ضرورت توسعه پایدار در روابط اقتصادی ایران و پاکستان
سفیران جدید ایران در ۹ کشور فنلاند، کنگو، زلاندنو، پاکستان، جمهوری گینه، کنیا، سنگال، ترکمنستان و تونس روز سه شنبه و پیش از عزیمت به محل ماموریت خود با رییسجمهوری دیدار و گفتوگو کردند؛ ضمن اینکه سفرای جدید کشورهای استرالیا، کامبوج، یمن و زیمبابوه نیز با حضور در نهادریاستجمهوری، استوارنامههای خود را تقدیم رییسجمهوری کردند. اما یکی از مهمترین دیدارهای روحانی در روز گذشته دیداری بود که رییسجمهوری با فرمانده ارتش پاکستان در خصوص ارتقای سطح همکاریهای امنیتی و اقتصادی داشت. رییسجمهوری در این دیدار با تأکید بر اهمیت گسترش روابط دوجانبه ایران و پاکستان، تصریح کرد: روابط صمیمانه و علاقهمندی دو ملت مسلمان ایران و پاکستان به یکدیگر سرمایه ارزشمندی است که میتوان از آن برای تحکیم هر چه بیشتر روابط و مناسبات دو کشور در عرصههای مختلف استفاده کرد. روحانی در دیدار ژنرال «قمر جاوید باجوا» فرمانده ارتش پاکستان، با تاکید بر اهمیت تقویت روزافزون روابط اقتصادی دو کشور اظهار داشت: روابط تهران – اسلامآباد در زمینه اقتصادی باید به بالاتر از سطح فعلی برسد و نباید دو طرف به این میزان از روابط اقتصادی و تجاری رضایت بدهند و باید با تلاش مضاعف، سازوکارهای بهتری برای توسعه تجارت و روابط اقتصادی و رسیدن به جایگاه مطلوب در این عرصه با رفع موانع موجود، فراهم کنند. وی خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران خط لوله صلح را تا مرز پاکستان رسانده است و کاملاً آمادگی داریم در این زمینه همکاریهای خود را به نتیجه برسانیم. همچنین آمادگی داریم تمهیداتی فراهم کنیم که شرکتها و تجار دو کشور بتوانند روابط گستردهتری با یکدیگر داشته باشند. رییسجمهوری با تاکید بر ضرورت توجه به امنیت مرزهای دو کشور گفت: خوشبختانه شاهد تحولات مثبتی در این زمینه هستیم و اطمینان داریم با ارادهای که در دو طرف وجود دارد به راحتی میتوانیم با معضل قاچاق و قاچاقچیان و ناامنکنندگان مرزهای دو کشور مقابله کنیم. روحانی با اشاره به تحولات و مسائل مهم منطقه، تصریح کرد: معتقدیم در زمینه مسائل و روابط منطقهای همه باید در راستای برقراری صلح، آرامش و ثبات با یکدیگر همکاری کنند.
وی همچنین با اشاره به وضعیت افغانستان عنوان کرد: همه میدانیم آنچه راهگشا خواهد بود مشارکت همه گروهها و اقوام در سرنوشت افغانستان است و این مردم افغانستان هستند که میتوانند در کشور خود بدون دخالت قدرتهای خارجی تصمیم بگیرند. رییسجمهوری تصریح کرد: بدون تردید وجود پایگاههای نظامی و حضور نظامی امریکا بر مشکلات افغانستان افزوده است. روحانی گفت: ایران و پاکستان ظرفیتها و فرصتهای بزرگی برای تحکیم و تعمیق روابط و همکاریهای مشترک دارند و میتوانند فعالیتهای مشترکی در راستای منافع بلندمدت دو کشور و منطقه داشته باشند. وی حضور فرمانده ارتش پاکستان در تهران و ملاقات با سردار باقری و مقامات نظامی ایران را به معنای استحکام فوقالعاده روابط دو کشور دانست و گفت: اینگونه دیدارها و رفت و آمدها میتواند در استحکام و نزدیکی روابط دو کشور بسیار مفید باشد.
هیچ کشوری نمیتواند روابط ایران و پاکستان را تحتالشعاع قرار دهد
ژنرال «قمر جاوید باجوا» فرمانده ارتش پاکستان هم با بیان اینکه دو کشور ایران و پاکستان به عنوان دو کشور همسایه و دو ملت برادر و دوست، باید اتحاد و برادری خود را به دنیا نشان دهد، اظهار داشت: هیچ کشوری نمیتواند روابط پاکستان و ایران را تحت الشعاع قرار دهد و امروزه شاهد جنگ میان برخی برادران مسلمان هستیم، لذا باید در جهت نزدیک شدن روابط کشورهای دوست و برادر مسلمان به یکدیگر تلاش کنیم. فرمانده ارتش پاکستان خاطرنشان کرد: پاکستان از همه ظرفیتها و روشهای مختلف برای توسعه سطح همکاریهای روابط تجاری و اقتصادی استفاده خواهد کرد و آمادگی دارد همکاریهای فعلی را به سطح بسیار بالاتری ارتقا دهد. وی با تأکید بر اینکه باید مرزهای دو کشور، مرزهای صلح و برادری باشد، اظهار داشت: امروز برای برقراری امنیت در مرزهای دو کشور ملاقاتهایی در تمام سطوح بین مقامات تهران و اسلامآباد وجود دارد و بایستی مرزهای دو کشور مرزهای صلح و برادری باشد تا از طریق آن روابط اقتصادی و تجاری گسترش یابد. در این دیدار دو طرف بر همکاریهای منطقهای و استفاده از ظرفیتهای ارتباطی برای توسعه صلح و امنیت در خلیج فارس و دریای عمان تأکید کردند. گفتنی است ژنرال قمر جاوید باجوا بعد از دیدار با روحانی با علی شمخانی دبیر شورای امنیت کشور نیز دیدار و گفتوگو کرد.