ممنوعیت واردات، بر گرانی برنج خارجی دامن زد

۱۳۹۸/۰۸/۲۵ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۵۷۰۴۷

مسیح کشاورز دبیر انجمن واردکنندگان برنج درباره دلایل گرانی برنج خارجی در بازارگفت: با توجه به آنکه در پنج ماه اخیر به سبب دوره ممنوعیت و تخصیص نیافتن ارز، وارداتی به کشور نداشتیم، از این رو قیمت برنج خارجی به سبب کمبود در بازار با نوساناتی روبرو شده است.

وی واردات برنج را تنها راه‌حل تنظیم بازار برشمرد و افزود: اگرچه مسوولان اذعان می‌کنند که به سبب شرایط مساعد اقلیمی تولید برنج داخلی حدود ۲ میلیون تن است، اما بازار برنج ایرانی ارتباطی به واردات ندارد چرا که سهم این ۲ بازار از یکدیگر کاملا متفاوت است.

کشاورز با بیان اینکه ۶ دهک ضعیف جامعه، برنج خارجی مصرف می‌کنند، گفت: بر این اساس افزایش برنج تولید داخل ممکن است روی دست کشاورزان یا خریداران مانده باشد چرا که اقشار ضعیف جامعه توان خرید برنج ایرانی را ندارند.

دبیر انجمن واردکنندگان برنج با اشاره به اینکه ۲۰۰ هزار تن برنج در بنادر دپو شده است، بیان کرد: با توجه به عدم تخصیص ارز، این میزان برنج در بنادر مانده و این موضوع هیچ ارتباطی به واردات ندارد که بنابر موافقت قائم‌مقام وزیر صمت در امور بازرگانی دستور تخصیص ارز برای این میزان محموله طی یک تا ۲ هفته آینده صادر شده که با توزیع آن در بازار باید منتظر ماند و دید که چه اتفاقی در تنظیم بازار رخ می‌دهد.

وی ادامه داد: با توجه به افزایش تقاضا برای خرید برنج در ایام پایانی سال و ابتدای سال آینده انتظار می‌رود که از ۲ هفته آینده با پایان دوره ممنوعیت، واردات آغاز شود تا کمبود عرضه مجدد بر التهاب قیمت برنج در بازار دامن نزند. کشاورز با اشاره به اینکه کمبود برنج خارجی بر افزایش قیمت برنج ایرانی در بازار بی‌تاثیر نیست، بیان کرد: با توجه به کمبود برنج خارجی، طی ماه‌های اخیر قیمت برنج ایرانی به‌شدت افزایش یافت، درحالی که با واردات مناسب، قیمت برنج ایرانی رشد منطقی خود را دارد. دبیر انجمن واردکنندگان برنج درباره اینکه با ترخیص برنج‌های مانده در گمرک احتمال کاهش قیمت وجود دارد، اظهار کرد: اگرچه برنج خارجی نباید بالاتر از نرخ مصوب خود در بازار عرضه شود، اما فروشندگان به سبب کمبود عرضه با قیمت‌های دلخواه اقدام به فروش محصول می‌کنند که با ترخیص و توزیع برنج‌های مانده در بنادر، محصول با نرخ مصوب در بازار عرضه خواهد شد.