کاهش 18 هزار بشکه‌ای تولید نفت ایران

۱۳۹۸/۰۸/۲۵ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۵۷۰۵۰

براساس تازه‌ترین گزارش ماهانه اوپک، تولید نفت ایران در ماه میلادی گذشته به ۲.۱۴۶ میلیون بشکه در روز رسید که این میزان ۱۸هزار بشکه در روز در مقایسه با تولید ۲.۱۶۴ میلیون بشکه در روز در سپتامبر، کمتر بوده است. همچنین طبق این گزارش قیمت نفت سنگین ایران دو دلار و ۳۸سنت در هر بشکه ارزان‌تر شده است.

اوپک در آخرین گزارش ماهانه خود پیش‌بینی کرد که تقاضا برای نفت این گروه در سال ۲۰۲۰به دلیل تولید بیشتر رقیبانش کاهش پیدا خواهد کرد و مازاد عرضه کوچک‌تری در بازار جهانی وجود خواهد داشت که زمینه را برای تداوم محدودیت عرضه فراهم می‌کند.

اوپک در آخرین گزارش ماهانه خود پیش از نشست رسمی دسامبر، اعلام کرد تقاضا برای نفت این گروه در سال میلادی آینده به ۲۹.۵۸ میلیون بشکه در روز خواهد رسید که ۱.۱۲ میلیون بشکه در روز کمتر از سال ۲۰۱۹ است. این به معنای وجود ۷۰ هزار بشکه در روز مازاد عرضه در سال ۲۰۲۰ است که کمتر از میزان پیش بینی شده در گزارش قبلی اوپک است.

ایسنا در این مورد نوشته است: کاهش تقاضا ممکن است اوپک و متحدانش را تشویق کند در دیدار وین با حفظ محدودیت عرضه خود موافقت کنند. اما در گزارش نوامبر اوپک، پیش‌بینی‌های اقتصادی و رشد تقاضا برای نفت ثابت مانده و نسبت به گزارش قبلی، خوش‌بینی بیشتری وجود دارد و دلیل آن هم نشانه‌های بهبود روابط تجاری میان امریکا و چین، توافق احتمالی بریگزیت پس از انتخابات عمومی انگلیس، تدابیر محرک مالی در ژاپن و تثبیت روند نزولی در اقتصادهای نوظهور که می‌تواند رشد را در سطح پیش‌بینی شده فعلی نگه دارد، شمرده شده است.

این گزارش منعکس‌کننده اظهارات محمد بارکیندو، دبیرکل اوپک است که با اشاره به حل مناقشه تجاری امریکا و چین و عرضه کمتر غیراوپک، اعلام کرده سال ۲۰۲۰ ممکن است برخلاف انتظار شاهد روند صعودی بازار نفت باشد. دورنمای روشن‌تر، ضرورت کاهش بیشتر تولید از سوی اوپک پلاس را کمتر خواهد کرد. بارکیندو در اکتبر گفته بود همه گزینه‌ها از جمله کاهش بیشتر تولید روی میز است اما در اظهارات اخیرش احتمال کاهش بیشتر تولید را اندک شمرد.

قیمت‌های نفت پس از انتشار گزارش اوپک ثابت بود و نزدیک ۶۳ دلار در هر بشکه معامله شد که پایینتر از سطح مطلوب برخی از اعضای این گروه است. اوپک، روسیه و سایر تولیدکنندگان غیراوپک معروف به اوپک پلاس، از اول ژانویه توافقی را برای محدودیت عرضه به میزان ۱.۲ میلیون بشکه در روز به اجرا گذاشته‌اند و در ژوییه با تمدید مدت آن تا مارس سال ۲۰۲۰ موافقت کردند. در گزارش اوپک آمده که ذخایر نفت اقتصادهای توسعه یافته در سپتامبر کاهش یافت و این روند ممکن است نگرانی اوپک نسبت به اشباع عرضه را برطرف کند. اما ذخایر همچنان به میزان ۲۸ میلیون بشکه بالاتر از میانگین پنج ساله که معیار مورد نظر اوپک است، قرار دارند.