اخباراخبار
خودکفایی در صنعت فولاد
شاتا |وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: خوشبختانه در صنعت فولاد کشور به خودکفایی مناسبی دست یافتهایم. رضا رحمانی اظهار کرد: هنوز امکان توسعه در صنعت فولاد وجود دارد و باتوجه به سرمایهگذاری عظیمی که در این بخش طی چند سال اخیر صورت گرفته، به زودی توازن خوبی هم در زنجیره تولید این محصول در کشور شاهد خواهیم بود.
وی افزود: یکی از صنایعی که در کشور سرمایهگذاری عظیمی روی آن شده و امروز تبدیل به یک مزیت تولیدی شده است، همین صنعت فولاد است. رحمانی با اشاره به اهمیت مشارکت تشکلها در کانونهای تصمیمگیری حوزه صنایع، خاطرنشان کرد: انجمن فولاد یکی از انجمنهای قوی در حوزه صنایع کشور است که امیدواریم فارغ از هرگونه بخشینگری، به توسعه واقعی این صنعت کمک کند. وزیر صنعت، معدن و تجارت در خصوص صادرات فولاد نیز با تاکید بر اولویت تأمین نیاز داخلی گفت: مازاد تولید باید صادر شود و در همین راستا فولاد از جمله صنایعی است که ارزآوری آن برای ما اهمیت بالایی دارد و روی آن سرمایهگذاری کردیم.
واردات کاغذ مطبوعات همچنان با ارز ۴۲۰۰ تومانی
فارس | دبیر ستاد تنظیم بازار گفت: واردات کاغذ مطبوعات و کاغذ مربوط به بخش دانشآموزی همچنان با ارز ۴۲۰۰ تومانی انجام میشود. عباس قبادی دبیر ستاد تنظیم بازار در پاسخ به این سوال که واردات کاغذ اکنون با چه ارزی انجام میشود، گفت: واردات کاغذ مطبوعات و کاغذ مربوط به بخش دانشآموزی همچنان با ارز 4200 تومانی انجام میشود.
وی در پاسخ به این سوال که آیا هنوز واردات کاغذ نشر با ارز 4200 تومانی انجام میشود، گفت: با توجه به مسوولیت وزارت ارشاد در این باره اطلاعات دقیقتر در این باره را باید از مسوولان وزارت ارشاد سوال کرد. دبیر ستاد تنظیم بازار همچنین در مورد نامه مدیرکل دفتر برنامهریزی تامین، توزیع و تنظیم بازار به مدیرکل سیاستگذاری ارزی بانک مرکزی در مورد مصوبه کارگروه تنظیم بازار مبنی بر دریافت مابهالتفاوت ارزی به ازای هر دلار 4800 تومان از محمولههای تامین ارز شده کاغذ از تاریخ 98/3/18 (بعد از ماه مبارک رمضان) از گمرکات کشور ترخیص میشود اظهار بیاطلاعی کرد.
صادرات فلهای زعفران
تسنیم |عضو هیاتمدیره خانه صنعت، معدن و تجارت جوانان ایران با بیان اینکه ایران بزرگترین تولیدکننده زعفران در دنیا است اما ۹۵ درصد آن فلهای صادر میشود گفت: ارزش افزوده صادرات زعفران بستهبندی نزدیک به پنج برابر زعفران فله است. فرزاد سحرخیز اظهار کرد: ایران بزرگترین تولیدکننده زعفران در دنیا است؛ ارزش افزوده صادرات زعفران بستهبندی نزدیک به پنج برابر زعفران فله است.وی افزود: تولید زعفران در ایران در سالهای مختلف بسته به وضعیت کشاورزی، آب و هوایی بین 200 تا 300 تن در سال است که بیش از 50 درصد این رقم به صورت فله به کشورهای اسپانیا و امارات صادر میشود.سحرخیز با بیان اینکه زعفران صادر شده به این 2 کشور پس از بستهبندی در قالبهای کوچک و متنوع به دیگر نقاط دنیا صادر میشود، اظهار کرد: با بررسی آمار صادرات زعفران به خارج از کشور، درمییابیم که تنها 5 درصد از کل زعفران صادراتی ایران به بسته بندیهای زیر 10 گرم ویژه مصرفکنندگان نهایی و مراکز خرده فروشی اختصاص دارد و 95 درصد در بستههای بالای 10 گرم و عمدتا نیم و یک کیلو صادر میشود.وی درباره راهکارهای کاهش صادرات زعفران ایران به صورت فله، تصریح کرد: معافیت از برگشت تعهد ارزی، پرداخت هزینههای نمایشگاهی و ...، مواردی است که دولت میتواند با استفاده از آنها ضمن حمایت از صادرکنندگانی که زعفران را در بسته بندیهای ریز مخصوص مصرفکننده نهایی و با نام ایران به کشورهای دیگر صادر میکنند، ایجاد ارزش افزوده برای اقتصاد کشور را افزایش دهد.سحر خیز تصریح کرد: برخی از شرکتهای ایران اما با توجه به رعایت استاندارد بالا در تولید و بستهبندی زعفران، تنوع و انعطافپذیری در بسته بندی، بسته بندیهای لوکس و قابل رقابت با بستهبندی کالاهای خارجی و ارایه خدمات با کیفیت مطلوب و استانداردهای بازارهای بینالمللی، توانستهاند سهم خود را در صادرات زعفران بستهبندی ایرانی افزایش دهند.وی با اشاره به مقاصد صادراتی زعفران بستهبندی شده در ایران گفت: در حال حاضر محصولات این شرکتها به اقصا نقاط دنیا از جمله کشورهای عربی (امارات، عربستان، قطر، کویت، بحرین و عمان)، کشورهای آسیای شرقی (چین و ژاپن)، کشورهای اروپایی (اسپانیا، انگلستان، فرانسه، آلمان، ایتالیا، هلند، سوئد، سوییس، دانمارک و ...)، کشورهای قاره امریکا (کانادا، امریکا و برزیل) و همچنین استرالیا صادر میشود.سحرخیز در پاسخ به این سوال که افزایش نرخ ارز تا چه میزان میتواند بر رونق صادرات زعفران تاثیر بگذارد، گفت: افزایش نرخ ارز به نسبت 2 سال گذشته، موجب روی آوردن تجار ایرانی فراوانی به سمت این محصول با ارزش شده است. همچنین کاهش نرخ خرید دلاری نیز اثر خود را در کاهش قیمت جهانی آن گذاشته است؛ اما نکته مهم این است که در چند ماه گذشته همزمان با افزایش نرخ ارز، قیمت ریالی زعفران نیز افزایش یافته و این موضوع موجب افزایش قیمت این محصول در بازار داخلی شده است.