راههای بهبود طول عمر باتری لپتاپهای ویندوزی
کارشناسان فعال در حوزه فناوری به کاربران لپتاپهای ویندوزی توصیه کردهاند که با رعایت برخی نکات میتوانند مدت زمان شارژدهی باتری دستگاه خود را بالا ببرند. به گزارش ایسنا، یکی از مشکلاتی که بسیاری از کاربران در لپتاپهای ویندوزی با آن دست و پنجه نرم میکنند، اتمام زودهنگام و مدت زمان کم شارژدهی باتری دستگاه است. اکنون کارشناسان فعال در حوزه فناوری با اشاره به این مشکلات، به کاربران توصیه کردهاند که با توجه و رعایت برخی موارد، قادر خواهند بود به میزان قابل توجهی طول عمر مفید باتری لپتاپ خود را افزایش دهند.
1. حالت صرفهجویی در باتری: بدون شک سادهترین راهکار برای بهبود طول عمر باتری لپتاپ و هر محصول الکترونیکی دیگری، استفاده از قابلیت صرفهجویی در باتری (power saving mode) است که بهرهگیری از منابع انرژی را به پایینترین سطح ممکن آورده و بدینترتیب موجب بهبود طول عمر باتری دستگاه میشود. بهطور معمول بعد از فعالسازی این قابلیت، هنگامی که سطح باتری لپتاپ به کمتر از ۲۰ درصد میرسد، این حالت فعال شده که البته عدد آن قابل تنظیم و شخصیسازی است. این بدان معناست که شما قادر خواهید بود فعالسازی خودکار حالت مذکور را به عنوان مثال روی ۳۰ یا ۱۵ درصد تنظیم کنید. به منظور بررسی حالت باتری لپتاپ، کافی است تا روی آیکون باتری در قسمت اعلانات نوار پایین صفحه اصلی کلیک کرده و در پنجره مربوطه، علاوه بر درصد شارژ کنونی باتری، از حالات دیگر انرژی استفاده کنید. در صورت تمایل به فعالسازی قابلیت مذکور، تنها کافیست تا انتهای پنجره آمده و در بخش منو استارت، راست کلیک کرده و با گزینش تنظیمات، گزینه سیستم و سپس باتری را انتخاب کنید.
2. کاهش نور صفحه: یکی دیگر از راهکارهای بهبود طول عمر باتری لپتاپ، کاهش نور صفحه است که بهطور قطع میتواند مدت زمان شارژدهی دستگاه را افزایش دهد. چندین روش برای کاهش نور صفحه نمایش وجود دارد که یکی از سادهترین آنها استفاده از دکمههای فیزیکی روی کیبورد با علامت کاهش نور صفحه است. یکی دیگر از آنها نیز ورود به بخش تنظیمات، سیستم و صفحه نمایش است.
3. استفاده از حالت Hybernate به جای sleep: زمانی که کاربران به مدت زیادی بدون خاموش کردن، سراغ لپتاپ خود نرفته و کاری با آن نداشته باشند، سیستم لپتاپ به صورت خودکار وارد حالت خواب میشود. این حالت موجب خواهد شد که کاربر بتواند به محض بازگشت، باری دیگر بتواند سریعا لپتاپ خود را به کار بیندازد، البته لپتاپ در این حالت همچنان به استفاده از باتری ادامه میدهد و در صورت ادامه داشتن، باتری خالی شده و طول عمر مفید آن نیز کاهش مییابد. در اینجا بسیاری از کارشناسان فعال در حوزه فناوری توصیه کردهاند که کاربران بهتر است به جای این حالت، از Hybernate استفاده کنند چراکه این حالت یک اسنپشات از حالت فعلی ویندوز را روی هارد درایو ذخیره میکند. این قابلیت نیز به استفاده از باتری ادامه میدهد، با این تفاوت که شارژ باتری دستگاه شما را برای مدت طولانیتری
ذخیره میکند.
4. کشف و غیرفعال کردن برنامههای پرمصرف از لحاظ باتری: بسیاری از برنامهها و نرمافزارهای نصبشده روی سیستم، بیش از حد معمول و مجاز شارژ باتری لپتاپ شما را مصرف میکنند. برخی از آنها ممکن است با درگیر کردن بیش از حد منابع سیستم و فعال بودن طولانی در پس زمینه، موجب افزایش مصرف باتری شوند. ویندوز ۱۰ میزان مصرف باتری تمام نرمافزارهای نصبشده را از CPU ثبت و ضبط میکند و شما قادر خواهید بود از این طریق میزان مصرف باتری و اپلیکیشنهای پرمصرف را ردیابی و کشف کنید تا در صورت عدم نیاز به آن، آنها را غیرفعال یا لغو نصب کنید.
5. غیرفعال کردن اتصالات لپتاپ: برخی از اتصالات همچون وایفای و بلوتوث در صورت فعال و روشن بودن، انرژی زیادی از باتری را مصرف میکنند و کاربران باید توجه داشته باشند که در صورت عدم نیاز، به منظور افزایش طول عمر مفید باتری لپ تاپ، آنها را غیرفعال کنند. بلوتوث یکی از قابلیتهایی است که شما میتوانید تا استفاده بعدی آن را غیرفعال کنید. همچنین در صورتی که شارژ باتری دستگاه شما در حال اتمام است، میتوانید سریعا بلوتوث را از طریق action center ویندوز غیرفعال کنید.
6. استفاده از قابلیت «یافتن مشکل» در ویندوز: در صورتی که همواره با مشکل کمبود و اتمام سریع شارژ باتری در لپتاپ خود مواجه هستید و در عین حال نمیدانید مشکل از کجاست، ویندوز ۱۰ به شما این امکان را میدهد تا با استفاده از «یافتن مشکل» یا (troubleshooter)، این مساله را برطرف کنید. نحوه انجام کار آن بدین صورت است که ویندوز تنظیمات و نرمافزارهای فعلی لپتاپ و همچنین تمامی مواردی که احتمالا بر عمر باتری تاثیرگذار است را جستوجو و به کاربران در حل این مشکل کمک میکند.