جزییات طرح نظارت بهداشتی عید قربان
گروه بنگاهها|
مدیرکل دامپزشکی استان تهران به برنامه ویژه نظارت بر دامها در آستانه عید قربان اشاره کرد وگفت: در راستای ارتقای بهداشت عمومی، عملیات نظارت بر ذبح دامها توسط شهروندان در دستور کار قرار دارد.
به گزارش اداره کل دامپزشکی استان تهران، ولیالله واعظی اظهار داشت: این برنامه با همکاری سازمان میادین شهرداری تهران، سازمان جهاد کشاورزی استان و صنف مجموعه تهیهکنندگان گوشت و دام زنده در استان تهران عملیاتی میشود.
وی با یادآوری اینکه سال گذشته نزدیک به ۴۰ هزار راس دام تحت عملیات نظارت بهداشتی اداره کل قرار گرفت، اضافه کرد: این نظارتها منجربه بیش از ۲ هزار مورد ضبط آلایشهای خوراکی دام، بیش از ۱۰۰ مورد لاشه ضبطی و ۳۰۰ مورد اصلاح لاشه شد.
واعظی تصریح کرد: امسال پیشبینی میکنیم که بیش از ۳۰ هزار راس دام را تحت عملیات نظارت بهداشتی خود قرار دهیم که این مهماز طریق نیروهای فنی بهداشتی با همکاری بخش خصوصی و در بیش از ۴۰ جایگاه شهر تهران انجام میشود.
وی خاطرنشان کرد: به منظور نظارت هرچه بهتر بر نحوه ذبح دام و رعایت موارد بهداشتی ۳۷ اکیپ سیار از روز عرفه تا پایان عید قربان از ساعت ۶ صبح تا ۷ شب در سطح استان حضور دارند. علاوهبر اکیپهای سیار، ۱۴۰دکتر دامپزشک، ۱۱۵ بازرس گوشت و ۸۹ ناظر ذبح شرعی در جایگاههای عرضه دام زنده حضور دارند.
مدیرکل دامپزشکی استان تهران ادامه داد: دامپزشکان مستقر در جایگاهها کلیه دامهای خریداری شده را قبل از کشتار و حین کشتار نظارت بهداشتی میکنند. همچنین همزمان با استقرار نیروهای دامپزشک، روحانیون نیز در جایگاه مخصوص مستقر میشوند تا برعملیات کشتار دام نظارت شرعی نمایند.
این مقام مسوول گفت: خوشبختانه تاکنون موردی از بیماری تب کریمه کنگو در استان تهران مشاهده نشده است و از شهروندان میخواهیم برای جلوگیری از انتشار این بیماری گوشت کشتار شده (قربانی) خود را به مدت ۲۴ الی ۴۸ ساعت در دمای یخچال نگهداری کنند تا طی مراحل سرد شدن لاشه عامل بیماری از بین برود.
وی از تمامی شهروندان و مردم درخواست کرد که در روزهای مبارک عرفه و عید قربان، دامهای ذبح شده را از مراکزی که از سوی اداره کل دامپزشکی و شهرداری اعلام میشود، خریداری کرده و ذبح نمایند.