اخبار

۱۳۹۸/۰۵/۰۲ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۴۹۳۲۷

۴۲  درصد  بازنشستگان تامین اجتماعی  پیش  از  موعدند

مدیرکل امور فنی مستمری‌های سازمان تامین اجتماعی گفت: ۴۲ درصد بازنشستگان تامین اجتماعی پیش از موعد هستند، این افراد به جای اینکه از مجاری عادی ۳۰ سال سابقه کار و ۵۰ سال سن، یا ۴۰ سال سن و ۲۰ سال سابقه کار و ۶۰ سال سن و ۲۰ سال سابقه کار استفاده کنند، از این طریق بازنشسته می‌شوند. محمدعلی جنانی افزود: باید قوانین بازنشستگی پیش از موعد را بررسی کرد زیرا ماهانه ۳۵ تا ۴۰ درصد هزینه‌های تامین اجتماعی صرف مستمری این افراد می‌شود. وی با بیان اینکه آسیب‌شناسی طرح پیش از موعد بازنشستگان در حال انجام است، اظهار داشت: اکنون پرداختی‌های ما به حدود ۶ هزار میلیارد تومان بابت تعهدات بلندمدت در سال ۹۸ رسیده است در حالی که در سال گذشته این رقم چهار هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان و سال ۹۶ نیز این رقم سه هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان بود. مدیرکل امور فنی مستمری‌های سازمان تامین اجتماعی گفت: رشد ۳۸ درصدی هزینه‌ها در خرداد امسال نسبت به پارسال را داریم؛ درحالی که رشد مستمری بگیران در خرداد ماه امسال نسبت به خرداد سال گذشته حدود ۱۴.۸ درصد است. هزینه‌ها با شتاب زیاد جلو می‌رود اما رشد درآمدها اینگونه نیست. اگر با این روند جلو بروند، زنگ خطری است که باید آسیب‌شناسی شود پس نیاز است که اصلاحات پارامتریک کرد اکنون فصل اجرای اصلاحات پارامتریک است. جنانی اظهار کرد: همچنین اکنون سن سازمان تامین اجتماعی به جایی رسیده است که باید به سمت اصلاحات پارامتریک پیش برویم. باید در حوزه‌های مختلف این اصلاحات را که لزوما شامل پرداختی‌ها نیست، در بخش‌های مختلف به مرحله اجرا رساند.  او با بیان اینکه سن، سابقه و جنسیت باید در اصلاحات پارامتریک درنظرگرفته شود، افزود: میزان درآمد، نرخ حق بیمه و میزان مشارکت دولت نیز باید لحاظ شود. جنانی ادامه داد: در سازمان تامین اجتماعی برنامه‌های خوبی برای اجرای تعهدات بلندمدت تدوین شده است و به همین منظور سامانه جامع مشاغل سخت و زیان‌آور را برای نظم بخشی در برنامه‌های خود درنظرداریم؛ زیرا ۷۰ درصد بخش بازنشستگی را به خود اختصاص داده است. وی گفت: همچنین در تلاشیم تا اطلاعات و خروجی‌های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی که برای این موضوع به تامین اجتماعی می‌آید، طبقه‌بندی کنیم و برنامه‌ریزی درستی برای بازنشستگان داشته باشیم. جنانی تاکید کرد: همچنین سامانه برقراری مستمری‌ها در سازمان تامین اجتماعی راه‌اندازی شده است که بزرگ‌ترین طرح کلان فناوری اطلاعات در سازمان تامین اجتماعی به شمار می‌رود. در این فرآیند پرداخت و برقراری‌ها را متمرکز می‌کنیم تا صدور و پرداخت احکام هوشمند شود.

«مفتول برق» در بسته‌بندی «استنت قلب»

به دنبال انتشار اخباری مبنی بر ورود کابل برق به کشور از سوی شرکتی که قرار بود با ارز دولتی، استنت قلبی وارد کند، مدیرکل امور تجهیزات و ملزومات پزشکی سازمان غذا و دارو ضمن تشریح جزییات این ماجرا، ‌گفت: متخلفین این ماجرا یکی دو نفر هستند که تحت پیگرد قرار دارند و ظاهرا از کشور خارج شده‌اند، اما تحت پیگرد هستند و بلافاصله که مشاهده شوند، بازداشت می‌شوند. حسین صفوی در توضیح جزییات ماجرای ورود کابل برق به جای استنت قلبی با ارز دولتی، گفت: چندی پیش خبری منتشر شد مبنی بر اینکه به جای استنت قلبی، کابل برق به کشور وارد شده‌ است که البته برخی موضوع را به گونه دیگری برداشت کرده‌اند.

او درباره اصل این ماجرا، به ایسنا گفت: در واقع این‌طور بود که ما به یک شرکت مجوز ورود استنت قلبی داده بودیم و کالا در بسته‌بندی استنت قلبی وارد گمرک شده است. همکاران ما نمونه‌ای را از این کالا گرفتند و ملاحظه کردند که برچسب کالا مغایرت‌هایی با آنچه که مجوز داده شده، دارد. صفوی ادامه داد: به دنبال این مغایرت، با هماهنگی که با ارگان‌های نظارتی انجام شد، همکاران‌مان مجددا به گمرک مراجعه کردند. در گمرک مجددا از کالا نمونه‌برداری کردند، نمونه‌ها که باز شد، مشاهده شد که به جای اینکه داخل بسته‌بندی استنت، استنت قلبی باشد، در آن «مفتول» است و تخلف به این صورت اتفاق افتاده بود، نه اینکه خودِ کابل برق را وارد کنند و مفتول‌ها در بسته‌بندی استنت قلبی بوده‌اند و می‌خواستند با کد استنت و در قالب استنت این کالاها را وارد کنند؛ بنابراین عملا می‌خواستند تقلب انجام دهند.

وی با بیان اینکه این مفتول وارد شده ارزش تجاری هم ندارد، ‌اظهار کرد: بنابراین محموله کشف و توقیف شد و متخلفین تحت پیگرد قانونی قرار گرفتند. افراد متخلف هم یکی، دو نفر هستند که تحت پیگرد قرار دارند و ظاهرا از کشور خارج شده‌اند، اما تحت پیگرد هستند و بلافاصله که مشاهده شوند، بازداشت می‌شوند. صفوی با اشاره به نظارت‌های سازمان غذا و دارو در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی، گفت: در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی، با توجه به اینکه ارز دولتی داده می‌شود و حتی قبل از دو نرخی شدن ارز به این دلیل که کالای مرتبط با سلامت مردم هستند، مراحل مختلف بررسی و نظارت را از سر می‌گذراند. وی ادامه داد: با توجه به شرایط فعلی ما نظارت‌های دقیق‌تری را هم انجام می‌دهیم. این اقدامات نظارتی از قبل از واردات و در مرحله بررسی اسناد، تا زمان ورود به گمرک، ترخیص، توزیع و نهایتا رسیدن به دست مصرف‌کننده، انجام می‌شود تا اطمینان حاصل کنیم که اقدام خلافی رخ نمی‌دهد.