خرابی روزانه 300 دستگاه اتوبوس در پایتخت
محسن هاشمی رییس شورای شهر در ابتدای جلسه دیروز شورای شهر تهران با بیان اینکه هفته گذشته کشور دچار التهابات ناشی از تصمیمات جدید در سهمیهبندی بنزین بود، گفت: علاوه بر خسارات قابل توجهی که به اموال عمومی وارد شد، ایجاد اختلال در خدمت رسانی دستگاهها و کسب و کارهای مربوط به فضای مجازی نیز سبب شد که بخشی از هموطنانمان نیز آسیب ببینند که امیدواریم هر چه سریعتر مشکلات در خدمات عمومی سریعا رفع شود.
او با بیان اینکه یکی از مهمترین پیامدهای سهمیهبندی بنزین افزایش تقاضا برای استفاده از خدمات حمل و نقل عمومی در شهر است، ادامه داد: متاسفانه طی دهه اخیر با وجود مصوبات مثبت شورای اقتصاد و هیات وزیران درباره افزایش حمل و نقل عمومی؛ اما به دلیل گرههای بروکراتیک و عدم هماهنگی دستگاههای مسوول، همچون وزارتخانههای نفت و کشور، بانک مرکزی، صندوق توسعه ملی و غیره این مصوبات بر زمین ماند و حتی یک دستگاه اتوبوس هم طی 6 سال گذشته از سوی دولت تحویل شرکت واحد نشده است.
رییس شورای شهر تهران گفت: اگر توقف عمدی چند خودروی عمومی یکی از عوامل تشدید اغتشاشات هفته گذشته بود. باید گفت که در تهران بهطور متوسط روزانه شاهد خرابی 300 دستگاه اتوبوس هستیم که این اتفاق به علت فرسودگی و عدم جایگزینی رخ میدهد.
رییس شورای اسلامی شهر تهران گفت: در کشور ۱۰ کارخانه تولید اتوبوس داریم اما در سالی که باید تولید ملی رونق بگیرد به استفاده از توان آنها توجه نکردهایم.
او با بیان اینکه انتظار مردم و رهبری از مسوولان و دستگاههای مختلف این است که حداکثر مساعدت برای کاهش مشکلات مردم و افزایش اشتغال و تولید صورت گیرد، گفت: حوادث هفته گذشته نشان داد که آستانه صبر عمومی کاهش یافته و اگر تدبیری برای حل مشکلات و کاهش فشارها به جامعه اندیشیده نشود، انباشت نارضایتیها مجددا ممکن است با جرقهای مشتعل شود. در حوزه مدیریت شهری نیز انتظار جدی ما از شهرداری تهران افزایش توان اجرایی و عمل گرایی برای به نتیجه رساندن اقدامات در جهت ارتقای خدمات به شهروندان است و نباید با تزلزل، انفعال، فرافکنی و غیره در حل مشکلات کوتاهی کرد.
هاشمی همچنین در جمع خبرنگاران گفت: دو مصوبه دولت در مورد حمل و نقل عمومی باید محقق شود، در سال 96 دولت مصوبهای در مورد مترو داشت که براساس آن باید هزار واگن به متروی کلانشهرها از جمله تهران داده میشد؛ اما به دلیل تحریمها و مشکل فاینانس این مهم رخ نداد و در سال 97 نیز شورای اقتصاد مصوبهای در خصوص خرید 19 هزار دستگاه اتوبوس داشت که حداکثر 5000 هزار اتوبوس به تهران میرسید که متاسفانه محقق نشد. هاشمی با بیان اینکه دوشنبه (امروز) با جهانگیری معاون اول رییسجمهور برای بررسی وضعیت حمل و نقل عمومی تهران جلسه داریم گفت: معتقدیم که از محل این دو مصوبه دولت، بیش از 20 هزار میلیارد تومان بودجه به شهرداری میرسد و درخواست ما نیز اجرای این مصوبات است؛ اما متاسفانه ناهماهنگیها در وزارتخانههای صنعت، راه، بانک مرکزی و غیره موجب عدم اجرایی شدن این مصوبات شده است و خواسته ما از جهانگیری نیز اجرای این مصوبه است.