هشدار برای معدن داران با محدودیت‌های صادراتی

۱۳۹۸/۰۴/۰۵ - ۰۰:۳۸:۲۳
کد خبر: ۱۴۷۳۱۸

محمدرضا بهرامن در خصوص اعمال محدودیت‌های صادراتی اعمال شده در حوزه معدن از سوی دولت گفت: با رصد بورس طی دو هفته گذشته متوجه شده‌اید که عملا تقاضایی برای خیلی از مواد اولیه وجود نداشت که دلیل آن کاهش فاصله میان ارز آزاد و نیمایی بود.

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران بیان داشت: این موضوع بیانگر این است که همواره انتفاع شرایط بازار را معین می‌کند و نمی‌توان نقش آن را نادیده گرفت.

وی با ذکر این نکته که در حال حاضر بخش معدن آماده تامین نیاز داخلی و بازار صادراتی است، گفت: اعتقاد ما این است که ملاحظات کافی در مورد شرایط تولیدکننده انجام شود تا بتواند در مدیریت بازارهای بین‌المللی خوب عمل کند در غیر این‌صورت سهم خود را از بازار صادراتی از دست خواهد داد.

رییس خانه معدن تصریح کرد: بازار بیرونی معدن ساده به دست نیامده که به همین راحتی آن را از دست بدهیم، جایگزینی در بازارهای صادراتی مستلزم صرف زمان و هزینه است که امروز کشور از همین دو بعد تحت فشار است.

بهرامن بر حفظ بازارهای موجود تاکید کرد و گفت: ضروری است که با تمام انرژی، تولیدکننده را در زمینه صادرات حمایت کنیم؛ بخش عمده‌ای از نیاز ارزی حوزه معدن در بخش تولید از طریق صادرات تامین می‌شود، حدود 60 درصد مواد اولیه بخش تولید وارداتی است و در این شرایط و نیاز چرخه تولید به ارز حاصل از صادرات چطور می‌توان انتظار داشت که تصمیم‌سازی‌های مخرب در حوزه صادرات را بتواند تحمل کند.

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران در ادامه افزود: امروز صنعت فولاد، نگرانی بابت تامین نیاز بازار داخلی ندارد؛ از 25 میلیون تن فولاد تولیدی، تنها 15 میلیون تن صرف نیاز داخل می‌شود و این آمار اهمیت حفظ صادرات در این صنعت را نشان می‌دهد. در همه حوزه‌های معدن از جمله مس، کرومیت، سرب و روی نیز همین شرایط و ضرورت‌ها حاکم است

وی اذعان داشت: کمتر از یک ماه دیگر ما با تحریم‌های امریکا در بخش فلزات مواجه می‌شویم، بنابراین امروز زمان آن است که با تمام قوا کالای خود را صادر کنیم و برای مشتریان خود این سیگنال را ارسال کنیم که ما هستیم؛ در این‌صورت است که مشتریان ما نیز برای تداوم صادرات راهکارهایی را پیدا می‌کنند.

بهرامن با تاکید دوباره بر اینکه سیاست‌های اشتباه به بهانه تضمین بازار داخلی به بهای از دست رفتن فرصت صادرات است، گفت: وقتی امکان پر کردن ظرفیت‌ها در پایین دست وجود نداشته باشد چند نگاه در حوزه تصمیم‌گیری شکل می‌گیرد، یکی از آنها حفظ منابع برای نسل‌های آتی است که با جایگزین شدن طبیعی منابع، معنای خود را از دست می‌دهد، آینده نگری لازمه سیاست‌گذاری های اقتصادی است و در برهه ای که نیازمند ارزآوری هستیم باید نسخه‌ای برای عبور از.بحران بپیچیم.

وی اظهار داشت: از دست دادن هر یک از بازارهای صادراتی فارغ از حجم آن یک خطر برای جریان ارزآوری است؛ در بسیاری از محصولات مازاد نیاز داخلی داریم، صنایع معدنی باید آزاد باشند تا بر اساس یک برنامه بلندمدت صادرات خود را توسعه و مبدل به صادراتی پایدار کنند.