افزایش بحران گرسنگی در جهان
آمارها نشان میدهد شمار کسانی که در جهان به تغذیه مناسب دسترسی ندارند به دو میلیارد نفر رسیده است.
در حالیکه تولید مواد خوراکی افزایش چشمگیری داشته اما سالانه میلیونها نفر در اثر گرسنگی جان خود را از دست میدهند. براین اساس در آستانه روز جهانی غذا، گزارش جدیدی از سوی سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (FAO) منتشر شده است که نشان میدهد تعداد کسانی که از دسترسی به خوراک مناسب و تغذیه مرتب محروم هستند ۳۱۷ میلیون نفر افزایش یافته و به دو میلیارد نفر در جهان رسیده است. به این ترتیب، حدود یکچهارم کل جمعیت جهان به خوراک مناسب دسترسی ندارند. همین آمار حکایت از آن دارند که سالانه بین ۹ تا ۳۶ میلیون نفر در دنیا بر اثر گرسنگی و سوءتغذیه جان خود را از دست میدهند. فیلیپ میمکز، سرپرست شعبه آلمان سازمان امدادی FIAN عدم دسترسی مردم جهان به خوراک مناسب را اعلام ورشکستگی سیاسی شماری از دولتها دانسته است. به باور او با توجه به افزایش و انباشت مواد خوراکی در جهان، رنج بردن مردم از عدم دسترسی به خوراک مناسب بههیچروی پذیرفتنی نیست. افزون بر آن در این گزارش تبعیض و ساختار ناعادلانه از عوامل مهم بحران گرسنگی در دنیا معرفی شدند. فیلیپ میمکز به افزایش تولید فرآوردههای کشاورزی در امریکای جنوبی اشاره کرده و میگوید که از سال ۲۰۱۴ به این سو، شمار کسانی که از سوءتغذیه و گرسنگی در آن منطقه رنج میبرند، ۶۷ درصد افزایش یافته و به ۱۳۱ میلیون نفر رسیده است. او معتقد است که چنین امری به بحران تغذیه در آن قاره دامن زده است. بنابر گزارش دویچهوله، گرمایش زمین همچنین درگیریهای محلی نیز از جمله عواملی هستند که دسترسی یکچهارم جمعیت جهان به مواد خوراکی را دشوار کرده و به بحران گرسنگی دامن میزنند.