علت اعلام نشدن گزیدههای آماری بودجه مشخص شد
در ماههای اخیر مدتی است که گزیدههای آماری مربوط به بودجه منتشر نمیشود. در حالی که در سالهای گذشته بانک مرکزی تقریبا هر ماه عملکرد بودجه را گزارش میکرد. در این زمینه سوالات بسیاری برای افکار عمومی مطرح بود ولی اکنون محمدباقر نوبخت، رییس سازمان برنامه و بودجه در این زمینه شفافسازی کرده و گفته است در شرایطی قرار گرفتهایم که باید توضیح دهیم در حالی که امکان توضیح برای ما وجود ندارد.
او همچنین گفته است نمیتوانم به شما از میزان خزانه، نفت و سایر مسائل، گزارش شفافی ارایه دهیم و باید با دل خونین و لب خندان کشور را اداره کنیم.
به گزارش تعادل محمد باقر نوبخت معاون رییسجمهور و رییس سازمان برنامه و بودجه، همچنین اظهار کرد: در حالی در رابطه با تخصیص و پرداخت اعتبار برای پروژههای مهم استان، مطرح شد که ما بهشدت با کمبود منابع مواجه هستیم. ما سختیهای جنگ را اینبار در حوزه اقتصادی درحال تجربه هستیم اما وضعیت عمومی کشور با دوران جنگ متفاوت است. امروز توقعات و مطالبات متناسب با محدودیتها نیست. آن روز اگر موشکی میزدند و بخشی از شهر دچار آسیب میشد همه تلاش میکردیم که درباره میزان خسارات به دشمن گرا ندهیم اما امروز اگر یک موشک اقتصادی به بخشی از اقتصاد اصابت کند، دهها مطالبهگر دست به کمر زده وجود دارند و بزرگتر از آن چیزی که هست، این را به دشمن گرا میدهند که این وضعیت وجود دارد.
نوبخت گفت: در شرایطی قرار میگیریم که باید توضیح دهیم در حالی که امکان توضیح برای ما وجود ندارد و نمیتوانم به شما از میزان خزانه؛ از نفت و سایر مسائل، گزارش شفافی عرض کنیم و باید با دل خونین و
لب خندان کشور را اداره کنیم. معاون رییسجمهور با بیان اینکه بودجه 448 هزار میلیارد تومانی ما در شورای عالی هماهنگی اقتصادی تایید شد که در سطح 336 هزار میلیارد تومان تقلیل پیدا کرد، عنوان کرد: منابع درآمد ما از 448 هزار میلیارد به ۳۱۰ هزار تقلیل پیدا کرد اما مصارف را هر چه صرفه جویی کردیم کمتر از 386 هزار میلیارد نبود؛ قرار شد که 62 هزار میلیارد تومان از هزینهها صرفه جویی کنیم و ۷۶ هزار میلیارد تومان از منابع مختلف وارد کنیم.
همچنین در ماههای اخیر انتقاداتی درباره بیمبالاتی دولت در استفاده از منابع صندوق توسعه ملی مطرح شده بود. اینکه منابع صندوق به مفری برای دولت تبدیل شده است که در صورت کسری سریعا به آن رجوع میکند. وی در این باره نیز توضیحاتی ارایه کرده و گفت: اینکه عدهای نسبت به برداشت از صندوق توسعه ملی بزرگنمایی میکنند، ناشی از این است که سال گذشته باید 32 درصد از منابع نفتی وارد صندوق میشد، پول نفت آنقدر تقلیل پیدا کرده که شرایط عادی این را هم جبران نمیکند.
رییس سازمان برنامه و بودجه خطاب به منتقدان نسبت به برداشت دولت از صندوق توسعه ملی، بیان کرد: آیا شما نمیدانید باید حقوق فرهنگیان، نیروهای مسلح و بازنشستگان را بدهیم؟ در شرایطی وضع مملکت خوب بود نمایندگان تصمیم گرفتند که 32 درصد از منابع نفتی وارد صندوق شود؛ اما الان در این شرایط اختصاص 32 درصد منابع نفتی به صندوق معقول نیست. با همه این اوصاف، در سال گذشته ۲۰ درصد وارد صندوق شد و 12 درصد باقی مانده را قرار شد تا پایان سال استفاده کنیم که استفاده نکردیم و امسال خواستیم اسفاده کنیم.
وی با بیان اینکه امسال حقوقها بیست درصد افزایش یافته، اظهار کرد: تلاش ما این است که منابع محدود عمرانی را به جای پرداخت قطرهچکانی، به پروژههای بزرگ اختصاص دهیم؛ همانطور که در مراحل جنگ دشمن را مأیوس کردیم، اکنون نیز همانگونه خواهد شد. 13 هزار میلیارد تومان فقط برای جبران خسارات سیل اختصاص یافت که 8 هزار و 400 میلیارد تومان آن را پرداختیم؛ در رابطه با جبران خسارات زلزله مسجدسلیمان نیز ۹۶ میلیارد تومان مصوب شد که همه آن پرداخت شد و علاوه بر آن ۱۰ هزار واحد مسکونی احداث خواهیم کرد.