حل مشکلات منطقه‌ای با استفاده از ظرفیت‌های اقتصادی

۱۳۹۸/۰۹/۱۸ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۵۸۷۶۵
حل مشکلات منطقه‌ای با استفاده از ظرفیت‌های اقتصادی

توسعه مناسبات اقتصادی با همسایگان یکی از راهبردهایی است که اقتصاد ایران برای عبور از چالش‌های برآمده از تحریم‌های اقتصادی در دستور کار قرار داده است؛ راهبردی که ایران بر اساس آن تلاش می‌کند از یک طرف نیازهای خود به تامین اقلام اساسی را از این طریق پوشش دهد و از سوی دیگر بازارهای مطمئن‌تری برای صدور کالاهای صادراتی خود بیابد. بر اساس این دورنمای مشخص است که ایران از دل افزایش مراودات ارتباطی با کشورهایی چون عمان به دنبال پاسخگویی به مطالبات تجاری و بازرگانی خود است؛ بعد از حضور بن علوی وزیر امور خارجه عمان به کشورمان که در روزهای ابتدایی هفته گذشته کلید خورد؛ این‌بار نوبت به وزیر صنعت و تجارت عمان رسید که برای بهبود شاخص‌های ارتباطی و اقتصادی راهی تهران شود و با مقامات بلندپایه کشورمان گفت‌وگو کند. جهانگیری در دیدار وزیر صنعت و تجارت عمان با اشاره به اهمیت الگوهای اقتصادی در حل مشکلات سیاسی و امنیتی الگوی ارتباطی ایران و عمان را نمونه‌ای برجسته برای سایر کشورهای منطقه دانست که می‌تواند چشم‌اندازی از بهبود روابط را با سایر کشورهای منطقه‌ای نیز به دنبال داشته باشد.

معاون اول رییس‌جمهوری با اشاره به روابط صمیمانه و مستحکم ایران و پادشاهی عمان گفت: تهران هیچ محدودیتی برای گسترش همکاری‌ها با مسقط ندارد و علاقه‌مند است سطح همکاری‌های فیمابین را به سرعت ارتقا  دهد.

به گزارش پاد، اسحاق جهانگیری دیروز در دیدار «علی بن مسعود السنیدی» وزیر صنعت و تجارت عمان با بیان اینکه روابط سیاسی ایران و عمان در عالی‌ترین سطح قرار دارد، خاطرنشان کرد: توسعه همکاری‌های تهران و مسقط برای دنیای اسلام و کشورهای منطقه مفید است و هیچ کس از این روابط آسیب نمی‌بیند.

معاون اول رییس‌جمهوری روابط صمیمانه ایران و عمان را به عنوان الگویی برای روابط سایر کشورهای منطقه توصیف کرد و اظهار داشت: کشورهای مهم منطقه همچون ایران و عمان می‌توانند با گسترش همکاری‌های فیمابین، نقش سازنده‌ای در حل مسائل و مشکلات امروز دنیای اسلام ایفا کنند. وی از آمادگی ایران برای توسعه مناسبات دوجانبه و چند جانبه با عمان خبر داد و گفت: افزایش حجم مبادلات تجاری فیمابین که در سال گذشته به ۱.۳ میلیارد دلار رسید، بیانگر رشد قابل توجه روابط اقتصادی دو کشور است اما هنوز تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله زیادی داریم.

جهانگیری با اشاره به نقش کمیسیون مشترک همکاری‌های ایران و عمان در زمینه‌سازی برای افزایش حجم مبادلات تجاری فیمابین بیان کرد: این کمیسیون باید راه‌های توسعه روابط و موانع پیش رو را شناسایی و با تقویت روابط بخش خصوصی دو کشور، زمینه سرعت بخشیدن و افزایش حجم مبادلات تجاری را فراهم کند.

معاون اول رییس‌جمهوری با تاکید بر اینکه ایران علاقه‌مند است در بین کشورهای حاشیه خلیج فارس بالاترین حجم مبادلات تجاری را با عمان داشته باشد، افزود: حجم تجارت خارجی ایران در سخت‌ترین شرایط تحریم بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار در سال است که عمان می‌تواند در بخش زیادی از این تبادلات تجاری سهیم باشد.

جهانگیری با اشاره به لغو روادید ایران برای اتباع عمان و تسهیل در صدور روادید عمان برای اتباع ایرانی و نیز برقراری پرواز مستقیم بین دو کشور  اضافه کرد: این‌گونه اقدامات و تقویت همکاری‌های دو کشور در بخش ترانزیت و کشتیرانی نیز می‌تواند به ارتقای حجم مبادلات تجاری فیمابین کمک کند.

  خوشبختانه در سال جاری شاهد تعامل مستقیم و بدون واسطه تجار دو کشور هستیم

علی بن مسعود السنیدی وزیر صنعت و تجارت عمان نیز در این دیدار با اشاره به رفت و آمد و ارتباط میان تجار دو کشور گفت: خوشبختانه در سال جاری شاهد تعامل مستقیم و بدون واسطه تجار دو کشور هستیم که این امر می‌تواند نوید بخش تعامل تجاری مستقیم میان ایران و عمان باشد.

علی بن مسعود السنیدی با اشاره به حضور ۳۰ تاجر عمانی در هیات همراهش در سفر به ایران افزود: ملاقات‌ها و دیدارهای سازنده‌ای میان تجار دو کشور انجام شده و زمان آن فرا رسیده است که جهش بزرگی در روابط و مناسبات تجاری فیمابین داشته باشیم.

وزیر صنعت و تجارت عمان از تسهیلات و امکانات موجود برای گردشگری سلامت و زیارت در ایران برای اتباع عمان ابراز خرسندی و خاطرنشان کرد: روابط اقتصادی و تجاری دو کشور نیازمند جهشی بزرگ است که امیدوارم با حمایت مقامات عالیرتبه دو کشور بتوانیم به این هدف مهم دست پیدا کنیم.