رفع ساختاری مشکل کارخانجات واگذار شده
بعد از دستور اکید رییسجمهوری برای ساماندهی و حل مشکلات هپکوی اراک رییس قوه قضاییه با تقدیر از اقدام دولت برای ساماندهی وضعیت کارخانه هپکو در اراک گفت: «این اقدام قابل تقدیر است اما کافی نیست، زیرا کارخانجات دیگری در کشور وجود دارند که با مشکلاتی نظیر مشکل هپکو مواجهند و باید این موضوعات به صورت ساختاری رفع شود.» کارخانجاتی که به اعتقاد رییس دستگاه قضا برای حل و فصل مشکلات آنها نیز باید اقدامات عاجلی انجام شود. به گزارش «تعادل» از اداره کل روابط عمومی قوه قضاییه، حجتالاسلام سیدابراهیم رییسی در جلسه شورای عالی قضایی با اشاره به مشکلات ناشی از خصوصیسازی در کشور و اعتراضات کارگران، اقدام دولت درباره شرکت هپکو را قابل تقدیر، دانست و تصریح کرد: شرکتها و کارخانجات زیادی در کشور هستند که خصوصیسازی در آنها پیامدهایی داشته و مشکلاتی را ایجاد کرده است. در بسیاری از این شرکتها ضوابط قانونی خصوصیسازی رعایت نشده است، کارخانه دچار رکود شده، کارگران بیکار شدهاند، کارگران حقوق نگرفتهاند، به اعتراضات توجهی نشده و نهایتا قوه قضاییه درگیر موضوع شده است. بر این اساس باید در ساختارها و رفتارها بازنگری و اشکالات را رفع کرد تا شاهد بروز این مسائل نباشیم رییس دستگاه قضا در ادامه اظهار کرد: جنگ ما تمام نشده است. امروز جنگ اقتصادی، روانی، رسانهای و اطلاعاتی در جریان است و دشمن بیش از همیشه تلاش دارد ملت ایران را از راه خود بازدارد. او ایستادگی و مقاومت فعال را عامل عقبنشینی دشمن دانست و افزود: ما راهبرد مقاومت را از مقام معظم رهبری آموختهایم. اگر امروز دشمن، حرمین معصومین را ویران میکند، چون میداند که این مضاجع شریف، دستگاه
مقاوم پروری انسانسازیاند و زائران این حرمهای مطهر، انسانهایی اهل مقاومت، امر به معروف و نهی از منکر، دشمنشناسی و دشمنستیزی میشوند. رییس قوه قضاییه ادامه داد: امروز نیز بیش از هر زمان دیگر باید این فرمایش رهبر معظم انقلاب را نصب العین قرار دهیم که مذاکره با دشمن در هچ سطحی صورت نخواهد گرفت و راهبرد مقاومت و ایستادگی، دنبال میشود.
تلاش برای تربیت نسل آینده ساز
رییسی در ادامه با تبریک آغاز سال تحصیلی خاطرنشان کرد: مدارس و دانشگاهها امروز مراکز آینده ساز هستند و باید آیندهسازانی تربیت کنند که بتوانند حرکت عظیم ملت ایران را دنبال کنند. آنچه مهم است آنکه مساله تولید علم و توجه به سند تحول در آموزش و پرورش و به ویژه سند مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره امنیت روانی و اخلاقی دانشآموزان و دانشجویان مورد توجه قرار گیرد. رییس قوه قضاییه خطاب به اولیای مدارس و مسوولان و اساتید دانشگاهها گفت: دانشآموزان و دانشجویان عزیز برای علم آموزی و معرفت افزایی نزد شما امانت هستند. در این راستا توجه به بهداشت اخلاقی و امنیت روحی و روانی این عزیزان بسیار مهم است. در سند مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی، وظیفه آموزش و پرورش و وزارت علوم در موضوعات مختلفی از جمله مساله عفاف و حجاب احصاء شده است که باید در جهت اجرای این سند اهتمام تام داشت.
مقابله با زمین خواری
براساس این گزارش، ذبیحالله خداییان رییس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با اشاره به زمین خواری در سواحل مکران با مجوزهای قانونی، از واگذاری میزان زیادی تسهیلات ارزی و ریالی و واگذاری زمین به یک جوان ایرانی ساکن اسپانیا در این منطقه خبر داد و خواستار رسیدگی به این موضوع شد. منتظری دادستان کل کشور نیز در این جلسه بر لزوم تجمیع کلیه پروندههای مهم اقتصادی و ارجاع آنها به مجتمع ویژه رسیدگی به جرایم اقتصادی تاکید کرد. حجتالاسلام شهریاری رییس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه نیز به ارایه توضیحاتی درباره سامانه اعلام اموال و دارایی مسوولان پرداخت. براساس این گزارش، رییس قوه قضاییه همچنین در خصوص پیگیری اموال کانادا جهت مقابله به مثل و توقیف آنها گفت: آنچه هفته گذشته در این زمینه بیان شد، شعار نبود بلکه تاکید دارم این قضیه را دنبال کنیم و حتی اگر در یک دادگاه بینالمللی به نتیجه نرسید، ما پیگیری قانونی خود را انجام دهیم. وزیر محترم خارجه هم لازم است این موضوع را در مجامع مختلف تبیین و مطالبه کنند. رییس قوه قضاییه درباره بودجه دستگاه قضایی نیز تاکید کرد: باید این موضوع بالاخره یک بار برای همیشه حل شود. پیشنهاد ما این است که درآمدهای قوه قضاییه به خود دستگاه قضایی اختصاص یابد و کمبود بودجه نیز به صورت تکلیف دولت، به میزان قانونی در اختیار قوه قضاییه قرار گیرد تا در این زمینه هر سال دچار مشکل نباشیم. رییس قوه قضاییه بر لزوم جلوگیری از طرح شکایات واهی علیه قضات در راستای تاکیدات مقام معظم رهبری بر حفظ عزت قضات تاکید کرد. حجتالاسلام رییسی همچنین با تاکید بر ضرورت تغییر نگاه به زندان و زندانیان گفت: باید به جمعیت کیفری به چشم یک سرمایه اجتماعی و فرصت نگاه کنیم و با بازاجتماعی کردن این افراد به کمک گروههای جهادی به تربیت یک نیروی انسانی کارآمد و مفید برای کشور بپردازیم. زندانی از نگاه ما مجرم است، اما از نگاه یک آسیبشناس، فردی آسیب دیده و بیمار به شمار میآید و نگاه ما به زندان و زندانی نیز باید متفاوت شود.