اخبار

۱۳۹۸/۰۶/۳۰ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۵۳۲۹۹

سایه روشن کاهش تعداد شعب بانک‌ها

تعداد شعب بانک‌ها به گفته کارشناسان این حوزه زیاد است و در سویی دیگر مردم خدمات را غیر‌حضوری دریافت می‌کنند اما باید اذعان داشت که کاهش تعداد شعب زوایای مثبت و منفی متفاوتی دارد که نباید از آن غافل شد.

به گزارش ایبِنا، تعداد زیاد شعب بانکی در مقطعی یکی از مهم‌ترین چالش‌های سیستم بانکی بود و به اعتقاد فعالان این حوزه تعداد شعب وابسته به قدمت بانک تغییر می‌کند و عمده این شعب در دوره‌هایی ایجاد شدند که بانکداری الکترونیک به شکل امروزی توسعه پیدا نکرده بود.

برخی معتقدند، موضوع کاهش تعداد شعب بانکی به دلیل وجود ملاحظات استانی و شهری باید در سطح کلان به جمع‌بندی و اجماع نظر برسد و با توجه به توسعه تدریجی مباحث بانکداری الکترونیک و روش‌های پرداخت هم‌اکنون نیاز چندانی به تعداد شعب وجود ندارد.معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی هم اخیرا بر عملیاتی شدن کاهش شعب بانک با رعایت همه جوانب و ملاحظات، تاکید کرده است.حسن معتمدی، مدیرعامل سابق بانک اقتصاد نوین در گفت‌وگو با خبرنگار ایبِنا در این باره، گفت: درباره بحث شعب بانک‌ها و اینکه تعداد شعب به نسبت خدماتی که باید به مردم ارایه شود زیاد است یا خیر؟ اختلاف نظرهایی وجود دارد و بررسی‌ها و مقایسه‌ها نشان می‌دهد که کشورهای دیگری هم هستند که به ازای هر تعداد جمعیت تعداد مشخصی شعب دارند و تنها کشور ما نیست که تعداد شعب بانک‌ها زیاد است. نکته دیگر این است که ساختار سیستم بانکی ما از ساختار سنتی گذر کرده و در آن ساختار با توجه به تکنولوژی وقت بانک‌ها به ایجاد و گسترش شعب روی آورده‌اند.

این صاحب نظر اقتصادی، ادامه داد: از دهه ۸۰ تاکنون که بانک‌های خصوصی آغاز به کار کردند، این بانک‌ها برای جذب منابع، طبیعی بود که به سمت ایجاد و گسترش شعب بروند اما در این بین موسسات غیرمجاز نیز مزید بر علتی شده و بدون مجوز نسبت به افتتاح شعب اقدام کرده که پس از کسب مجوز این موسسات، تعداد شعب آنها نیز به شبکه بانکی افزوده شد.

به گفته معتمدی، زمان لازم است تا این شبکه شعبی که با ظرفیت‌های تکنولوژی که در زمان وقت ایجاد شده با وضعیت فعلی اقتصادی توجیه داشته باشد. در حال حاضر مشخص است که تعداد شعب زیاد است و مردم درصد زیادی از خدمات بانکی را غیر حضور و آنلاین دریافت می‌کنند و به مانند گذشته بانک برای ارایه خدمات به شعب نیاز نیست. از سویی نیروی انسانی مشغول در شعب بانک‌ها موضوع مهمی است که باید به آن توجه داشت و نمی‌توان به آسانی درباره تعطیلی شعب اقدام کرد.

مدیرعامل سابق بانک اقتصاد نوین، گفت: البته تاکنون بسیاری از بانک‌ها تاکنون نسبت به تعطیلی و کاهش تعداد شعب خود اقدام کرده‌اند. همچنین ادغام اخیر تعدادی از بانک‌ها خود عاملی برای کاهش تعداد شعب بانک‌ها خواهد بود.

زیرساخت‌های استفاده پزشکان از کارت‌خوان فراهم شود

نایب‌رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس تاکید کرد که باید زیرساخت‌های لازم برای تجهیز پزشکان به دستگاه کارت‌خوان فراهم شود نه اینکه تنها رویکرد تهدید و جریمه در پیش گرفته شود.

به گزارش ایسنا، محمدحسین قربانی با اشاره به پایان مهلت ثبت نام فعالان بخش درمان اعم از صاحبان مشاغل پزشکی، پیراپزشکی، داروسازی و دامپزشکی در سامانه صندوق فروش از اول مهرماه گفت: با موضوع گرفتن مالیات از همه اقشار موافق هستم، هیچ استثنایی در این باره وجود ندارد انتظار هم می‌رود که جامعه پزشکی پیش‌قراول باشد. البته که پزشکان قانونمند هستند، اما رسانه‌ای کردن این موضوع و تلقین به جامعه مبنی بر عدم پرداخت مالیات از سوی جامعه پزشکی باعث تخریب آنها شد که به صلاح نبود.

وی توضیح داد: سازمان امور مالیاتی باید در چارچوب قانون برای دریافت مالیات از جامعه پزشکی اقدام کند نه اینکه تنها نصب کارت‌خوان به معنای گرفتن مالیات از پزشکان باشد، چون کارت‌خوان راهکاری برای تسهیل کار بیماران و راحتی آنها در پرداخت پول بود تا بیماران ناچار به حمل و نقل پول نقد نباشند.

نایب‌رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با اشاره به قانون جامع مدیریت سامانه‌های صندوق‌های فروش اظهار کرد: متاسفانه در رسانه‌ها به خصوص صداوسیما طوری موضوع منعکس شده که باعث جریحه‌دار شدن جامعه پزشکی شده است حال اینکه زیرساخت‌های لازم برای ثبت نام جامعه پزشکی در سامانه صندوق فروش فراهم نیست تنها سامانه ۱۱ رقمی به پزشکان معرفی شده ولی نحوه ارتباط با آن مشخص نیست بطوری که پزشکان برای اتصال به سیستم بانکی و نصب این سامانه با گرفتاری‌ها و بوروکراسی اداری مواجهند. یک پزشک برای گرفتن یک دستگاه کارت‌خوان حتی ممکن است ۱۰ روز از وقتش را بگذارد که همه اینها موانع پیش روست که سازمان امور مالیاتی و نظام پزشکی می‌توانند این وضعیت را سامان دهند.

قربانی گفت: به جای آنکه پزشکان را تهدید به جریمه در صورت عدم استفاده از پایانه فروش کنند باید زیرساخت‌ها فراهم شود نه اینکه انگشت اشاره به سمت پزشکان رود کسانی که خود پیش قراول قانون‌مداری هستند و تلاش کرده مالیات‌شان را پرداخت کنند.