جنگ سرد در جهان به راه افتاده است
در حالی که کارشناسان و نخبگان جهان از اعمال تعرفههای جدید امریکا بر واردات کشورهای همسایه از قیل مکزیک و کانادا و نیز کشورهای چین و ترکیه انتقاد میکنند و آن کشورها هم روند متقابلی را در پیش گرفتهاند دبیرکل سازمان ملل متحد این برخوردها را جنگ سرد توصیف کرد و گفت: جهان با جنگ سرد جدیدی مواجه شده است و من از تمام کشورهای انتظار دارم برای پایان دادن به این جنگ و تغییر این وضعیت با یکدیگر همکاری کنند.
به گزارش ایرنا از سن پترزبورگ، آنتونیو گوترش روز جمعه در نشست عمومی بیست و سومین همایش بینالمللی اقتصادی سن پترزبورگ اظهار داشت: ما معتقدیم که همه کشورها باید در نظام چندقطبی جهانی و همکاریها و تلاشهای چندجانبه سهم داشته باشند و دنیا تنها امریکا و چین نیست چرا که قدرتهای اقتصادی جدیدی همچون هند و روسیه به وجود آمدهاند.
گوترش با بیان اینکه کشورهای جهان باید از جنگ سرد جدید بپرهیزند، اظهار داشت: باید از اشتباهات گذشته درس گفت و برای مقابله با چالشها اختلافات را کنار گذاشت.
دبیرکل سازمان ملل با بیان اینکه چالشهای جهانی نیاز به پاسخهای جهانی دارد و هیچ کشوری نمیتواند به تنهایی بر مشکلات بینالملل چیره شود، اظهار داشت: سیستمی (سازمان ملل متحد) که ۷۵ سال پیش پس از پایان جنگ جهانی دوم به وجود آمد توانسته بشر را از جنگهای زیادی نجات دهد اما امروز ما شاهد آن هستیم که ارزشهای به وجود آمده توسط ملل متحد بیاعتبار شده یا از سوی برخی (دونالد ترامپ) به چالش کشیده میشود.
در همین حال هفتهنامه اکونومیست هم در آخرین شماره خود به موضوع جنگ تعرفهای که امریکا علیه شریکان اقتصادی خود برخاسته پرداخته و اشاره کرده است که ایالات متحده با این کار خود عملا از تعرفهها به عنوان زرادخانه اقتصادی استفاده میکند. پیش از این سازمان جهانی تجارت و صندوق بینالمللی پول هم به این رفتار امریکا انتقاد کرده بودند. گوترش از اولویتهای اصلی این سازمان به عدالت در عرصه جهانی در شرایط جهانی شدن اشاره کرد و افزود: بسیاری امروز به دلیل شرایط حاکم بر جهان ثروتمند شده و از رفاه نسبی برخوردار هستند اما موج رفاه و توسعه همه بشریت در سراسر جهان را فرا نگرفته است از این رو ما در نقاط مختلف جهان شاهد مهاجرت مردم هستیم و روز بروز بدهی برخی کشورها بیشتر میشود.
وی به تغییرات آب و هوایی نیز به عنوان چالش بزرگ بشر اشاره کرد و هشدار داد که این مساله بر وضعیت تکتک مردم دنیا تاثیر منفی میگذارد و تنها شامل حال برخی کشورها نمیشود.
دبیرکل سازمان ملل متحد با بیان اینکه این سازمان در دستور کار خود برنامهای دارد تا نهایتاً در سال ۲۰۳۰ سیستمی برای بهبود وضع همه مردم جهان ارایه کند، اظهار داشت: روند گرم شدن زمین ادامه دارد و متاسفانه اراده سیاسی برای مقابله با این وضعیت دیده نمیشود هرچند که تلاشها در این زمینه همچنان با قدرت ادامه دارد.
نشست عمومی همایش اقتصادی بینالمللی سن پترزبورگ در حالی برگزار شده است که درآن روسای جمهوری روسیه، چین، بلغارستان و نخستوزیران ارمنستان و اسلواکی حضور دارند. خانم سوفیکا شواردنادزه مجری این اجلاس است.
همایش بینالمللی اقتصادی سنپترزبورگ از روز پنجشنبه با حضور نمایندگانی از بیش از ۱۴۰ کشور از جمله ایران آغاز به کار کرد و ولادیمیر پوتین در نخستین برنامه کاری خود برای شرکت در این همایش، میزبان مدیران رسانههای شاخص جهان بود.
در نشست بینالمللی دو روزه سنپترزبورگ، دهها کنفرانس اقتصادی و رسانهای برگزار شد و بیش از ۱۴ هزار نفر از جمله مقامهای ارشد کنونی و پیشین کشورها، سازمانهای بینالمللی و شخصیتهای مختلف حضور یافتند.
رییس صندوق بینالمللی پول و رییس سازمان ملل ازجمله دیگر مقامهای عالی شرکتکننده در همایش سنپترزبورگ بودند. گزارش کامل این اجلاس را در صفحه 15 بخوانید.