اخبار
استقبال ارکان بازار سرمایه از ایدهها و نرم افزارهای نظارتی
مدیر توسعه تکنولوژی فرابورسایران در کارگاه «تولید موتور و نرمافزارهای معاملاتی در بازار سرمایه» که در نخستین روز از نمایشگاه الکامپ برگزار شد، گفت: برای برآورد دقیق نیازهای فرابورس به نرم افزارهای تخصصی، باید حوزههای مختلف را از هم تفکیک و احتیاجات هر بخش را به درستی تشخیص داد.
به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا) ، بهرنگ صادقی در این کارگاه آموزشی عنوان کرد: در بخش بالادستی چارت سازمانی، سازمان بورس قرار دارد که به عنوان رگولاتور خواستههای نرمافزاری در رابطه با وظایف خود یعنی شفافسازی و عدالت دارد؛ نرمافزارهایی که بتوانند دیتاهایی در حجم بالا و از مبادی مختلف را دریافت کنند. همچنین در این بخش نیازهایی وجود دارد که میطلبد شرکتهای نرمافزاری از ظرفیت موجود استفاده کنند.
به گفته صادقی همچنین نرمافزارهای نظارتی در این بخش وجود دارد که در دنیا نیز در زمره گرانترین نرمافزارها محسوب میشود و به لحاظ اقتصادی میتواند برای شرکتها جذاب باشد.
وی با اعلام اینکه در بخشهای تحت نظارت سازمان بورس نظیر شرکت بورس، فرابورس، بورس کالا و بورس انرژی هم احتیاجاتی وجود دارد که مغفول واقع شده و تاکنون کسی به آن ورود نکرده است، افزود: این بورسها نیاز به سامانههای نظارتی دارند که لازم است برای آنها تهیه شود نظیر نرم افزارهایی که مربوط به دریافت اطلاعات مالی شرکتها و بررسی آنهاست. همچنین نرمافزارهایی که معاملات در آن صورت گرفته و اُردرها را دریافت و با هم مچ کند.مدیر توسعه تکنولوژی فرابورس ایران با اشاره به اینکه در حال حاضر دو مجموعه مدیریت فناوری بورس تهران و سپردهگذاری مرکزی درگیر موضوعاتی از این دست هستند، افزود:هر دو این شرکتها از دریافت ایدهها و شرکتهای فعال استقبال میکنند.وی با بیان اینکه توصیه شخصی بنده ورود فعالان در بخش نرمافزارهای نظارتی است، اظهار کرد: در پاسخ به انتقادات برخی شرکتکنندگان در خصوص اختلال هسته معاملات نیز باید به عمر ۱۲ ساله سامانه فعلی و عدم همکاری شرکتهای خارجی برای به روزرسانی و رفع مشکلات فعلی این سامانه اشاره کرد.صادقی راه برونرفت از این وضعیت را تسهیل ورود شرکتهای خارجی و ایجاد توان داخلی برای ارتقای سطح دانش جوانان عنوان کرد تا در سالهای آتی و با بزرگتر شدن بازار، دیگر درگیر مشکلات تکراری و دغدغه توسعه نشویم.
همبستگی نرخ ارز با شاخص بورس
مدیرعامل کارگزاری بانک آینده، کاهش نرخ ارز را در افت شاخص موثر دانست و گفت: نرخ ارز به ویژه در یکسال اخیر با شاخص بورس همبستگی خاص پیدا کرده و بازار به کاهش یا افزایش نرخ ارز واکنش نشان داده است.
احمد اشتیاقی در گفت و گو با پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا) اظهار داشت : اگرچه بازار سرمایه به تناسب بازارهای موازی رشد نکرده بود، اما در ماههای اخیر که بازارهای موازی به حال اشباع رسیده بودند، بورس نیز توانست بخشی از جاماندگی خود را جبران کند.
این کارشناس بازار سرمایه در عین حال افزود: طبیعی است زمانی که نرخ ارز، مسیر کاهشی در پیش گرفته و دلار به کمتر از ۱۲ هزار تومان می رسد، اثر آن بر بازار سرمایه نیز منعکس می شود؛ لذا در این بازار ممکن است بخشی از سرمایه گذاران نقدینگی خود را به سمت و سوی دیگری سوق دهند؛ مثلا ترجیح دهند گواهی سکه یکروزه طلا را از بورس کالا خریداری کنند.
مدیرعامل کارگزاری بانک آینده توضیح داد:
با توجه به اینکه هنوز هم در مسائل سیاسی از جمله برجام جمع بندی تازه ای حاصل نشده، بنابراین در وضعیت ابهام، به نظرمی رسد ذخیره سرمایه در برخی بازارهای موازی از جمله سکه جذابیت پیدا کرده است .
اشتیاقی ادامه داد: اصولا هم وقتی دلار شروع به کاهش در بازار آزاد می کند، جذابیت خرید در بورس کالا کاهش می یابد؛ چون خریداران در این بورس به این دلیل اقدام به خرید می کنند که فاصله قیمتی با دلار آزاد دارد یا تفاوتهایی با قیمتهای جهانی دارد. از طرف دیگر، سیر کاهشی دلار می تواند بر فروش شرکتهایی که بخشی از محصولات خود را در بورس کالا
میفروشند، اثرگذار باشد.
وی اظهار داشت: به طور کلی با کاهش نرخ ارز، انتظارات تورمی هم فروکش می کند و بسیاری از سرمایه گذاران ترجیح می دهند پول نقد داشته باشند و عجله ای ندارند برای اینکه بخواهند سریعا این پول را به یکی از بازارها منتقل کنند .
این کارشناس بازار سرمایه افزود: به نظر میرسد اگر کاهش نرخ ارز، مستمر باشد نرخ ارز نیمایی هم می تواند نسبت به رقمهایی که الان کشف قیمت می شود، کاهشهایی را تجربه کند .
به گفته اشتیاقی، اگر در موضوع برجام تحول تازه ای رخ دهد و بازار به این تحول خوش بینانه بنگرد، انتظار می رود نرخ دلار، همچنان در مسیر کاهشی حرکت کند.
وی افزود: مخصوصا اگر در این فضای خوش بینی مذاکرات تداوم یابد و منجر به رفع تحریم شود، این رویداد می تواند دلار را تا مرز ۱۰ هزار تومان نیز کاهش دهد.