کشور و رونق تولید ملی به‌ویژه شرایط خطیر کنونی، پیرو مباحث انجام‌شده، به استناد بندهای ۴، ۵ و ۶ از جزو «ث» ماده ۳ قانون وظایف و اختیارات وزارت نفت مصوب ۱۹ اردیبهشت ماه ۱۳۹۱ مجلس شورای اسلامی، بدین وسیله موارد زیر برای اجرا ابلاغ می‌شود.

۱- به‌منظور توجه و حمایت بیشتر از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان در بخش‌های مختلف بالادستی و پایین‌دستی صنعت نفت، گاز، پتروشیمی و نیز توسعه استارت‌آپ‌ها، بدین‌وسیله «شورای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان در صنعت نفت» با ترکیب زیر تشکیل می‌شود. معاون وزیر در امور مهندسی، فناوری و پژوهش (رییس شورا)، مدیران پژوهش و فناوری چهار شرکت اصلی، مدیران کل ذی‌ربط در آن معاونت، نماینده معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری، تا ۶ نفر افراد حقیقی صاحب‌نظر به پیشنهاد معاون مهندسی و تایید وزیر».

با توجه به توافق انجام‌شده با مدیرعامل محترم شرکت ملی نفت ایران، مدیریت استفاده از محوطه عمومی پژوهشگاه سابق صنعت نفت و بخش‌های توافق شده از انبار کالای ری در اختیار آن معاونت قرار می‌گیرد تا از این مجموعه به نحو مناسب برای توسعه استارت‌آپ‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان مرتبط با صنعت نفت بهره گرفته شود.

برق هیچ مدرسه‌ای  قطع نشده است

تعادل|روابط عمومی توانیر پیرو انتشار مطالبی در خصوص هزینه برق مصرفی مدارس، با بیان اینکه براساس قانون بودجه امسال، سقف الگوی مصرف حداکثر تا سه ماه طی دستورالعملی توسط وزارتخانه‌های آموزش و پرورش، نیرو و نفت ابلاغ و اجرایی خواهد شد، تصریح کرد: به‌منظور تهیه دستورالعمل، جلسه‌ای در سازمان برنامه و بودجه برگزار شده است، اما پس از بررسی‌های نهایی توسط سازمان برنامه ابلاغ خواهد شد. روابط عمومی توانیر با اشاره به اینکه بخشودگی مذکور به شرکت‌های توزیع نیروی برق ابلاغ شده است، تصریح کرده است: در سال گذشته نیز تمامی مدارس وزارت آموزش و پرورش با توجه به بند «ی» تبصره «٦» قانون بودجه سال ١٣٩٧، با رعایت الگوی مصرف از پرداخت هزینه برق مصرفی معاف بودند. همچنین الگوی مصرف برق مدارس در ماده «٥» دستوالعمل مربوطه معادل «۹۰» درصد متوسط مصرف برق در دوره‌های مشابه سال ١٣٩٦ تعیین شده بود. این گزارش می‌افزاید: براساس قانون، بهای برق از مدارسی که الگوی برق را رعایت نکنند، مطالبه خواهد شد و در صورت عدم پرداخت، اقدامات لازم صورت خواهد گرفت. لازم به ذکر اینکه ممکن است اخطاریه‌ای صادر شده باشد که دوره‌های مصرفی سال گذشته را شامل می‌شود و بدیهی است در این موارد نیز مطابق قانون سال گذشته رفتار شده است. با این حال تاکنون برق هیچ مدرسه‌ای قطع نشده است.