اخبار
طرح شفافیت اقتصادی مالی و بانکی تدوین میشود
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس، از تدوین طرحی با هدف شفافسازی اقتصادی در کمیسیون متبوعش با هدف رصد اطلاعات دریافتکنندگان وامهای کلان از سوی مردم خبر داد. الیاس حضرتی در گفتوگو با ایبِنا از تدوین طرحی با هدف شفافسازی اقتصادی در کمیسیون اقتصادی مجلس خبر داد و گفت: رصد اطلاعات دریافتکنندگان وامهای کلان از سوی مردم میسر میشود.نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه این طرح با هدف ابهامزدایی در ارایه تسهیلات بانکی در دستور تدوین قرار گرفته است، افزود: از اهداف مهم این طرح جلوگیری از انحراف منابع بانکی و فسادهای احتمالی در این حوزه است.وی با تاکید بر اینکه طرح مذکور خواهان رصد تمامی مراحل دریافت وامهای کلان بانکی است، تصریح کرد: نظارت بر روند اخذ تسهیلات و هزینهکرد آن از مهمترین مطالبات طرح مذکور است. این نماینده مردم در مجلس دهم، با بیان اینکه مشخص شدن مبلغ و مقصد هزینه کرد تسهیلات بانکی از اولویتهای مدنظر طرح مذکور است، گفت: با تدوین و اجرایی شدن این طرح سامانهای در بانک مرکزی راهاندازی میشود که تمامی اطلاعات مربوط به تسهیلات گیرندگان اعم از مبلغ وام و همچنین علت اخذ آن در ان درج میشود.حضرتی ادامه داد: طبق پیشنویس طرح مذکور دسترسی به سامانه مذکور برای همه مردم باید میسر باشد. وقتی در این زمینه شفافسازی صورت بگیرد و نقطه ابهامی وجود نداشته باشد نظارتهای مردمی نیز بر عملکرد بانکی حاکم شده و مفاسد اقتصادی را به حداقل ممکن میرساند.رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: تدوین طرح مذکور به زودی در کمیسیون اقتصادی مجلس آغاز خواهد شد.
بیتکوین به بالای ۱۰ هزار دلار برگشت
پس از چندین کاهش متوالی، قیمت بیتکوین در بازارهای جهانی مجددا به بالای ۱۰هزار دلار رسید. به گزارش فوربس، کاهش ۰.۲۵ درصدی نرخ بهره توسط بانک مرکزی امریکا هر چند باعث کاهش بازدهی اوراق قرضه شد اما در بازار ارزهای مجازی از آن استقبال شد و ورق بار دیگر به نفع این ارزها برگشت. در آخرین تحول مربوط به این ارزها، بهای بیت کوین ۱۰ درصد افزایش یافت تا قیمت آن مجددا به بالای ۱۰ درصد برسد. متس گرینسپن، تحلیلگر ارشد بازار در موسسه «ای تورو» گفت: با توجه به اینکه قیمت ارزهای دیجیتالی بر حسب شرایط اقتصادی و رویکرد مقامات جهانی نسبت به آنها تعیین میشود باید منتظر واکنش ادامهدار معاملات این ارزها نسبت به کاهش نرخ بهره در سراسر جهان باشیم. بیت کوین در واکنش به کاهش نرخ بهره امریکا یک رالی لذتبخش را تجربه کرد که نظیر آن را در بازار بورس نیز شاهد بودیم.در حال حاضر ۳.۱۵ میلیون بیتکوین استخراج شده است که ۸۵ درصد ظرفیت آن است. در واکنش به نظر منفی مقامات امریکایی به ارز دیجیتالی فیس بوک، بهای بیت کوین هفته گذشته سقوط سنگینی را تجربه کرده بود. برخی از فعالان حوزه ارزهای دیجیتالی معتقدند باید منتظر صعود بیشتر ارزهای مجازی در هفتههای پیش رو باشیم. جفری اشپرشر، مدیر موسسه «آیس» گفت: در اینده نزدیک در نظر داریم تا از قراردادهای آتی بیتکوین رونمایی کنیم. این مساله ارزش بیت کوین را تقویت خواهد کرد.امروز هر واحد بیت کوین به ازای
۱۰ هزار و ۵۳۶.۶۷ دلار مبادله شد، بهای اتریوم ۲۲۱.۶ دلار، لایت کوین ۸۷.۷۲ دلار، بیت کوین کش ۳۳۱.۲۲ دلار، بینانس کوین ۲۸.۵۵ دلار، دش ۱۰۸.۶۳ دلار و زد کش ۶۸۴۳ دلار تعیین شد.بیت کوین امسال نیز به مانند سال گذشته دارای نوسانات زیادی بوده است اما در مجموع ارزش آن نسبت به انتهای سال گذشته بیش از سه برابر شده است.
نگرانی ژاپنیها از تقویت ارزش پول ملی!
وزیر دارایی ژاپن گفت ارزش ین بیش از حد تقویت شده است. به گزارش ایسنا به نقل از رویترز، تارو اسو، وزیر دارایی ژاپن روز جمعه با هشدار نسبت به افزایش اخیر قیمت ین در بازارهای جهانی گفته است که ثبات در نرخ ارز از تقویت مقطعی ارزش پول ملی مهمتر است و تقویت بیش از حد ین، فشار مضاعفی بر صادرکنندگان ژاپنی وارد میکند به گونهای که اکنون رقابتپذیری محصولات ژاپنی کمتر شده است.ین همواره یکی از ارزهای امن جهان محسوب شده است و تشدید اختلافات تجاری بین چین و امریکا در روزهای اخیر به افزایش قیمت آن دامن زده است. با این حال مقامات این کشور تلاش دارند تا جلوی افزایش بیش از حد ارزش ین را بگیرند. آسو که پس از نشست هیات دولت در جمع خبرنگاران حاضر شده بود حاضر به اظهارنظر در خصوص نرخ مطلوب ارز از نظر دولت نشد اما گفت که با تغییرات اخیر، باید منتظر تحولاتی جدید بود و ضرورت دارد به تغییرات بازار ارز بیشتر توجه شود.ارزش ین ژاپن دیروز پس از تهدید رییسجمهور امریکا به اعمال تعرفه ۱۰ درصدی بر واردات کالاهایی به ارزش ۳۰۰ میلیارد دلار از چین به بالاترین سطح خود در یک ماه اخیر رسید به گونهای که هر دلار به ۱۰۶.۹۵۷۲ ین و هر یورو به ۱۱۸.۷۲۴۶ ین کاهش پیدا کردهاند که در مقایسه با روز قبل حدود دو درصد کمتر است.آسو با اشاره به تهدید اخیر ترامپ گفت که این تصمیم در صورت اجرایی شدن قطعا اقتصاد چین را تحت تاثیر قرار خواهد داد و آثار جانبی آن گریبان اقتصاد جهان را نیز خواهد گرفت.