اختلالهای موقت در هسته معاملات بازار سرمایه
مدیرعامل شرکت مدیریت فناوری اطلاعات بورس تهران گفت: آنچه توسط بعضی از فعالان بازار سرمایه به عنوان خرابی هسته معاملات یاد میشود، اختلال موقت سامانه معاملات است که به ندرت پیش میآید.
این روزها در حالی شاهد رونق بازار سرمایه نسبت به دیگر بازارها هستیم که قطعیهای لحظهای سامانه معاملات در بورس صبر بسیاری از فعالان بازار را طاق کرده است.
در این زمینه روحالله دهقان گفت: در واکنش به صحبتهای اخیر کارشناسان بازار سرمایه ضمن تکذیب خرابی هسته معاملات گفت: سامانه معاملات بازار سرمایه ایران در سالهای اخیر به روز شده است؛ یک شرکت فرانسوی این اقدام را انجام داده و آخرین نسخه موجود از نرمافزار را در اختیار کشورمان قرار داده است.
به گزارش ایرنا، دهقان افزود: از جمله اقدامات جانبی که به منظور بهبود عملکرد در این حوزه انجام شده، جداکردن هسته معاملاتی بورس و فرابورس بوده است؛ با این تغییر، اختلال احتمالی در یکی از این سامانهها مانع فعالیت در دیگری نباشد. مدیرعامل شرکت مدیریت فناروی اطلاعات افزود: نرمافزار معاملاتی بازار سرمایه به ندرت دچار اختلال میشود که بنا به نظر کارشناسان فنی شرکت مدیریت فناوری بورس تهران، این اختلال ارتباط الزامی با حجم معاملات ندارد؛ به این صورت که در بعضی از موارد با وجود حجم معاملات بسیار بالا هیچ اشکالی در سامانه معاملات ایجاد نشده است.
وی با اشاره به روند افزایش تعداد معاملات در بازار سرمایه، گفت: در تیرماه سال ۱۳۹۵، متوسط تعداد معاملات روزانه بورس تهران، ۶۱ هزار مورد بوده است؛ در حالی که در تیرماه سال ۱۳۹۸، این رقم به ۳۴۳ هزار مورد بالغ شده که نشان میدهد تعداد معاملات ۵۶۰ درصد سه سال قبل شده است. دهقان ادامه داد: با وجود این افزایش تعداد معاملات، شاهد هستیم که گزارشهای مربوط به اختلال در هسته معاملات، کاهش قابل ملاحظهای داشته است.
مدیرعامل شرکت مدیریت فناوری اطلاعات بورس تهران با اشاره به تلاش این سازمان برای دستیابی به هسته معاملات پیشرفتهتر، گفت: شرکت فرانسوی پشتیبانی از این سامانه را پذیرفته بود که متاسفانه خلف وعده کرد و از این کار سرباز زد. با این حال، به دلیل بومیشدن سامانه در سالهای متمادی، مهندسان ایرانی توانستهاند نگهداشت و خدمات این سامانه را در وضعیت مناسبی قرار دهند.
وی افزود: با توجه به اینکه طرفهای خارجی ملاحظات سیاسی را در حوزه فناوری اطلاعات دخالت میدهند، هماکنون گروههایی از مهندسان ایرانی با مدیریت استادان برجسته دانشگاهها در حال کار روی پلتفرم نرمافزاری مناسب بازار سرمایه هستند.