ایرانشهر
افزایش ۶.۹ درصدی اجاره مسکن در تابستان 98
آنگونه که مرکز آمار ایران گزارش کرده است، در فصل تابستان ١٣٩٨، شاخص قیمت اجارهبهای واحدهای مسکونی در مناطق شهری، به عدد ١٥١,٩ رسید که نسبت به فصل قبل (١٤٢.٠)، ٦.٩ درصد افزایش داشته است.
به گزارش ایلنا، یکی از بخشهای مهم در برآورد شاخص قیمت مصرفکننده، بخش مسکن است. این بخش شامل زیر بخشهای «اجارهبهای واحدهای مسکونی» و «خدمات نگهداری و تعمیر واحد مسکونی» (تعمیرات جزئی واحد مسکونی: لوله کشی، گچکاری، برق کاری، نصب ایزوگام و...) است.
به گزارش مرکز آمار ایران، در فصل تابستان بیشترین نرخ تورم فصلی مربوط به استان لرستان با ٢٣.٦ درصد افزایش و کمترین آن مربوط به استان آذربایجان شرقی با ٢.٧ درصد افزایش است. درصد تغییرات شاخص قیمت اجارهبها در فصل تابستان ١٣٩٨ نسبت به فصل مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه)، ٢٣.١ درصد است که نسبت به فصل بهار ١٣٩٨ (٢٥.٦ درصد)، ٢.٥ واحد درصد کاهش نشان میدهد. بیشترین نرخ تورم نقطه به نقطه مربوط به استان لرستان با ٣٧.٢ درصد افزایش و کمترین آن مربوط به استان آذربایجان غربی با ١١ درصد افزایش است. به عبارتی خانوارهای استان لرستان بهطور متوسط ١٤.١ واحد درصد بیشتر از میانگین کل کشور و خانوارهای استان آذربایجان غربی ١٢.١ واحد درصد کمتر از میانگین کل کشور در بخش اجارهبها هزینه کردهاند.نرخ تورم چهار فصل منتهی به فصل تابستان ١٣٩٨ نسبت به دوره مشابه سال قبل در بخش اجارهبها، برابر ٢٤ درصد است. شاخص مذکور در استان تهران (٣٣.٧ درصد) بیشترین عدد و در استان آذربایجان غربی (٩.٤ درصد) کمترین عدد را نشان میدهد.متوسط افزایش هزینه اجارهبها برای کل خانوارهایی که تمدید قرارداد داشتهاند، در فصل تابستان ١٣٩٨ برابر با ٢٧,١ درصد است.
ردیابی کشتیهای آلاینده با کمک ابرها
یک مطالعه جدید نشان میدهد، کشتیهایی که سوخت کمسولفور میسوزانند، تاثیر کمتری بر تشکیل ابر دارند. از این مساله میتوان برای کنترل استفاده سوخت کم سولفور توسط کشتیها در میانه دریا استفاده کرد.
به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، آلایندههایی که از کشتیها پخش میشوند، شامل مواد شیمیایی مختلف، از جمله ذرات معلق گوگرد هستند. این ذرات در واکنش با قطرات آب، باعث ایجاد «رد کشتیها» شده که با استفاده از ماهواره قابل ردیابی است.سایت «ماریتایم اگزکیوتیو» در این رابطه نوشت: ردیابیهای ماهوارهای که از سوی محققان انجام شده، نشان میدهد که تاثیر کشتیها بر ابرها در مناطق محافظت شده به شکل قابل ملاحظهای کاهش یافته است. بنا بر قوانین محدودکننده آلودگی گوگرد، در این مناطق استفاده از سوختهای کم سولفور الزامی شده است.محققان در این پژوهش، بیش از ۱۷ هزار کشتی را مورد مطالعه قرار دادهاند. در این مطالعه رد کشتیها که با ماهواره ردیابی شده، با دادههای «جیپیاس» هر کشتی که مسیر حرکت آن را مشخص میکند، انطباق داده شده است. بازه این مطالعه معرفی مناطق کنترل انتشار در سواحل امریکای شمالی، دریای شمال، دریای بالتیک و کانال مانش را پوشش میدهد.تیریستیان اسمیث، محقق موسسه انرژی UCL در این رابطه میگوید: « در حال حاضر دانستن اینکه کشتیها در میانه اقیانوس چه میکنند، برای نهادهای تنظیمکننده دشوار است. احتمال وجود موارد کشف نشده عدم انطباق با قوانین ۲۰۲۰ مرتبط با آلودگی گوگرد، یک تهدید برای بنگاههای کشتیرانی به شمار میرود،
چراکه این مساله میتواند برای شرکتهایی که از این قوانین تبعیت نمیکنند، سود تجاری ایجاد کند. این تحقیق نشان میدهد که علم و فناوری در حال ایجاد پیشرفتهای مهمی هستند که میتواند به افزایش شفافیت کشتیرانی و کاهش ریسک و بیعدالتی برای شرکتهای کشتیرانی متعهد شود.»
آغاز مطالعات ساخت فرودگاه مشهد با ظرفیت ۵۰ میلیون مسافر
مدیرعامل شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران با اشاره به تاکید وزیر راه و شهرسازی بر ساخت فرودگاه جدید بینالمللی مشهد، از آغاز مطالعات تعیین موقعیت و اجرای طرح با ظرفیت ۵۰ میلیون مسافر خبر داد.
به گزارش تسنیم، سیاوش امیرمکری دیروز در مشهد گفت: فرودگاه مشهد یکی از مهمترین و مناسبترین فرودگاههای کشور از نظر زیرساختهای هوانوردی و فرودگاهی برای ارایه خدمت به مسافران است.
مدیرعامل شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران با اشاره به اینکه فرودگاه مشهد در رنکینگ بینالمللی سنجش سطح خدمات، رتبه 12 را در میان 88 فرودگاه داراست، افزود: این فرودگاه الگویی برای سایر فرودگاههای کشور است و با توجه به موقعیت خاص منطقهای مشهد در داشتن مرز گسترده با دو کشور همسایه و نیز تامین زیرساختهای مطلوب برای آن در سالهای گذشته و نیز قرارگیری حرم مطهر امام رضا(ع) در آن، دارای شرایط ویژه و مورد تقاضای بالای سفرهای هوایی است.وی با اشاره به اینکه سهم سالانه حمل و نقل هوایی در میان سایر شقوق حمل و نقل در کشور، سه تا پنج درصد است، عنوان کرد: این آمار در مشهد 20 درصد است که اقبال بالای سفر هوایی به خراسان رضوی را نشان میدهد، بنابراین لازم است برای برنامههای توسعهای در فرودگاه مشهد اقدام شود.