نبود نقشه راه مشکل فعالان اقتصادی است
رییس اتاق بازرگانی ایران گفت: مشکل تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی ایران نبود منابع مالی نیست، بلکه نبود برنامهریزی و نقشه راه اقتصادی در کشور است. به گزارش ایرنا، غلامحسین شافعی، در بیست و پنجمین همایش ملی توسعه صادرات غیرنفتی کشور با بیان اینکه مشکل کشور ما فراتر از موضوع اقتصاد کلان و خرد است، افزود: ما در سیستم قاعدهگذاری مشکل داریم و تا زمانی که این سیستم تغییر نیابد و مسیر گذشته را همچنان طی کنیم، مشکل اقتصاد کشور حل نخواهد شد. او با اشاره به اینکه صادرکنندگان در دوران جدید با اعمال شاقه کالا صادر کردند، اظهار داشت: صادرکنندگان نیاز به پول ندارند، بلکه توقع آنها برداشتن سنگهای جلوی پایشان است. رییس اتاق بازرگانی ایران گفت: در میدان نابرابری که در امر صادرات برای فعالان اقتصادی کشور ایجاد شده است، به جای حمایت از آنان در برخی مواقع مشت بر سینه شان کوبیده میشود. او با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب برای رونق تولید و تاکید بر لزوم بسترسازی لازم برای تحقق منویات رهبری، ادامه داد: بجای تکرار بیانات رهبری باید با بسترسازی زمینه پیاده شدن توصیههای ایشان در اقتصاد کشور فراهم شود، زیرا تولید با توصیه، حرف و شعار رونق نمییابد.
شافعی یادآوری کرد: بخش خصوصی، مجلس، دولت، قوه قضاییه و حاکمیت بجای اینکه بهدنبال جلب رضایت مردم باشند، باید مصلحت مردم را در نظر بگیرند و سیاستگذاران باید مصلحت جامعه را ترجیح داده و برنامهریزی و سیاستگذاری در این راستا باشد. او با تاکید بر لزوم استفاده بخش خصوصی و دولتی برای توسعه صادرات غیرنفتی از موقعیتی که دشمن با اعمال تحریمها علیه جمهوری اسلامی ایران ایجاد کرده است، گفت: باید ساختار بودجهریزی تغییر و اصلاح شود.
رییس اتاق بازرگانی ایران با انتقاد از تمرکز برنامهریزی در مرکز و نسخهپیچی برای کل کشور، افزود: باید برنامههای توسعهای با دخالتهای منطقهای توام باشد، چنانچه برنامههای منطقهای جمعآوری و بر اسااس آنها در مرکز کشور برنامه جامعی تدوین شود. او بر لزوم افزایش اختیارات استانداران تاکید کرد و گفت: استانداران باید صاحب اختیار شوند و به آنها به چشم والی نگاه کرد و نگاه هزینهای و بودجه به استانداران باید به نگاه درآمدی تبدیل شود. شافعی، ادامه داد: با افزایش حیطه وظایف استانداران میتوان از استعدادهای نهفته استانها برای توسعه کشور استفاده کرد.
همچنین عضو هیات رییسه اتاق ترکیه در این همایش گفت: ۲ کشور ایران و ترکیه با هم برادر هستند و روابط تجاری آنها باید بیش از این تعمیق و گسترش یابد. اوزتورک اوران با بیان اینکه ما قدرت و توانمندی اقتصادی ایران و عزم و اراده مردم این سرزمین را به خوبی میدانیم، افزود: سرنوشت ۲ کشور به هم گره خورده و ما با هم فرهنگ مشترکی داریم و از ادبیات و اشعار یکدیگر استفاده میکنیم. او با اشاره به قصه فرهاد و شیرین و تلاش فرهاد برای رسیدن به شیرین، اظهار کرد: باید در تجارت نیز در برخی مواقع ترکیه نقش فرهاد را و ایران نقش شیرین را و در برخی مواقع نیز برعکس انجام دهند و مانند فرهاد کوه مشکلات پیش روی تجارت را از بین ببرند. معاون اتحادیه بورسها و اتاقهای بازرگانی ترکیه با بیان اینکه ما به پیشرفت روابط دوجانبه اهمیت میدهیم، گفت: ما خواهان گسترش این روابط هستیم و با توجه به اتفاقاتی که در جهان و منطقه روی میدهد باید تلاشها برای گسترش این روابط بیشتر شود. اوران، ادامه داد: کشورهای ترکیه و ایران قدمت دوستی تاریخی دارند و نزدیکی و همکاری فزاینده آنها برای منطقه از اهمیت بالایی برخوردار است و میتوانند در زمان بروز مشکلات به کمک هم بیایند. او با اشاره به اینکه تنوع صادراتی ایران به عنوان یکی از شرکای ترکیه برای ما از اهمیت بالایی برخوردار است، یادآوری کرد: در زمان کنونی حجم تجارت دوجانبه کشورها کافی نیست و باید میزان آن افزایش یابد. عضو هیات رییسه اتاق ترکیه گفت: ایران مرزها را طی کرده و بر مشکلات موجود در اقتصاد فائق خواهد آمد و زمانی که این مشکلات را پشت سر بگذارد کشور قدرتمند و ثروتمندی را خواهیم دید. اوران، با بیان اینکه تبریز فرصتهای تجاری و سرمایهگذاری بالایی دارد، افزود: این فرصتها باید به سرمایهگذاران و کارآفرینان بیان شود و پیشنهاد میشود برای گسترش همکاریهای تجاری بین ایران و ترکیه کنسرسیوم مشترکی بین اتاقهای ترکیه و ایران ایجاد شود و در این زمینه آماده همکاری هستیم. او گفت: ما میخواهیم ترکیه دروازه اروپا برای ایران باشد.