افزایش قیمت خرید ارز در بانکها
دلار در بازارهای جهانی صعودی ماند
گروه بانک و بیمه|
روز چهارشنبه 6 آذر 98 در بازارهای جهانی نرخ اونس طلای جهانی 1460 دلار قیمتگذاری و قیمت دلار در بازار آزاد نیز 12370 تومان نرخگذاری شد. در سامانه سنا نرخ لحظهای قیمت خرید دلار به 12 هزار و 150 تومان و قیمت فروش آن به 12 هزار و 250 تومان رسید. همچنین نرخ لحظهای هر یورو به قیمت 13 هزار و 350 تومان خریداری و به قیمت 13 هزار و 450 تومان به فروش رسیده است.
به گزارش تعادل، در بازار طلا مظنه یک مثقال طلای آب شده 17 عیار یک میلیون و 860 هزار تومان، هر گرم طلا 18 عیار 429 هزار و 400 تومان، سکه طرح جدید 4 میلیون و 305 هزار تومان، طرح قدیم 4 میلیون و 240 هزار تومان، نیم سکه 2 میلیون و 230 هزار تومان، ربع سکه یک میلیون و 430 هزار تومان و سکه گرمی نیز 870 هزار تومان معامله شد.
سامانه سنا نرخ میانگین ارز برای روز سه شنبه 5 آذر 98 را برای دلار 12 هزار و 251 تومان، یورو 13 هزار و 456 تومان، پوند انگلیس 15 هزار و 448 تومان، درهم امارات 3 هزار و 344 تومان، لیر ترکیه 2 هزار و 189 تومان و یوآن چین یک هزار و 799 تومان اعلام کرد.
در بازار ارز رسمی بانک مرکزی نرخ ۴۷ ارز را برای روز چهارشنبه اعلام کرد که بر اساس آن نرخ ۱۹ ارز مانند یورو و پوند نسبت به روز سه شنبه کاهش و قیمت ۱۷ واحد پولی دیگر افزایش یافت؛ نرخ دلار و ۱۰ ارز دیگر نیز ثابت ماند. بر اساس اعلام بانک مرکزی هر دلار امریکا برای روز «چهارشنبه ششم آذر ماه ۹۸» بدون تغییر نسبت به روز سه شنبه ۴۲ هزار ریال قیمت خورد. همچنین هر پوند انگلیس نیز با ۱۶۸ ریال کاهش نسبت به روز سه شنبه ۵۳ هزار و ۹۹۵ ریال و هر یورو نیز با ۹ ریال افت نسبت به سه شنبه ۴۶ هزار و ۲۵۲ ریال ارزشگذاری شد.
نوسان قیمت در معاملات ارزی
روز چهارشنبه قیمت خرید ارز در بانکها افزایش یافته است؛ بهطوری که هر دلار تا ۱۲ هزار و ۲۵۰ تومان و یورو ۱۳ هزار و ۵۰۰ تومان خریداری شد.
از سوی دیگر چین و امریکا درگیر یک جنگ تجاری طولانی مدت بودهاند که اکنون وارد شانزدهمین ماه خود شده است و از آن به عنوان یکی از اصلیترین دلایل کاهش رشد اقتصادی جهان نام برده میشود و فضای معاملات بار دیگر کاملا تحت تاثیر اخبار مربوط به جنگ تجاری امریکا و چین قرار گرفت و ارزش دلار در بازارهای جهانی به بالاترین سطح یک هفته اخیر رسید.
به گزارش رویترز، در معاملات روز چهار شنبه بازارهای ارز، فضای معاملات بار دیگر کاملا تحت تاثیر اخبار مربوط به جنگ تجاری امریکا و چین قرار گرفت. نشریه گلوبال تایمز به نقل از منبعی آگاه در دولت چین گزارش کرده است که امریکا و چین بسیار به فاز نخست توافق تجاری نزدیک شدهاند. از سوی دیگر شی جین پینگ، رییسجمهور چین با دونالد ترامپ، رییسجمهور امریکا به صورت تلفنی گفتوگو کرده و بر سر تداوم مذاکرات به توافق رسیدهاند.
همچنین رابرت لایت هایزر، وزیر بازرگانی امریکا در گفتوگویی تلفنی با لیو هه، معاون نخست وزیر چین آخرین تحولات مربوط به مذاکرات تجاری بین دو کشور را بررسی کردند.کیوسوکه سوزوکی، تحلیلگر ارشد بازار ارز در بانک «سوسیه جنرال» گفت: فکر میکنم بازارها باید تا پایان این هفته منتظر مشخصتر شدن پیشرفت در روند مذاکرات تجاری باشند. با توجه به گفتههای ترامپ فکر میکنم امریکا تصمیم خود برای اعمال تعرفههای بیشتر روی محصولات چینی را به تعویق خواهد انداخت.
در آخرین دور از معاملات، پوند با ۰.۱۵ درصد کاهش قیمت نسبت به روز سه شنبه و به ازای ۱.۲۸۳۵ دلار مبادله شد. هر یورو نیز با ۰.۱درصد کاهش به ۱.۱۰۰۴ دلار کاهش یافت. همچنین هر دلار امریکا به ۱.۳۲۷۶ دلار کانادا کاهش یافت. در برابر همتای سنگاپوری، هر دلار به ازای ۱.۳۶۶۳ دلار سنگاپور مبادله شد.
ارزش دلار کانادا که در روزهای اخیر به دنبال گستردهتر شدن اعتصابات کارکنان راهآهن ملی این کشور در اعتراض به تصمیم مدیران برای تعدیل بخشی از کارکنان دچار ریزش شدیدی شده بود، پس از توافقات اولیه برای پایان دادن به آن کمی تقویت شد. این اعتصابات همچنین حمل و نقل ریلی و حمل محصولات کشاورزی را در برخی از استانهای این کشور با اختلالاتی همراه کرده که نگرانیها از کاهش رشد اقتصادی این کشور در سه ماهه پایانی سال را تشدید کرده است. در معاملات بازارهای ارزی جهانی، همچنین هر دلار به ۱۰۹.۱۸۴۳ ین رسید. در برابر همتای استرالیایی، هر دلار امریکا به ازای ۱.۴۷۶۱ دلار مبادله شد. همچنین نرخ برابری دلار معادل ۷.۰۲۹۵ یوان چین اعلام شد.
بحران ارزی به قلب اروپا رسید
سیاستهای پولی بانک مرکزی در روزهای اخیر ارزش پول ملی مجارستان در برابر یورو به پایینترین سطح تاریخ خود رسید.به گزارش شینهوا، در معاملات چهارشنبه بازارهای ارز بوداپست، ارزش هر یورو به ۳۳۷.۲۶ فورنیت رسید که از زمان تشکیل منطقه پولی یورو تاکنون بیسابقه بوده است. خبرگزاری رسمی مجارستان در واکنش به این مساله نوشت: در نتیجه تحولات بازار پولی و ریسکهای خارجی، ارزش فورنیت به کمترین سطح خود در برابر یورو رسید.
کاهش رشد اقتصادی آلمان به عنوان بزرگترین شریک تجاری مجارستان، کاهش تقاضای همسایگان اروپایی برای واردات محصولات ساخت این کشور و مساله برگزیت به عنوان اصلیترین ریسکهای خارجی موجود بر سر راه اقتصاد این کشور معرفی شده است. در تحول موثر دیگر در ریزش ارزش فورنیت، بانک مرکزی مجارستان اعلام کرد که نرخ بهره در سطح ۰.۹ درصدی باقی خواهد ماند که کمترین نرخ بهره در تاریخ این کشور محسوب میشود.
یک معاملهگر ارزی در بوداپست که خواست نامش فاش نشود، گفت: اگر محدوده مقاومتی ۳۳۶-۳۳۷ فورنیت در برابر هر یورو حفظ نشود، احتمالا شاهد شکسته شدن کانال ۳۵۰ فورنیت نیز خواهیم بود. اصلیترین دلیل ریزش ارزش پول ملی در روزهای اخیر سیاستهای پولی بانک مرکزی بوده است.
در شرایطی که بانک مرکزی اروپا نرخ بهره را به منفی ۰.۵ درصد کاهش داده است، کشورهای غیر عضو منطقه یورو از جمله مجارستان کار سختی را برای حفظ جذابیت بازار ارز خود دارند. علاوه بر پول ملی مجارستان، ارزش دیگر ارزهای اروپایی نظیر کرون جمهوری چک، زلوتی لهستان، لیو رومانی و دینار صربستان نیز در برابر یورو با کاهش مواجه شدند. مقامات بانک مرکزی مجارستان هنوز حاضر به واکنش نشان دادن در خصوص ثبت این رکورد تاریخی نشدهاند و تنها به گفتن اینکه بانک مرکزی نرخ ارز معینی را هدفگذاری نکرده است، اکتفا کردند.
یک معاملهگر دیگر ارزی گفت: چرا باید ارزش فورنیت تقویت شود؟ هیچ چیز عوض نشده است؛ بنابراین به نظر میرسد که این یک مسیر یک طرفه خواهد بود. انتظار میرود با روی کار آمدن دولت اقلیت در رومانی و افزایش تنشهای سیاسی داخلی، ارزش پول ملی رومانی نیز بیش از پیش کاهش پیدا کند.
بحران ارزی امریکای جنوبی تمامی ندارد
نرخ بهره در برزیل طی ماههای اخیر با کاهش بسیار سریعی مواجه شده و باعث ایجاد بحران شدید ارزی در کشور برزیل شده است، پیش از این اکوادور، ونزوئلا، آرژانتین و کلمبیا، بحران ارزی شدیدی
مواجه شده بودند.
به گزارش بلومبرگ، ارزش رئال برزیل در آخرین دور از معاملات ارزی بازارهای ارزی ریو دو ژانیرو برای دومین مرتبه متوالی ۰.۳ درصد کاهش یافت تا کاهش ارزش پول ملی برزیل در برابر دلار طی یک هفته به ۱.۲ درصد و از ابتدای سال جاری میلادی به ۹ درصد برسد.
هر دلار با ثبت رقم ۴.۲۳۹ دلار به بالاترین سطح تاریخ خود رسید. تنها در ماه نوامبر ارزش رئال در برابر دلار ۵.۷۳ درصد کاهش پیدا کرد تا این ارز پس از بولیوار ونزوئلا، کاچا زیمبابوه و پزو شیلی چهارمین ارز بد جهانی در معاملات ماه گذشته لقب گیرد.
بانک مرکزی برزیل در واکنش به این تحولات تاکنون دو عرضه سنگین دلار در بازار انجام داده که نخستین مداخله سنگین این بانک در طول سه ماه اخیر نیز محسوب میشود. بانک مرکزی برزیل هنوز حاضر به اظهارنظر در خصوص حجم و میزان دلار تزریقشده به بازار نشده است.آلویس مارینو، استراتژیست ارزی در بانک «کردیت سوییس» ضمن تاکید بر ضرورت مداخله جدیتر مقامات در بازار ارز گفت: بانک مرکزی با بازگشتن به روند معاملات ارزی کار درستی را انجام داد. مداخله بانک مرکزی در کوتاهمدت از رئال حمایت خواهد کرد هر چند که این ارز با توجه به ناامنیهای منطقهای و کاهش رشد اقتصادی برزیل چشمانداز خیلی روشنی ندارد.
پائولو گودش، وزیر اقتصاد برزیل در واکنش به ثبت کمترین سطح تاریخ رئال گفت که این اتفاق مساله نگرانکنندهای نیست. بولسونارو، رییسجمهور برزیل نیز در واکنش به این تحولات گفته است که خواهان یک رئال نیرومندتر است اما به وزیر خود اطمینان دارد.
نرخ بهره در برزیل طی ماههای اخیر با کاهش بسیار سریعی مواجه شده است و برخی از کارشناسان آن را یکی از دلایل کاهش ارزش رئال عنوان میکنند. نرخ بهره از ۱۴ درصد در سال گذشته اکنون به ۴.۵ درصد کاهش پیدا کرده که به نوبه خود بسیاری از معادلات پولی در این کشور را تغییر داده است. برزیل بزرگترین اقتصاد امریکای جنوبی، دومین اقتصاد بزرگ قاره امریکا و هشتمین اقتصاد بزرگ جهان است.
طلا بنای افزایش قیمت ندارد
قیمت طلا در معاملات روز چهارشنبه بازار جهانی تحت تاثیر اظهارات رییسجمهور امریکا که از نزدیک بودن توافق تجاری مقدماتی با چین خبر داد، کاهش یافت.
به گزارش ایسنا، هر اونس طلا برای تحویل فوری در معاملات روز جاری بازار سنگاپور ۰.۲ درصد کاهش یافت و به ۱۴۵۸ دلار و ۶۹ سنت رسید. بهای معاملات این بازار روز سه شنبه تا مرز ۱۴۵۰ دلار و ۳۰ سنت که پایینترین قیمت در دو هفته گذشته بود، عقبنشینی کرده بود. در بازار معاملات آتی امریکا، هر اونس طلا با ۰.۱ درصد کاهش، به ۱۴۵۸ دلار و ۴۰ سنت رسید.
بازارهای سهام آسیایی حرکت وال استریت که تحت تاثیر اخبار تجاری مثبت به رکورد بالای جدیدی صعود کرد را دنبال کرده و صعود کردند و ارزش دلار امریکا هم افزایش پیدا کرد. سرمایهگذاران همچنان نگران هستند که لوایح قانونی تصویب شده از سوی امریکا در حمایت از اعتراضات ضددولتی در هنگ کنگ، مذاکرات تجاری میان امریکا و چین را به خطر بیندازد. در این بین، آمار اقتصادی چین نشان داد سود شرکتهای صنعتی در اکتبر به پایینترین حد در هشت ماه اخیر سقوط کرده است. اعتماد مصرفی امریکا هم در نوامبر برای چهارمین ماه متوالی کاهش داشت.
قیمت طلا که در شرایط بیثباتی اقتصادی و سیاسی به پناهگاه مطمئن سرمایه تبدیل میشود از ابتدای امسال تاکنون بیش از ۱۳ درصد رشد کرده عمدتا تحت تاثیر جنگ تجاری امریکا و چین و تاثیر منفی آن بر رشد اقتصاد جهانی بوده است. به گفته اسپیواک، اگر بانک مرکزی امریکا که اعلام کرده به کاهش نرخهای بهره ادامه نخواهد داد، در این موضع بماند آمار اقتصادی ضعیف هیچ تاثیری روی قیمت طلا نخواهد داشت.
بر اساس گزارش رویترز، بانک مرکزی امریکا امسال سه دور نرخهای بهره را به منظور حمایت از رشد اقتصادی کاهش داده است اما پس از نشست اکتبر، سیاستگذاران امریکایی اعلام کردند تا زمانی که نشانه جدی از وخامت اوضاع اقتصادی مشاهده نکنند، نرخهای بهره را پایینتر نخواهند برد.
به گفته وانگ تائو، تحلیلگر فنی رویترز، هر اونس طلا برای تحویل فوری ممکن است حمایت در سطح ۱۴۵۵ دلار را تست کند و اگر پایین این قیمت شکسته شود، به محدوده بین ۱۴۱۷ تا ۱۴۴۰ دلار عقبنشینی خواهد کرد.
در بازار سایر فلزات ارزشمند، هر اونس نقره برای تحویل فوری با ۰.۳ درصد کاهش، به ۱۷ دلار و دو سنت رسید. هر اونس پلاتین برای تحویل فوری با ۰.۶ درصد کاهش، ۹۰۱ دلار و ۸۰ سنت بود. هر اونس پالادیم برای تحویل فوری با ۰.۳ درصد کاهش، به ۱۸۰۴ دلار و دو سنت رسید.