نباید رفع عوامل وقوع سیل در استانها مورد غفلت قرار گیرد
معاون اول رییسجمهور با بیان اینکه رسیدگی به وضعیت واحدهای مسکونی آسیب دیده از سیل، از روند قابل قبول و مطلوبی برخوردار است، گفت: حادثه سیل روزهای اول سال ۹۸ خیلی متاثرکننده بود، اما در جریان این حادثه بزرگ شاهد نمایش عظیم و باشکوه همبستگی و همیاری مردم بودیم که یک بار دیگر نشان دادند چگونه در روزهای سخت یکپارچه پشت یکدیگر هستند.
اسحاق جهانگیری دیروز در جلسه بررسی آخرین وضعیت مناطق سیلزده کشور، تصریح کرد: دولت به سهم خود در میانه میدان امداد رسانی و پس از آن کمک به بازسازی خسارات سیل ایستاد و امروز هم باید همه مسوولان تلاش کنند تا در بازسازی خسارات حوزه مسکن و کشاورزی که در ارتباط مستقیم با زندگی و معیشت است نقش خود را به درستی ایفا کنند.
معاون اول رییسجمهور با بیان اینکه براساس جمعبندیها معیشت عمده مردم استانهای گلستان، خوزستان و لرستان از طریق کشاورزی تامین میشد، خاطرنشان ساخت: دولت در همان نخستین روزهای وقوع سیل تصمیم گرفت خسارات سیل کشاورزان و باغداران را پس از جبران خسارات واحدهای مسکونی آسیب دیده دراولویت کار قرار دهد.
جهانگیری با تاکید بر ضرورت اتخاذ تدابیر لازم برای اطلاعرسانی شایسته و به موقع درباره اقدامات موثر انجام شده به منظور روشن شدن عملکرد خوب دولت در رفع مشکلات مردم استانهای سیلزده، اظهار داشت: متاسفانه به دلیل عدم توجه به این موضوع مهم شاهد بودیم که در جریان زلزله کرمانشاه هم با وجود عملکرد بسیار خوب دولت که تایید و تحسین نهادهای بینالمللی را نیز به دنبال داشت، فضای رسانهای منفی علیه دولت شکل گرفت. بنابراین باید با روشهای کارآمد رسانهای تلاش شود عملکرد دولت به درستی منعکس گردد.
معاون اول رییسجمهور در این جلسه که با حضور وزرای کشور، صمت، نیرو، جهاد کشاورزی و روسای بانک مرکزی، سازمان برنامه و بودجه و سازمان میراث فرهنگی برگزار شد، همچنین اظهار داشت: نکته مهمی که نباید از آن غافل شد شناسایی عوامل اصلی بروز سیل است که همچنان پابرجاست و باید پیش از آنکه حادثه دوبارهای رخ دهد نسبت به رفع آنها اقدامات مناسب انجام شود.
وی با تشکر از همه مردم، مسوولان و گروههایی که در این رخداد تلاش کردند در کنار مردم باشند و خسارات ناشی از سیل را جبران کنند، تصریح کرد: قطعا حجم خسارات و پیامدهای این حادثه بسیار زیاد بود و دولت تمام سعی خود را بهکار بسته تا برای تسکین آلام مردم سیلزده گامهای موثری بردارد.
در ادامه این جلسه عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور با بیان اینکه برنامه دولت در مواجهه با سیل گسترده فروردین ماه امسال که حدود 25 استان کشور را درگیر خود کرد شامل سه بخش بود گفت: دولت ابتدا تمرکز خود را روی پیشگیری از تلفات گذاشت که انصافا در این زمینه موفق بودیم و از آن حادثه مهیب و بزرگ با کمترین میزان تلفات عبور کردیم. همچنین برای جلوگیری از وارد آمدن خسارات بیشتر و پس از آن جبران خسارات اقدامات خوبی انجام دادیم بهطوریکه امروز میتوانیم بگوییم عملکرد دولت موفق و قابل قبول بوده است.
وی با بیان اینکه امروز در فضای رسانهای از کوچکترین بهانه برای حمله به دولت استفاده میشود، گفت: با این وجود در فضای رسانهای در زمینه خسارات و تبعات این سیل گسترده تقریبا هیچ ایراد جدی مطرح نمیشود و گواه موضوع آن است که دولت در رسیدگی به خسارات عملکرد خوبی داشته است.
وزیر کشور با ارایه گزارشی از خسارات سیل و رسیدگیها برای جبران خسارتها گفت: سامانه واحدی برای دریافت، ثبت و راستیآزمایی درخواستهای مردم برای دریافت خسارت ایجاد شد که برای اولینبار پژوهشکده فضایی کشور نیز عضو کارگروه آن بود تا علاوه بر ارزیابیهای میدانی با استفاده از اطلاعات این مجموعه نیز بتوانیم خسارات را دقیقتر راستیآزمایی کنیم.
وی اضافه کرد: 235 شهر و 4235 روستا درگیر خسارات سیل بودند و در ارزیابیها بیش از 35 هزار و 500 میلیارد تومان درخواست دریافت خسارت ثبت شد. با همت دولت و تلاش همکاران ما در استانهای سیلزده و بخشهای ملی کار جبران خسارات سیل به ویژه در بخش تعمیرات و بازسازی مسکن بسیار مطلوب پیشرفته و در بخش کشاورزی نیز از آن جا که اولویت کشاورزان آماده کردن اراضی برای کشت دوم بود پس از انجام این کار تشکیل پروندهها از طرف کشاورزان سرعت گرفته است.
وزیر کشور تصریح کرد: بخش قابل توجهی از اراضی که در اثر سیل بطور کامل زیر آب رفته بودند از زیر آب خارج شدند و در حال حاضر 245 هزار هکتار از این اراضی برای کشت دوم زیر کشت رفته است. تخلیه آب از این اراضی کار بسیار عظیمی بوده است چرا که وقتی دشت بسیار وسیعی بهطور کامل به زیر آب میرود تخلیه آب از آن به راحتی ممکن نیست.