جذب نقدینگی به تولید کارکرد اصلی بازار سرمایه است
مدیرعامل سابق شرکت بورس و اوراق بهادار تهران، با بیان اینکه بازارهایی همچون طلا، سکه و خودرو عموما در جامعه ایجاد تورم میکنند و سرمایهگذاری در آن مولد نیست، گفت: در حال حاضر بازاری که میتواند به تولید رونق دهد، بازار سرمایه است.
حسن قالیباف اصل در گفتوگو با سنا، با اشاره به اینکه بعضی روزها بیش از دو هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان در این بازار معامله صورت میگیرد، اظهار داشت: این حجم از پول اگر به بازارهای موازی میرفت، باعث تشدید تورم و گرانی و بروز چالش در حوزههای مختلف اقتصادی و اجتماعی میشد . مدیرعامل سابق شرکت بورس و اوراق بهادار تهران افزود: بازار سرمایه از مهمترین نهادهای مالی است که نسبت به بازارهای دیگر مزیتهای بیشتری دارد و نقش مهمی در رونق بنگاههای اقتصادی و رشد و اشتغال ایفا میکند؛ چرا که اکثر شرکتهای فعال و موثر در اقتصاد کشور، در بازار سرمایه حضور دارند.
قالیباف اصل تاکید کرد: کارکرد اصلی بازار سرمایه، جمعآوری نقدینگی از سطح جامعه و هدایت این نقدینگی به سمت تولید است.
مدیرعامل سابق شرکت بورس و اوراق بهادار تهران اظهارداشت: از آنجا که پولهای خرد سهامداران به تدریج جذب و تجمیع میشود و در نهایت در اختیار بنگاههای اقتصادی فعال و چرخه تولید قرار میگیرد، لذا تامین مالی بازار سرمایه، یک تامین مالی کاملا سالم، رقابتی و شفاف است . وی با اشاره به اینکه مهندسین مالی بر اساس نیازهای روز اقتصادی و تامین مالی، ابزار مالی تهیه میکنند، اظهار داشت: در حال حاضر تامین مالی در بازار سرمایه نسبت به سالهای گذشته راحتتر و روانتر انجام میشود و این هم یکی از امتیازات این بازار است.
مدیرعامل سابق شرکت بورس و اوراق بهادار تهران افزود: امروز بازار سرمایه از جهت تامین مالی اهمیتی بیش از پیش یافته و امروز با توسعه ابزارهای نوین، زمان مناسبی است که بنگاههای اقتصادی و سازمانهای توسعهای پروژههای خود را از طریق این بازار تامین مالی کنند. این استاد دانشگاه با بیان اینکه ابزارهای موجود در بورس از تنوع خوبی برخوردارند، گفت: خوشبختانه بازار سرمایه از لحاظ تامین سرمایه نیز دایما مسیر رشد را پیموده است . به گفته مدیرعامل سابق شرکت بورس و اوراق بهادار تهران، بازار سرمایه در شرایط تحریم نیز کارنامه خوبی از خود نشان داده و رشد و توسعه مناسبی را تجربه کرده است . قالیباف اصل سپس با اشاره به عرضههای اولیه و نقش آن در تعادل بازار اظهار داشت: گاهی در زمان رونق بازار، آن طور که انتظار میرود عرضهای رخ نمیدهد و اتفاقا تمایل به عرضه در روزهای رکود، بیشتر وجود دارد که تاکید میشود برای عرضهها باید از فضای رونق استفاده کرد تا بازار نیز متعادلتر شود . وی در پایان تاکید کرد: سهامداران عمده باید از وضعیت رونق بازار نهایت استفاده را داشته باشند؛ دیگر سهامداران هم که در این بازار سرمایهگذاری میکنند باید با مطالعه، دقت و صبر و حوصله عمل کنند و صرف اینکه بازار چند روز مثبت و چند روز منفی میشود تصمیم به خرید یا فروش نگیرند، بلکه با اتکا به اطلاعات دقیق و تحلیلهای صحیح تصمیمگیری کنند.