جولان لوازم خانگی قاچاق در بازار
مدیرکل صنایع فلزی و لوازم خانگی وزارت صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر اینکه قاچاق بزرگترین مشکل در صنعت لوازم خانگی است، اظهار کرد: بهرغم همکاریهایی که با ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز داریم اما به دلیل وسعت بالای این کار در برخی اماکن نیاز به عزم جدی احساس میشود.
عباس هاشمی در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان، ادامه داد: در کشور ظرفیت خوبی برای تولید لوازم خانگی داریم و تنها در برخی موارد نیاز است تولیدکنندگان توان خود را افزایش دهند، برخی محصولات داخلی نیاز به سرمایهگذاری دارند که اگر این اتفاق رخ دهد شاهد رشد در این صنعت خواهیم بود. او با تاکید بر اینکه قاچاق کالا تولیدکنندگان داخلی را آزار میدهد، افزود: در مقطعی از زمان، به هر دلیلی و شرایط کشورهای همسایه و منطقه میزان قاچاق متناوب شد. در جهت ساماندهی بازار با واحدهای تولیدی هماهنگیهایی انجام شده است تا تولید را به اندازه کافی عرضه و با قیمت مناسب در اختیار عموم قرار دهند.
او افزود: متاسفانه کالاهایی که قاچاق وارد میشود، عوارض گمرکی و ارزش افزوده ندارند و با قیمتهای مختلفی در بازار به فروش میروند که باعث آسیب به کالاهای داخلی در کشور میشوند. او گفت: با توجه به محدودیتهای ایجاد شده و عدم امکان تأمین قطعات از طریق تولیدکنندگان تحت لیسانس، تولید برخی محصولات کاهش داشته است که اکنون در تلاش هستیم این میزان را جایگزین کنیم.
هاشمی همچنین با اشاره به بحث عمق ساخت داخل، تصریح کرد: در صنعت بخاری گازسوز حدود ۹۰ درصد، کولر آبی صد در صد، یخچال فریزر ۶۰ درصد، آبگرمکن ۷۵ درصد، ماشین لباسشویی ۶۰ درصد، اجاق گاز ۹۰ درصد، لوازم خانگی کوچک ۷۰ درصد، چرخ خیاطی ۵۵ درصد، رادیاتورهای فولادی ۹۰ درصد، پکیج ۷۰ درصد، تلویزیون ۳۰ درصد عمق ساخت داخل را در این صنایع داریم. به گفته او، برآورد نیاز ارزی و ریالی تولید محصولات لوازم خانگی را طبق برنامه پیش بینی شده سال ۹۸ به بانک مرکزی و دستگاههای ذیربط اعلام کردهایم که خوشبختانه تعامل سازندهای بین بانک مرکزی و وزارت متبوع وجود دارد که در جهت تأمین ارز دچار مشکل نشدهایم.
رییس اتحادیه لوازم خانگی درباره صدور شناسه لوازم خانگی برای کاهش قاچاق در بازار اظهار کرد: قرار است، جلسهای به منظور صدور شناسه لوازم خانگی برای کاهش قاچاق در سطح عرضه تشکیل شود؛ این در حالی است که در این جلسه، وزارت صمت، اتاق ایران، اتحادیه و ستاد مبارزه با کاهش قاچاق حضور دارند. مرتضی میری ادامه داد: هدف از تشکیل این جلسه کاهش قاچاق لوازم خانگی در بازار است. گفتنی است، با موافقت رییس ستاد مبارزه با قاچاق کالا قرار شد، کارگروهی متشکل از نماینده اتحادیه لوازم خانگی، ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، وزارت صنعت تشکیل شود تا مبارزه با قاچاق لوازم خانگی در سطح عرضه با جدیت بیشتری نسبت به گذشته ادامه پیدا کند.به منظور مبارزه با قاچاق کالا در سطح عرضه، به فروشندگان لوازم خانگی فرصت کوتاهی داده شد تا صورت کالایشان را به اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی اعلام کنند و پس از بررسی این اتحادیه، نتیجه به ستاد مبارزه با قاچاق کالا و سامانه ثبت شناسه اعلام شود.متاسفانه متقلبان، برندهای ایرانی یا چینی با کیفیت پایین را به شهر مرزی بانه ارسال و در آنجا نشان تجاری و برچسب آن کالا را تغییر میدهند و مجددا در بازار باز توزیع میکنند.