سالانه به جذب ۱۰ هزار پرستار نیاز داریم
بسیاری از پرستاران به دلیل شرایط سخت و مشکلات عدیده و حقوق پایین و مشکلات استخدام، تلاش میکنند برای کار از کشور خارج شوند، اما در عین حال معاون پرستاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: اگر تا سال ۱۴۰۴ بتوانیم سالی ۱۰ هزار نفر نیروی پرستاری جذب کنیم، میتوانیم به استانداردهای نیروی پرستاری در کشور برسیم. مریم حضرتی درباره جذب نیروی پرستاری جهت برطرف کردن مشکل کمبود پرستار افزود: زحمت و تلاش زیادی جهت جذب نیرو برای وزارت بهداشت انجام شد و بر این اساس قرار است ۱۰ هزار نفر نیرو جذب شوند که حدود ۷۰ تا ۷۵ درصد از این افراد شامل پرستاران میشوند. البته این میزان جذب پرستار نمیتواند کمبود نیروی پرستاری را بطور کامل جبران کند. او ادامه داد: با این حال جذب این تعداد نیروی پرستار برای سال جاری مناسب است، اما همه کمبودها در زمینه نیروی پرستاری به این وسیله جبران نمیشود.
طرح مراقبت در منزل در ۵ استان در حال اجراست
معاون وزیر بهداشت درباره اجرای طرح مراقبت در منزل نیز اظهار کرد: در حال حاضر طرح مراقبت در منزل در ۵ استان با همکاری سازمان بیمه سلامت در حال اجراست. قرار است سازمان بیمه سلامت نتیجه نهایی این طرح آزمایشی را به زودی اعلام کند تا جمعبندی شود. او به ایرنا گفت: برخی استانها به دلیل مشکلات زیرساختی نتوانستند این طرح آزمایشی را اجرا کنند و از طرف دیگر برخی استانها مانند فارس و اصفهان هم برای اجرای این طرح اعلام آمادگی کردند. حضرتی اظهار کرد: معاونت پرستاری وزارت بهداشت بهشدت اجرای طرح مراقبت در منزل را پیگیری میکند تا بتوانیم این خدمات را با پوشش بیمهای به مردم ارایه کنیم.
معاون پرستاری وزارت بهداشت درباره پنجمین دوره انتخابات سازمان نظام پرستاری و همکاری و همراهی این سازمان با معاونت پرستاری وزارت بهداشت نیز گفت: سازمان نظام پرستاری یکی از بازوهای مهم معاونت پرستاری محسوب میشود و انتظار ما از این سازمان، پیگیری مسائل صنفی پرستاران از راه معقول، مطلوب و منطقی است تا مشکلات پرستاران کمتر از گذشته شده و برطرف شود. وی ادامه داد: پیگیری مواردی مانند اخلاق حرفهای پرستاری یکی از مواردی است که سازمان نظام پرستاری میتواند در راستای ارتقای آن تلاش کرده و به معاونت پرستاری وزارت بهداشت بیشتر از گذشته کمک کند. البته در سالهای اخیر همکاری و همراهی سازمان نظام پرستاری با معاونت پرستاری وزارت بهداشت بهمراتب بهتر از قبل شده است.
حضرتی بیان کرد: حرفه پرستاری ۴ رکن و پایه اصلی شامل معاونت پرستاری وزارت بهداشت، سازمان نظام پرستاری، بورد پرستاری و انجمنهای علمی پرستاری است. سیاستگذاری و کارهای علمی بر عهده معاونت پرستاری، مسائل صنفی و حرفهای بر عهده سازمان نظام پرستاری، برنامهریزیهای آموزشی بر عهده بورد پرستاری و ارتقای حرفه پرستاری و پژوهشی نیز بر عهده انجمنهای علمی پرستاری قرار دارد. در حال حاضر توافق مناسب و خوبی بین این ۴ رکن و پایه اصلی پرستاری در کشور ایجاد شده است.