مذاکره برای کاهش هزینههای ناخواسته رومینگ در مناطق مرزی
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به هزینه ناخواسته رومینگ به شبکه تلفن همراه کشور آذربایجان در تماسهای شهروندان ایرانی در مناطق مرزی گفت: «تفاهمی کرده بودیم که این تداخل را به حداقل برسانیم که این هزینه رومینگ ناخواسته به مردم تحمیل نشود و مقرر شده تا طرف آذربایجانی سریعتر تعهدات خود را در این رابطه عملیاتی کند.» به گزارش وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، محمدجواد آذریجهرمی در ادامه دیدارها و رایزنیهای بینالمللی خود در جریان سفر به جمهوری آذربایجان در حاشیه بیستوپنجمین نمایشگاه بینالمللی ارتباطات، نوآوری و فناوریهای پیشرفته باکو موسوم به باکوتل ۲۰۱۹، با رامین قلیزاده وزیر ارتباطات و حملونقل جمهوری آذربایجان، دیدار کرد. در این دیدار دو طرف ضمن تاکید بر گسترش روابط، روند تسریع اجرای تفاهمات و توافقات گذشته را بررسی کردند و در جریان این مذاکرات هر یک از طرفین دستورهایی را برای اجرا شدن هر چه سریعتر توافقات پیشین صادر کردند. تداخل فرکانسی مرزی بین دو کشور، مبالات مالی پستی، گسترش همکاریها در حوزه امنیت سایبری و توسعه روابط سازمان فناوری ایران با مرکز نوآوری جمهوری آذربایجان از جمله مباحثی بود که دو طرف در این دیدار درباره آن گفتوگو کردند.
آذری جهرمی در این دیدار تاکید کرد: «جمهوری آذربایجان فضای رو به رشد خوبی در حوزه فناوری اطلاعات دارد و همکاریهای عمیقی بین وزارت ارتباطات ایران و مجموعه وزارت ارتباطات و حملونقل آذربایجان وجود دارد. بنابراین این یک فرصت بسیار خوب برای شرکتهای دو کشور است تا بازار خود در منطقه توسعه دهند و طرح «منطقه قویتر» را بهطور عملی محقق کنند، هر چند نتایج آن نیز روزبهروز روشنتر و ملموستر میشود.» قلیزاده نیز با تاکید بر اهمیت توسعه روابط با جمهوری اسلامی ایران گفت: «روسای جمهور ایران و آذربایجان و همچنین مردم دو کشور روابط بسیار خوبی با یکدیگر دارند که نتایج مثبت این رابطه را هم ما میتوانیم در مناسبات و همکاریهای دوجانبه بین وزارتخانههای دو کشور مشاهده کنیم و امیدوارم این روند بیش از پیش توسعه و گسترش پیدا کند.» آذری جهرمی در جمع خبرنگاران نیز درباره این دیدار و نتایج مذاکرات دوجانبه گفت: «روابط دوجانبه ایران و آذربایجان به ویژه در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات به خوبی در حال پیشرفت است. تفاهماتی که در این مدت با آذربایجان پیگیری میکردیم در حال اجرایی شدن است. هماکنون سه شرکت ایرانی بهطور رسمی فعالیتهای خصوصی خود را در مرکز نوآوری این کشور آغاز کردهاند. این سرآغاز یک حرکت اقتصادی بود که ما از قبل شروع کردیم و امروز به نتیجه رسیده است تا بر پایه تفاهمات سیاسی که بین دو کشور بود، شرایطی را فراهم کنیم تا شرکتهای ایرانی بتوانند در این کشور حاضر شوند و به توسعه بازار خود بپردازند.»
آذری جهرمی با بیان اینکه در این دیدار مباحث مهمی مثل تداخل فرکانسی مرزی دو کشور مطرح شد، گفت: «تماسهای برخی از شهروندان ما در مناطق مرزی به صورت ناخواسته به شبکه تلفن همراه کشور آذربایجان رومینگ میشود. به صورت متقابل هم این مساله وجود دارد. هر چند این مساله بهشدت کاهش پیدا کرده و تا شعاع 2.5 کیلومتری به نوعی مدیریت شده است. ولی تقریبا نزدیک به 180 روستا در استان اردبیل همچنان در این شعاع 2.5 کیلومتری قرار دارند.» وزیر ارتباطات تاکید کرد: «تفاهمی کرده بودیم که این تداخل را به حداقل برسانیم که این هزینه رومینگ ناخواسته به مردم تحمیل نشود. کارگروه مشترکی تشکیل شده بود تا کارهای اندازهگیری را انجام دهند که این کار را آغاز کردهاند و مقرر شده تا طرف آذربایجانی سریعتر تعهدات خود را در این رابطه عملیاتی کند.»
وی در ادامه با اشاره به بحث امنیت ساییری در این نشست گفت: «برای مقابله با حملات سایبری که به دو کشور میشود، بنا بود مرکز ماهر ایران و مرکز سرت جمهوری آذربایجان متصل شوند که بر اساس توافقات میان دوکشور این اتصال اکنون برقرار شده است و این هم یک نوع پیشرفت در روابط دوجانبه ایران و آذربایجان است.»
همچنین روز گذشته الهام علیاف، رییسجمهوری آذربایجان به همراه وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از غرفه شرکتها و استارتآپهای ایرانی پاویون ایران در نمایشگاه باکوتل 2019 بازدید کرد و در جریان توانمندیها و پیشرفتهای جوانان ایرانی قرار گرفت. در این بازدید غرفههای پژوهشگاه فضایی و دو شرکت حوزه فضایی بیش از سایرین مورد توجه رییسجمهوری آذربایجان قرار گرفت و دستاوردهای شرکتهای ایرانی در حوزه فضایی را ستود و دانش فضایی را برای توسعه پایدار و پیشرفت مهم تلقی کرد.