پیشبینی مصرف روزانه 24 میلیون مترمکعب «سیانجی»
مدیر طرح سیانجی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی از افزایش روزانه ۲ میلیون مترمکعبی مصرف سیانجی در کشور همزمان با اجرای طرح مدیریت مصرف سوخت خبر داد و گفت: پیشبینی میکنیم مصرف سیانجی در کشور با اجرای این طرح به روزانه ۲۴ میلیون مترمکعب برسد.
به گزارش وزارت نفت، حسن قلیپور گفت: تاکنون بهطور میانگین روزانه ۱۹ میلیون مترمکعب گاز طبیعی فشرده (سیانجی) در جایگاههای عرضه سیانجی کشور توزیع میشد که این رقم با اعلام طرح سهمیهبندی بنزین و همزمان با اجرای این طرح بهطور میانگین به روزانه ۲۱ میلیون مترمکعب رسیده است.
وی با اشاره به اینکه خودروهای دوگانهسوز اکنون امکان استفاده از سهمیه بنزین خود را هم دارند، افزود: پیشبینی ما این است که با اتمام سهمیه بنزین ماهانه، مقدار مصرف سیانجی در کشور، حدود ۲میلیون مترمکعب دیگر افزایش یابد. مدیر طرح سیانجی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی با اشاره به اینکه زمان فعلی برای پیشبینی دقیق زود است و امیدواریم تا پایان آذرماه بتوانیم مقدار دقیق این افزایش را اعلام کنیم، گفت: پیشبینی ما این است که میزان مصرف سیانجی در کشور به حدود روزانه ۲۴ میلیون مترمکعب برسد. قلیپور ضمن تاکید بر آمادگی جایگاههای عرضه سیانجی در سراسر کشور برای عرضه گاز طبیعی فشرده موردنیاز خودروهای دوگانهسوز به هموطنان گفت: خوشبختانه با افزایش تعداد جایگاههای عرضه سیانجی در سطح کشور، هماکنون ظرفیت مناسبی به لحاظ عرضه سیانجی به خودروها در کشور وجود دارد.
وی با اشاره به مزایای سوخت پاک سیانجی افزود: با همکاری موسسه استاندارد در تلاشیم جایگاههای عرضه سیانجی را که غیرعملیاتی شده بودند، هر چه زودتر عملیاتی کنیم.
مدیر طرح سیانجی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی تاکید کرد: هماکنون ۲ هزار و ۴۷۲ جایگاه عرضه سیانجی در سطح کشور فعال هستند که از این تعداد ۲۳ جایگاه در استان تهران آماده خدماترسانی به هموطنان است. شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران در نخستین ساعت روز جمعه، ۲۴ آبان ماه با صدور اطلاعیهای اعلام کرد که براساس مصوبه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران سه قوه، سهمیهبندی بنزین برای همه وسایل نقلیه بنزینسوز آغاز شد.
بر پایه این طرح (مدیریت مصرف سوخت کشور)، قیمت بنزین سهمیهبندی برای وسایل نقلیه لیتری ۱۵۰۰ تومان و قیمت آزاد آن لیتری ۳ هزار تومان است. کنترل مصرف سوخت با توجه به میانگین بالای مصرف سوخت در کشور، افزایش توان صادرات، مبارزه با قاچاق سوخت و اختصاص منابع حاصل از مدیریت مصرف به مردم به ویژه اقشار ضعیف و کمدرآمد بهصورت مستقیم و نیز کاهش آلودگی هوا در کلانشهرها و شهرها از جمله اهداف اجرای این طرح اعلام شده است.