راه خودکفایی در تولید زیتون
رییس شورای ملی زیتون خواستار ممنوعیت واردات روغن زیتون در فصل برداشت زیتون و روغنگیری آن شد تا امکان خودکفایی در تولید زیتون فراهم شود.
مهدی عباسی درگفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: با توجه به اقدامات صورت گرفته در سال قبل در جهت پیشگیری از واردات روغن زیتون با ارز ۴۲۰۰ تومانی و تشویق باغداران به برداشت روغنی، اگر دولت واردات روغن زیتون را در راستای محقق شدن چشمانداز ۲۰ ساله و تامین ۲۰ درصد از نیاز کشور به روغن زیتون ممنوع کند، خودکفایی در تولید زیتون دور از انتظار نیست.
او مشکل کنونی بازار روغن زیتون کشور را، واردات روغن زیتونهای بیکیفیت دانست و درباره آفت مگس زیتون در باغات گفت: با توجه به اقدامات وزارت کشاورزی و شرایط آب و هوایی، در حال حاضر گزارشی مبنی بر زیاد بودن تعداد مگس زیتون نداریم.
عباسی به باغداران توصیه کرد در صورتی که میخواهند زیتونهایشان را برای روغنگیری نگه دارند، برای اطمینان خاطر پایین تنه درخت زیتون را سمپاشی کنند. او با بیان اینکه مگس زیتون، میوه زیتون را میخورد که به همین دلیل نمیتوان از آن برداشت روغنی و زیتونی داشت، افزود: کشورهای توسعهیافته مبارزه بیولوژیکی برای مقابله با مگس زیتون را شروع کرده و موفق شدهاند، در حالی که در کشور ما همچنان از مبارزه شیمیایی استفاده میشود. رییس شورای ملی زیتون تاکید کرد: در مبارزه شیمیایی و سمپاشی، میوه با سموم تماس پیدا نمیکند و تنها پایین تنه درخت با مواد شیمیایی تماس پیدا میکند.
بر اساس این گزارش، مگس میوه زیتون از آفات مهم در نقاط زیتونخیز است که این آفت پس از آنکه حشره بالغ ماده تخم خود را روی میوه گذاشت، بوی خاصی از میوه متصاعد میکند که مگسهای دیگر روی آن میوه تخم نمیگذارند و ۲ تا ۳ روز بعد تخم باز شده و کرم شروع به تغذیه از گوشت میوه زیتون میکند. این عمل باعث ریزش میوهها قبل از برداشت و کاهش کیفیت روغن زیتون میشود. برای مبارزه با این حشره روشهای مختلفی وجود دارد.