اخبار
واکنش وزیر علوم به لغو ویزای ۱۲ دانشجوی ایرانی
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به لغو ویزای ۱۲دانشجوی ایرانی که قرار بود برنامههای تحصیلات تکمیلی خود را در سیستم دانشگاهی ایالت کالیفرنیا آغاز کنند، واکنش نشان داد.
منصور غلامی در واکنش به لغو ویزای ۱۲ نفر از دانشجویان ایرانی، گفت: ایران اعزام رسمی دانشجو به امریکا ندارد، اما اینکه برخی به عنوان دانشجو مشکل ویزا پیدا کردند به ارتباطات دیپلماتیک بین کشورها برمیگردد. این مشکلی است که متاسفانه در موارد دیگر نیز دیده شده، لذا ما شاید نتوانیم خیلی کمک کنیم، ولی حتما وزارت امور خارجه میتواند کمک کند. او گفت: احتمالا اعزام این افراد به امریکا شخصی بوده است یا بعضا در آنجا مورد حمایتهای مالی قرار گرفتند که بروند درس بخوانند البته من اطلاعات دقیقی در این زمینه ندارم و نمیدانم وضعیت این افراد به تفکیک چگونه است. غلامی درباره تاثیر ارتباطات دیپلماتیک بر روابط بینالمللی وزارت علوم با دانشگاههای خارج از کشور به ایلنا گفت: امریکا هر کاری که توانسته انجام داده و حالا روی محدود کردن اشخاص چه برای تحصیل و چه برای فرصتهای مطالعاتی متمرکز شدهاند که ادامه همان فشار آوردن به جمهوری اسلامی است. وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تاکید کرد: قطعا به لحاظ حقوق انسانی این کار درست نیست، زیرا زمانی که بحث مسائل دیپلماتیک با یک دولت مطرح است، باید آن را حل کرد، اما اینکه با اینگونه اقدامات به مردم فشار بیاورند تا دولتی را مجبور به اقدامات خاصی کنند، در هیچ جای دنیا پذیرفته شده نیست. او همچنین درباره کمکاری برخی از اساتید راهنما در فرآیند تدوین پایاننامه درباره روی آوردن دانشجویان به پایاننامههای تقلبی گفت: این مساله یک بحث کلی نیست، اکثریت قریب به اتفاق اساتید ما اخلاق علمی، امانت علمی و دقت در آموزش دانشجویانشان را رعایت میکنند، لذا اگر مواردی اتفاق بیفتد، استثنا هستند. پس نمیتوانیم همه را زیر سوال ببریم که جایگاه اساتید مورد بیمهری قرار بگیرد. غلامی افزود: در بعضی از مراکز آموزش عالی ممکن است به لحاظ شرایط خاصی که دارند، یک مقداری تراکم کاری برای برخی اساتیدشان به وجود بیاید، اما در عین حال اساتید باید از لحاظ تکالیف درسی، کیفیت پایاننامهها، تحقیقات و حتی انتشار نتایج تحقیقات دانشجویان مراقب عملکردهای علمی دانشجویان خودشان باشند و به این مساله دقت کنند.
آمار دیابت در ایران و تهران
معاون دفتر مدیریت بیماریهای غیرواگیر وزارت بهداشت ضمن ارایه توضیحاتی از برنامههای این وزارتخانه برای کنترل دیابت در کشور، گفت: ۱۱درصد جمعیت بالای ۲۵ سال در کشور به دیابت مبتلا هستند که در این میان سهم پایتخت نشینان از آمار ابتلا به دیابت، ۱۲/۸ درصد جمعیت بالای ۲۵ سال است. علیرضا مهدوی با اشاره به اینکه دو نوع بیمار دیابتی وجود دارد، گفت: دیابت نوع یک بیشتر در کودکان و نوجوانان دیده میشود. در این نوع دیابت، بدن دیگر انسولین تولید نمیکند در نتیجه فرد به دیابت نوع اول دچار میشود که باید برای ادامه حیات خود اقدام به تزریق انسولین کند. تشنگی، پر ادراری، پرخوری، کاهش وزن ناگهانی و... از علائم دیابت نوع یک است. او در ادامه در تشریح دیابت نوع دوم افزود: در نوع دوم دیابت، میزان انسولین در بدن کاهش یافته یا مقاومت سلولهای بدن به انسولین بالا رفته است. این نوع از دیابت به دلیل کاهش اندک اندک انسولین در بدن و به مرور زمان، بدون علائم بوده و بدن خود را با شرایط ایجاد شده وفق میدهد و با گذر زمان و افزایش سن، میزان انسولین کاهش یافته و از ۳۰سالگی به بعد در افراد شناسایی میشود. وی با اشاره به اینکه هنگامی که از دیابت صحبت میکنیم غالبا منظورمان دیابت نوع دو است، افزود: بیش از ۹۰درصد جمعیت دیابتیها را مبتلایان به دیابت نوع دو تشکیل میدهند. ابتلا به دیابت نوع دو وابسته به سبک زندگی افراد، میزان چاقی، رژیمهای پرکالری، سابقه خانوادگی و ... بروز پیدا میکند و میتواند با اختلال فشار خون بالا، کلسترول، لیپیدها و... همراه باشد.
مدارس تشنه نشاط و شادیاند
رییس انجمن مددکاران اجتماعی ایران به راهکارهای ایجاد نشاط در میان دانشآموزان اشاره کرد و گفت: مدارس تشنه نشاط و شادی هستند. سیدحسن موسویچلک رییس انجمن مددکاران اجتماعی ایران با اشاره به پرسش مهری که رییسجمهور همزمان با آغاز سال جدید تحصیلی اعلام کرد (آیا محیط مدرسه محیطی دلپذیر، شاد و پرنشاط است؟)، به مهر گفت: فکر میکنم در تمام طول این سالها که پرسش مهر توسط روسای جمهور کشور ما مطرح شد این موضوع یکی از ضروریترینها بود که در سال جاری توسط رییسجمهور به پرسش گذاشته شده است. تاملی بر شاخصهای مرتبط با نشاط اجتماعی و شادی و بهطور کلی حوزه سلامت اجتماعی و روانی در کشور نشان میدهد که حال ما در این حوزه خیلی خوب نیست. هیچکس هم نمیتواند منکر این موضوع شود.به عنوان مثال طبق آمار ارایه شده توسط مسوولان وزارت بهداشت، بین ۲۳ تا ۲۵ درصد حداقل دارای یک اختلال روانی هستند .یعنی از هر چهار نفر یک نفر. او افزود: تعداد خشونتها در کشور نگرانکننده است و همیشه جزو پروندههای قضایی با فراوانی بالا بوده است همچنین آماری که از نزاع توسط پزشکی قانونی ارایه شده است هم تاییدی بر همین نکته است که خشونت بالاست.همین طور خشونتهای خانگی و شاخصهای دیگر. طبیعی است در جامعهای که شادی و نشاط اجتماعی بالا باشد نشانگان اجتماعی و روانی حال بهتری خواهند داشت. لذا طرح این پرسش میتواند یک فرصت باشد از این نظر که ما به موضوع شادی و نشاط فکر کنیم. اینقدر گرفتاریم که گاهی اوقات نمیدانیم آخرین باری که از ته دل خندیدیم که بود.