اخبار
برای کاهش زیان بانک تجارت برنامه داریم
اخبار مرتبط با بانک تجارت به عنوان بزرگترین شرکت بورسی کشور همواره مورد توجه هزاران سهامدار حقیقی و حقوقی این بانک است . کاهش زیان بانک تجارت به عنوان محوریترین برنامه هیاتمدیره در آخرین مجمع عمومی برگزار شده اعلام شد و عملکرد ماههای گذشته نشان میدهد که این بانک برای تحقق این هدف به توفیقاتی دست یافته است. امیر مسعود رزازان رییس هیاتمدیره این بانک در مورد برنامههای بانک تجارت در شش ماهه دوم سال برای خروج از زیان نکاتی را مطرح کرده است. وی در مورد اینکه افزایش سرمایه بانک تجارت چگونه انجام شد؟ اظهار داشت: بانک تجارت در سال 1397 اقدام به افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی داراییها به مبلغ بیش از 208 هزار و ششصدو شصت و پنج میلیارد ریال کرد که از این میزان، براساس مجوز سازمان بورس و اوراق بهادار مبلغ 178 هزار و دویست و بیست و شش میلیارد و صد و بیست و هفت میلیون ریال به عنوان سرمایه ثبتی و مبلغ 30 هزار و چهارصد و سی و نه میلیارد و چهارصدو شصت میلیون ریال به سرفصل مازاد تجدید ارزیابی داراییها منتقل شد و در نهایت بانک تجارت با سرمایهای بالغ بر 223 هزار و نهصد و بیست و شش میلیارد و صد و بیست و هفت میلیون ریال به عنوان بزرگترین شرکت بورسی شناخته و از مشمولیت ماده 141 اصلاحیه قانون تجارت خارج شد. وی در مورد برنامه کاهش زیان بانک تا پایان امسال گفت: در راستای جلوگیری از بروز مجدد مشکلات قانونی، این بانک مطابق آنچه که در گزارش تفسیری 6 ماهه 98 اعلام کرد، در نظر دارد زیان خود را تا پایان سال جاری به صفر نزدیک کند. طبق برنامهریزیهای انجام شده برای تحقق این مهم، بانک ضمن تداوم اقدامات خود در بهبود سود آوری بخشهای اصلی عملیات که همان مدیریت منابع و مصارف با هدف کاهش هزینه پول و افزایش بازده پرتفوی داراییها و افزایش درآمدهای کارمزدی بوده، برنامههای مبسوط دیگری را نیز در دستور کار دارد. یکی از محورهای اصلی برنامهها فروش سودآور سرمایهگذاریها، املاک و داراییهای ثابت برای رعایت ماده 16 و 17 قانون رفع موانع تولید بوده و پیش بینی میشود با توجه به پتانسیل موجود در سرمایهگذاریها و املاک بانک، تحقق فروش برخی از آنها تا پایان سال جاری میتواند بخشی از زیان سال جاری را پوشش دهد. وی در مورد اثر واقعی کردن نرخ ارز مورد استفاده برای تسعیر داراییها و بدهیهای ارزی در روند کاهش زیان بانک افزود: محور دیگر برنامههای بانک اخذ موافقت بانک مرکزی درخصوص واقعی کردن نرخ ارز مورد استفاده برای تسعیر داراییها و بدهیهای ارزی تا پایان سال1398 با توجه به وضعیت باز مثبت ارزی بانک (حدود 880 میلیون یورو) است، چراکه اعلام هرگونه نرخ بالاتر از نرخ فعلی تسعیر ارز، افزایش حقوق صاحبان سهام از محل شناسایی سود در سرفصل نتیجه مبادلات ارزی را در پی خواهد داشت. علاوه بر برنامههای فوق برای کاهش زیان بانک، اخذ مجوزات لازم برای ثبت و انتقال سرفصل اندوخته مازاد تجدید ارزیابی داراییها که در سال گذشته امکان ثبت آن درسرمایه ثبتی بانک فراهم نشد، در دست اقدام است.
اجباری کردن رمز پویا مقدور نیست
گروه بانک و بیمه | بیش از ۳۰ بانک، فعالسازی رمز پویا را شروع کردهاند، اما به دلیل هوشمند نبودن خیلی از موبایلها، اجباری کردن استفاده از رمز پویا در حال حاضر مقدور نیست. مسوولیت حفاظت از اطلاعات مشتریان به عهده بانکها بوده و هرگونه ضرر و زیان وارده از این ناحیه به عهده آنها است.به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، عبدالناصر همتی ضمن اشاره به فعالیت بانکها در مورد رمز پویا، به مواردی در مورد فیشینگ اشاره کرد.رییس کل بانک مرکزی اضافه کرد: بانکها اطلاعرسانی درخصوص مزایای استفاده از رمز پویا را آغاز کردهاند. در حال حاضر رمز ایستا و رمز پویا توأمان فعال هستند و به همین دلیل مشتریان به دلیل راحتی، ترجیح میدهند از رمز ایستا استفاده کنند.وی تاکید کرد: رمز ایستا بایستی به گونهای غیرفعال شود که موجب نگرانی مشتریان، در دریافت روزانه بیش از ۱۰ میلیون خدمت نشود و نیز تعدادی از بانکها هنوز به سرویس شاهکار برای انطباق شماره ملی و موبایل مشتریان خود متصل نیستند.رییس شورای پول و اعتبار گفت: بانک مرکزی ایران به موازات اقدامات لازم پیشگیرانه، با رصد مرتب شبکههای اجتماعی و پایش درگاههای شبکه پرداخت کشور و نیز تعامل با نهادهایی نظیر دادستانی، پلیس فتا و مرکز ماهر، اقدام به مسدودسازی تعداد زیادی سایت جعلی نموده است.همتی اشاره کرد بانک مرکزی یک سیستم متمرکز مبتنی بر پیامک راهاندازی نموده است، لیکن اتصال کلیه بانکها به آن تا ابتدای دی ماه فرصت نیاز دارد. بانک مرکزی اطلاعرسانی لازم را در این خصوص انجام خواهد داد.
تعامل نظام بانکی برای بهبود وضعیت اقتصادی کشور
متاسفانه گاهی دیده میشود که بانکها با دور شدن از رسالت اصلی خود در مسیر بنگاهداری گام میگذارند که این آفت نظام اقتصادی است. سیدتقی کبیری در گفتوگو با ایبِنا با تاکید بر اینکه سپردهگیری بانکها از مردم باید با هدف تقویت بخش تولید یا تسهیلاتدهی در بخشهای قرضالحسنه باشد، گفت: عدول از برخی بخشنامههای بانک مرکزی در مسیر نرخ سود نیز از دیگر آفتهای بانکداری در کشور است، تامین نیاز جامعه در بخش تسهیلات بانکی قرض الحسنه انتقاداتی را به شبکه بانکی وارد کرده که در این رابطه بانک مرکزی باید گزارشی از عملکرد بانکها در حوزه وامدهی تهیه کند.