انگار نه انگار که حسنآباد باز هم آتش گرفت!
نه خانی آمده و نه خانی رفته؛ فقط آتشی بوده که برای دومین بار گریبان میدان تاریخی حسنآباد را در کمتر از دو ماه گرفته، شاید به همین دلیل هم هست که دیگر نه خبر از مسوولی است، نه آه و نالهای و متنی درفضای مجازی منتشر شده.
براساس مشاهدات، اینبار فقط یک مغازه در ضلع کناری فضای آتش گرفته قبلی میدان حسنآباد آتش گرفته، آتشسوزی که هشدارها را پررنگتر از قبل میکند، پررنگتر از ۲۷ تیر یعنی بیش از دوماه قبل که همه ضلع شمال غربی را درگیر خود کرد، جدارهها و کلاهفرنگیهای سوخته شده این ضلع هر چند حالا با بنری که مثلا قرار است این ضلع را بعد از مرمت به درستی نشان دهد پُر شده، اما به جز آواربرداریها هنوز به نظر نمیرسد کار دیگری برای آن کرده باشند، در کنار همه قول و قرارهایی که میتوانستند زودتر از اینها نخستین قدمها برایشان عملی شوند. حرفهایی که مسوولان شهری، شورای شهر و میراثیها در ساعتهای اولیه آتشسوزی مطرح کردند اما حالا که آب از آسیاب افتاده، با وجود وقوع دومین آتشسوزی با حدود دو ماه فاصله، آنها هم گویا فراموش کردهاند و به همین دلیل هم آتشسوزی دوم در طول دو ماه، واکنشی را به دنبال نداشت، به جز محسن شیخالاسلام معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی استان تهران .
او بعد از بازدید از مغازه آتش گرفته در میدان حسنآباد به ایسنا میگوید: یک مغازه که در طبقه همکف ضلع شمال شرقی میدان است، احتمالا به دلیل اتصالی برق آتش گرفته، هر چند خوشبختانه آسیبِ چندانی به بنا وارد نکرده است. خود مغازه آسیب دیده که آن نیز به سرعت اطفا شده است. او با بیان اینکه متاسفانه در اکثر فضای مغازههای قرار گرفته در اطراف این میدان تاریخی، از ابزار و مصالحام دی اف و ابزار و یراق در داخل مغازهها استفاده شده است، که خود به عنوان یک ایراد مطرح است، اضافه میکند: جعبه برق مغازه آتش گرفته بسیارقدیمی وهمه سیمهای آن فرسوده بود، به نظر میرسد این اتفاق به علتِ بیاحتیاطی مغازهدار رخ داده باشد. در حد یک متر مربع در بالای قوس ورودی به صورت دودزدگی به جداره بنا آسیب وارد شده که آن هم قابل پاکسازی است. او با تاکید بر اینکه هر کدام از این بناها و اتفاقاتی که برای آنها رخ داده یک اخطار محسوب میشوند، اظهار میکند: مردم به خودشان هم رحم نمیکنند، بنای تاریخی یک بحث است اما صاحبان این مغازهها نه رعایت برق را دارند و نه احتیاط مناسب برای کاربری بناهای در اختیار را. شیخ الاسلام با تاکید بر تعریفِ سه فازِ مرمتی برای احیای ضلع شمال غربی که بیش از دو ماه قبل در میدان حسنآباد آتش گرفته، نیز توضیح میدهد: رفع خطر، اقدامات و کارهای اضطراری و احتیاطی روی بنای آتش گرفته باید در بازه زمانی ۶ ماهه انجام شوند، پروژهای که متولی آن شهرداری تهران است. حتی مجری طرح را سازمان زیباسازی و شهرداری منطقه ۱۱ انتخاب کردند، با نظارت میراث فرهنگی. طبق قول و قرارهای شهردار تهران نیز باید یک کمیته مشترک برای آغاز مطالعه و مرمت تشکیل بدهد .