تاثیر مسائل سیاسی منطقه بر معاملات بازار سرمایه

۱۳۹۸/۰۶/۲۷ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۵۳۱۳۱

یک کارشناس با اشاره به مسائل سیاسی اخیر در منطقه گفت: این موضوع موجب افزایش قیمت جهانی نفت و در پی آن اقبال سهامداران به شرکت‌هایی که از این اتفاق تاثیر مثبت می‌پذیرند، از جمله پالایشگاه‌ها شده است.

به گزارش ایبنا، رضا رحمتی با اشاره به شرایط رو به رشد و صعودی شاخص بورس و قیمت سهام شرکت‌ها گفت: ورود نقدینگی جدید به بازار سرمایه در پی رکود حاکم بر سایر بازارها این اتفاق رقم خورده است.

این کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این پرسش که چرا با وجود رشد چند ده هزار واحدی شاخص بورس، اصلاح و استراحت چشمگیری در شاخص و قیمت سهام شرکت‌های مختلف به چشم نمی‌خورد، اذعان داشت: زمانی که حجم نقدینگی وارد شده به بازار سهام زیاد باشد، این نقدینگی پیاپی موجب ایجاد تقاضا در بازار شده و همین عامل موجب می‌شود تا اصلاح و استراحت خاصی را در بازار شاهد نباشیم.

وی در ادامه با اشاره به بازگشایی نماد معاملاتی شرکت‌های حاضر در بازار پایه فرابورس از روز دوشنبه گذشته گفت: بازگشایی این دسته از نمادهای در جو مثبت بازار اتفاق افتاد، ضمن اینکه پیش از توقف این نمادها شاهد ریزش هیجانی قیمت‌ها در این بازار بودیم که پس از این اتفاق، در زمان بازگشایی بیبشتر نمادهای حاضر در بازار پایه با اقبال سهامداران و رشد قیمت همراه بودند.

این کارشناس بازار سرمایه افزود: خوشبختانه هیجان نیز در این بازار کاهش پیدا کرده و با توجه به دستورالعمل جدید بازار پایه فرابورس پیش‌بینی می‌شود از این پس معاملات این بازار در مدار تعادل انجام شود.

وی همچنین در خصوص حملات پهپادی اخیر به تأسیسات نفتی در عربستان سعودی و ایجاد اختلال در تولید شرکت آرامکو بر بازار سرمایه گفت: این موضوع موجب افزایش قیمت جهانی نفت شد و همین امر هم سبب گردید تا اقبال سهامداران به صنایع پالایشگاهی افزایش پیدا کند.

این کارشناس بازار سرمایه در ادامه با اشاره به اینکه حجم نقدینگی وارد شده به بازار سهام این روزها از میزان قابل قبولی برخوردار است، اذعان داشت: باید برنامه‌ای ویژه برای این نقدینگی داشت، تا با ماندگاری در بازار سرمایه هم در خدمت تولید و صنایع باشد و هم اینکه این نقدینگی دوباره به سایر بازارها بازنگشته و موجب ایجاد تورم نشود.

وی با بیان اینکه در حال حاضر شرایط برای تداوم روند رو به رشد بازار سهام آماده است، گفت: علاوه بر ورود نقدینگی جدید به بازار و بهبود بازار جهانی نفت، بازار کالاهای جهانی نیز در مدار متعادل قرار دارد و آرامش در مناسبات سیاسی ایالات متحده و چین هم به این موضوع کمک کرده است.

رحمتی با بیان اینکه در برخی موراد به دلیل رشدهای پیاپی شاخص بورس و قیمت سهام شرکت‌ها و همچنین عرضه‌های سنگین حقوقی‌ها ممکن است شاهد بازار منفی باشیم، گفت: سرمایه‌گذاری در بازار سهام مقوله‌ای میان و بلندمدت است، بنابراین سهامداران به ویژه تازه‌واردان به این بازار نباید تحت تاثیر هیجانی این موضوعات قرار گرفته و اقدام به فروش سهام خود کنند.

وی گفت: از نگاهی دیگر شرایط منفی باز می‌تواند فرصت مناسبی برای اصلاح پرتفوی و همچنین کاهش میانگین خرید سهام شرکت‌ها برای سرمایه‌گذاران باشد.