صادرات داروی ایرانی به بیش از ۳۰ کشور
سرپرست سازمان غذا و دارو با اعلام فعالیت ۱۲۰ کارخانه داروسازی در کشور و چگونگی تامین و تدارک دارو در شرایط فعلی، در عین حال درباره چرایی ایجاد شرایط «قرارگاه» در سازمان غذا و دارو و همچنین مباحث مطرح در زمینه احتمال تغییر نرخ ارز دارو، توضیح داد.
محمدرضا شانهساز با اشاره به سیاستهای دارویی وزارت بهداشت و همچنین مباحث مطرح در زمینه ایجاد شفافیت در سازمان غذا و دارو، گفت: در دهههای گذشته داروسازی کشور از توان بالقوه خوبی برخوردار شده است و با وجود آنکه از سوی عدهای همیشه تلاش شده که تامین داروی مردم با مشکل مواجه شود، اما به دلیل پتانسیل موجود در کشور، این نقشهها محقق نشده و مردم توانستهاند داروی مورد نیازشان را با بهترین کیفیت و قیمت دریافت کنند.
او در توضیح ظرفیتهای داروسازی کشور، نیز گفت: در حال حاضر ۱۲۰ کارخانه داروسازی فعال، تولید دارو در کشور را انجام میدهند. ۷۰ کارخانه مواد اولیه دارویی در کشور داریم و ۵۶ شرکت توزیع و پخش سراسری داریم که دارو را با سرعت و قیمت یکسان در کشور توزیع میکنند. ۱۲ هزار داروخانه نیز در زمینه عرضه دارو در سطح کشور فعالند.
تولید ۹۷ درصد داروها در کشور
شانه ساز افزود: با اینچنین پتانسیلی، بالای ۹۷ درصد داروهای مورد نیاز در کشور تولید میشود که البته عدد صحیحتر آن ۹۹ درصد است و این تفاوت به دلیل داروهایی است که مشابه تولید داخل دارند. در مجموع دارو در بحث اقتصاد مقاومتی خوب عمل کرده است و این درصد ناچیز واردات هم همیشه در همه جای دنیا بوده است و نمیتوان درهای کشور را به روی یافتههای جدید دارویی بست؛ چراکه پزشکان و بیماران به این دسته از داروها نیز نیاز دارند. سرپرست سازمان غذا و دارو با اشاره زیرساختهای مفصل و مناسب داروسازی کشور تاکید کرد: این توان در کشور وجود دارد که هر داروی مورد نیاز کشور که تولید آن توجیه داشته باشد را طی دو سال تولید کنیم. به همین دلیل هم هست که با وجود تمام سنگاندازیها، داروی مردم تامین شده است و امیدوارم با سیاستهای جدید وزارت بهداشت بحث تامین و تدارک دارو در اسرع وقت و با مناسبترین قیمت صورت گیرد و به دست مردم برسد.
شانه ساز به مبحث حمایت از تولید داخل و رونق آن نیز اشاره کرد و گفت: انتظار آن است که از تولیدکنندگان داخلی حداکثر حمایت و پشتیبانی صورت گیرد و سیاست در وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو نیز حمایت از تولید داخل است. سرپرست سازمان غذا و دارو با اشاره به اصل شفافیت و اهمیت آن، گفت: در این خصوص هم اقدامات خوبی صورت گرفته است؛ بطوری که تمام آرای کمیسیونها و مصوبات آنها بلافاصله در سایت سازمان اعلام میشود تا به این ترتیب افکار عمومی و ذینفعان بتوانند به آن دسترسی یابند و از آن مطلع باشند و ابهامات نیز برای ذینفعان برطرف شود. از طرفی این بهترین وسیلهای است که بتوانیم پایش در درون خودمان داشته باشیم و امیدوارم بتوانیم شفافیت و عدالت بیشتری را نسبت به گذشته داشته باشیم.