اخبار

۱۳۹۸/۰۴/۲۹ - ۰۱:۴۶:۲۴
کد خبر: ۱۴۸۹۷۷

بررسی وضعیت مقررات واردات قطعات خطوط تولید

فارس| این هفته مسوولان ارشد وزارت صمت و گمرک، چگونگی اعمال مقررات راجع به واردات قطعات مورد نیاز خطوط تولیدی شرکت‌های تولیدی بزرگ با توجه به قاعده 2-الف سیستم هماهنگ شده توصیف کالا را بررسی می‌کنند. سال 95 خبرهایی دست به دست شد که دفتر بازبینی گمرک برای یکی از شرکت‌های لوازم خانگی فعال در بازار مطالبه‌نامه صادر کرده است. این مطالبه نامه در راستای مقررات قاعده 2-الف گمرکی مبنی‌بر سیستم هماهنگ شده توصیف کالا و نیز ماده 38 قانون رفع موانع تولید در نظر گرفته شد. پس از طرح این موضوع اختلاف نظر کارشناسی میان وزارت صمت و گمرک و با پیگیری شرکت مورد‌نظر به وجود آمد تا در نهایت با اعتراض و جلسات برگزار شده پای معاونت حقوقی ریاست‌جمهوری به موضوع باز شد. بعد از مدت‌ها در سال گذشته مشخص شد که شمول قاعده 2-الف به وزارت صنعت واگذار شده است.  همچنین عنوان شده بود که برای شرکت تکوین الکترونیک نیز مطالبه نامه‌ای در زمینه قاعده 2-الف صادر شده است که بعدا مشخص شد این موضوع در بررسی مقدماتی بوده و نهایی نیست. در همین راستا یک مقام مسوول گمرک به فارس خبر داد: بررسی‌هایی پیرامون واردات قطعات لوازم خانگی این شرکت و زیر مجموعه‌های آن انجام شد اما در نهایت تاکنون هیچ مطالبه نامه‌ای برای این شرکت از سوی گمرک صادر نشده است.

دیدگاه رییس سازمان حمایت درباره نرخ ارز

ایسنا|رییس سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان به دیدگاه‌های متفاوت نرخ‌گذاری ارز در کشور اشاره کرد و گفت: عده‌ای به تک نرخی شدن ارز و تثبیت آن اعتقاد دارند و عده‌ای نیز عرضه و تقاضا را تعیین‌کننده در این زمینه می‌دانند که براساس این فرمول‌ها و واقعیت‌ها ما تصمیم‌گیری‌های‌مان را   انجام می‌دهیم. عباس تابش در مورد تصمیمات خلق‌الساعه در عرصه اقتصادی و اعلام آن برای تولیدکنندگان و صنعتگران تصریح کرد: مجبور هستیم به تناسب آفند دشمن برنامه پدافند تدارک ببینیم؛ به‌طوری که در این عرصه دو راه بیشتر نداریم؛ یا باید تسلیم ابرقدرت‌ها شویم که نتیجه آن را در مذاکرات امریکا با کره شمالی مشاهده کردیم یا اینکه تاوان حریت، استقلال و آزادی کشور را بدهیم. او ضرورت توانمندی مدیریت‌ها را در این عرصه یادآور شد و تصریح کرد: باید به تناسب صنعتی شدن ،  مدیریت‌ها را نیز صنعتی کنیم تا با تکیه بر استانداردهای جهانی بتوانیم کارها را با کیفیت به پیش ببریم. سعی داریم در حوزه‌های مختلف بخش تولید و صنعت مورد حمایت جدی قرار گیرد.

اخذ مجوز برای فعالیت‌های تولیدی زمان‌بر است

فارس| یک نماینده مجلس گفت: در صورتی که دولت و مجلس قوانین سخت‌گیرانه را از سر راه تولید بردارند و تولید‌کنندگان اجناس با کیفیت تولید و مردم خود را موظف به خرید کالای ایرانی بدانند رونق تولید امکان پذیر می‌شود. محمد خدابخشی گفت: برای حذف قوانین  مزاحم تولید، باید مجلس شورای اسلامی به عنوان قانونگذار تلاش کند و موانع قانونی را اصلاح کند.