اخبار
چاپ سه بعدی اندامها بدون داربست
نیو اطلس| محققان به تازگی موفق به چاپ سه بعدی اندامها بدون وجود داربست شدند.
تاکنون دانشمندان با استفاده از چاپ سه بعدی، اندامهای زیادی را ساختند اما باید بدانید که این روش معایبی نیز دارد که محققان به دنبال رفع آن هستند؛ از همین رو آنها روش جدیدی از چاپ سه بعدی را ارایه کردند که نیازی به داربست ندارد.
این در حالی است که چاپ بافت زنده معمولا با استفاده از یک داربست و شبکهای از مواد زیستسازگار انجام میشود.
فناوری زیست چاپ بافتهای بدن، شامل کاشت سلولها در موادی با یک داربست است؛ این مواد یک خانه سه بعدی برای سلولها است که میتوانند در آن تکثیر پیدا کنند و در نهایت به میزبان تحویل داده شوند.
طبق گفته دانشمندان دانشگاه «ایلینوی» در شیکاگو، محققان در این روش جدید به جای داربست از یک بلوک هیدروژلی استفاده کردند که از ذرات میکروسکوپی ساخته شده است.
گفتنی است؛ محققان تمام هیدروژل بافت زایشی را در معرض نور ماوراءبنفش قرار میدهند تا ذرات به یکدیگر متصل شوند؛ پس از چند هفته این سلولها شروع به تکثیر و ارتباط با یکدیگر میکنند.طبق این گزارش، تاکنون محققان با استفاده از این روش یک استخوان ران و غضروف گوش را تولید کردند.
ارسال ساعت اتمی به مدار زمین برای موقعیتیابی فضانوردان
شینهوا| ناسا اعلام کرد که ساعت اتمی دیپ اسپیس را در اواخر ماه ژوئن به مدار زمین ارسال خواهد کرد. این دستگاه به موقعیتیابی فضانوردان کمک میکند.
ساعت اتمی «دیپ اسپیس» ناسا یک تکنولوژی جدیدی است که قرار است تا اواخر ماه ژوئن سال جاری به فضا ارسال شود.
آزمایشگاه پیشرانش جت ناسا اعلام کرد که طبق برنامهریزیها، این دستگاه ۲۲ ژوئن (یکم تیرماه سال جاری) توسط یک راکت فالکون «هوی» متعلق به شرکت اسپیس ایکس به مدار زمین فرستاده میشود.
این ساعت دستگاهی به اندازه یک توستر و شیبه به دستگاههای GPS است؛ از طرفی به قدری کوچک و پایدار است که بتواند در فضا حرکت کند.طبق اعلام ناسا، این تکنولوژی جدید فضاپیماها را قادر میسازد تا بدون نیاز به کسب اطلاعات از زمین، موقعیت خود را شناسایی کنند.
پس از اعزام این ساعت به مدار زمین، مهندسان چگونگی موقعیتیابی فضاپیماها را آزمایش میکنند؛ اگر این ساعت درست کار کند، فضانوردان میتوانند با استفاده از آن پیرامون سطح ماه حرکت و همچنین موقعیت خود را در ماموریتهای مریخی تعیین کنند. گفتنی است؛ عملکرد این ساعت اتمی ۵۰ برابر دقیقتر از ماهوارههای GPS است.
آیفون جایگزین کارت شناسایی میشود
انگجت| شهروندان آلمانی به زودی با پشتیبانی iOS ۱۳ از تراشه NFC از آیفونهای خود به جای کارت شناسایی استفاده خواهند کرد.
ویژگی تازه افزوده شده پشتیبانی از NFC در سیستم عامل جدید گوشیهای اپل (iOS ۱۳) کارایی بیشتری از استفاده صرف در مترو دارد و میتواند به عنوان کارت شناسایی افراد انجام وظیفه کند.
آلمان از پشتیبانی نرم افزاری جدید اپل برای NFC استفاده خواهد کرد تا شهروندان کارت شناسایی خود را اسکن کنند و از آن به صورت آنلاین و برای ورود به پروازها در فرودگاههای بینالمللی استفاده کنند.
برای انتشار iOS ۱۳ احتمالاً باید حداقل تا ماه سپتامبر صبر کرد و البته برنامه مخصوص دولت آلمان موسوم به AusweisApp۲ که برای این کار طراحی شده است نیز هنوز آماده نیست.
این حرکت دولت آلمان، شهروندان آلمانی را از شر حمل کارتهای شناسایی در کیف پول و گم کردن احتمالی آنها نجات میدهد و دیگر برای احراز هویت خود نیازی به نشان دادن کارت شناسایی ندارند، چرا که همهچیز در تلفن همراهشان هست.
البته این اولین پشتیبانی اعلام شده از احراز هویت نیست. ژاپن هم اعلام کرده است که این امکان را برای شهروندان خود فراهم خواهد کرد و ژاپنیها به زودی میتوانند کارتهای شناسایی خود را اسکن کنند.
ضمن اینکه بریتانیا نیز فارغ از اجرایی شدن یا نشدن «برگزیت» (خروج از اتحادیه اروپا) از این امکان برای شهروندان اتحادیه اروپا به منظور اسکن گذرنامههایشان استفاده خواهد کرد.
این کار لزوماً مورد استفاده گسترده قرار نخواهد گرفت، چرا که سیستم NFC باید امن باشد. آلمان به حفظ حریم خصوصی شهره است. مردم ممکن است با نگه داشتن کارتهای شناسایی خود در گوشیهای آیفون مشکل داشته باشند، حتی اگر گوشیهایشان غیرقابل نفوذ به نظر برسد.
اما حداقل این است که این امکان را در اختیار دارند و این باید خبر خوبی برای صاحبان آیفون در سراسر جهان که مایل به استفاده از NFC برای کارهایی بیش از خرید صرف هستند، باشد.