اخبار
آغاز ثبت سفارش واردات برنج
دبیر اجرایی انجمن واردکنندگان برنج ایران از آغاز ثبت سفارش واردات برنج خبر داد و گفت: نیاز به واردات 500 هزارتن برنج برای تامین بازار شب عید داریم. مسیح کشاورز در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا با بیان اینکه به دلیل مشکلات ارزی همچنان یکسوم برنجهای وارداتی در گمرک رسوب کرده است، اظهار کرد: میزان برنج وارداتی که به دلیل عدم تخصیص ارز در گمرک مانده بود 180 هزار تن بود که همچنان 60 هزار تن معادل یک سوم آن در گمرک رسوب کرده است. وی ادامه داد: از ابتدای ماهجاری مجوز ثبت سفارش واردات برنج صادر شد، اما به دلیل رسوب برنجهای وارداتی در گمرک تا روز گذشته ثبت سفارش انجام نگرفت. کشاورز از آغاز ثبت سفارش واردات برنج از روز یکشنبه خبر داد و گفت: شب گذشته با مسوولان مربوطه در وزارت صنعت، معدن و تجارت جلسه مشترک برگزار شد که بر اساس آن از امروز ثبت سفارش واردات برنج آغاز میشود. وی اضافه کرد: تا همین لحظه نیز تاخیر 2 تا 3 ماهه در ثبت سفارش واردات داشتهایم و تمام تلاشمان این است که تا شب عید نیاز بازار را تامین کنیم. دبیر اجرایی انجمن واردکنندگان برنج ایران میزان نیاز برای تامین بازار شب عید و جلوگیری از نوسان قیمت را 500 هزار تن عنوان کرد. کشاورز همچنین از قول دستگاههای مربوطه برای تامین و تخصیص به موقع ارز برای واردات برنج خبر داد.
ورود کمیته ماده 12به بحث تامین چوب کارخانجات
نیاز صنایع به چوب برای تولید انواع مصنوعات چوبی نظیر مبلمان، انواع اوراق فشرده چوبی، نئوپان، MDF و غیره با توجه به ممنوعیت تأمین این ماده اولیه از جنگلهای شمال که پیش از این منبع اصلی تأمین چوب بوده و در عین حال ممنوعیت واردات چوب با پوست، سبب شده تا مشکلاتی در تأمین این ماده اولیه در صنایع مختلف به وجودآید. دبیرخانه کمیته ماده 12 بنا به درخواست اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان مبلمان ایران به عنوان یکی از صنایع مصرفکننده چوب، موضوع را در دستورکار کارگروه کارشناسی قرار داد. در این نشست علی چاغروند، مدیر پژوهشی دبیرخانه کمیته به تشریح مساله پرداخت و خاطرنشان کرد: پوست چوب به مثابه محافظ عمل کرده و واردات چوب بدون پوست به دلیل آسیبپذیری بالا هزینههایی در پی دارد که موجب میشود این کار توجیه اقتصادی نداشته باشد. در این مورد علیمحمد اسفندیاری، معاون مدیرکل دفتر صنایع نساجی و سلولزی وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز در حمایت از صنایع مصرفکننده چوب، تأکید کرد: به رغم تصریح دولت به امکان واردات با ذکر شرایط معین برای ضدعفونی چوب در مصوبه تیرماه 92، سازمان حفظ نباتات همچنان از ورود چوب با پوست ممانعت میکند. این درحالی است که در اکثر کشورها ترجیح بر این است برای کاهش هزینهها و تولید ارزش افزوده بیشتر، تنه وارد شود؛ در نظر داشته باشید که ضایعات پوست و خاک اره هم قابلیت استفاده دارد. مهدی قائمیان، معاون قرنطینه سازمان حفظ نباتات کشور در واکنش به اظهارات مطرح شده یکی از وظایف سازمان حفظ نباتات را جلوگیری از آفات و بیماریها به داخل کشور برشمرد و تشریح کرد: سازمان ناگزیر به اجرای سیاستهای پیشگیرانه است. از طرف دیگر موظف به اجرای طرحهای حفاظت از جنگل هستیم چرا که این جنگلها طبیعی هستند و نمیتوانیم دست به ضدعفونی آنها بزنیم چون اکو سیستم را دچار اختلال میکند. وی ادامه داد: صنایع استفاده از روش ضدعفونی با متیل بروماید را ترجیح میدهد اما سازمان به دلیل صدمات زیستمحیطی این گاز، امکان تخصیص سهمیه استفاده از بروماید به واردات را ندارد. پیشنهاد ما روش تیمار حرارتی است که به نظر میرسد مطلوب صنایع نیست چون هزینهبر است. او ضدعفونی در مبدأ را روشی مطلوب عنوان کرد و افزود: اگر قرار به ضدعفونی در مقصد باشد باید محلی برای این کار تعیین شود که فاصله قابلقبول از جنگلها و باغات کشور را داشته باشد. اعضای کارگروه در سه محور به جمعبندی رسیدند؛ اول ضدعفونی در مبدأ بهگونهای که دولت کمک کند و برای کاهش هزینهها، تجهیزات ضدعفونی را در کشور مبدأ ایجاد کند. محور بعدی، ضدعفونی در مقصد، به این شکل که سازمان حفظ نباتات به عنوان متولی یک محل و یک روش را معین کند تا بعد اقتصادی، بعد فنی و زیستی موضوع را پوشش دهد و در نهایت پیشنهاد حذف 4 درصد حقوق ورودی مطرح شد.
صادرات سنگ، زمینه مناسب همکاری تجاری ایران و اکوادور
الخاندرو اورتگا المیدا سفیر جمهوری اکوادور در تهران با محمدرضا کرباسی معاون امور بینالملل اتاق ایران دیدار و گفتوگو کرد. کرباسی در این دیدار ضمن اشاره به اشتراکات فرهنگی و روابط خوب سیاسی دو کشور، خواستار تقویت روابط تجاری دوجانبه شد و صادرات مستقیم ایران به برزیل و برخی کشورهای آفریقایی را به عنوان الگویی برای همکاری با اکوادور مورد توجه قرار داد. او همچنین بر ارایه اطلاعات در مورد تجارت با کشورهای منطقه به ویژه همکاری تجاری با عراق و امارات متحده عربی تاکید داشت و در این خصوص کسب اطلاعات و شناخت از پتانسیلهای اقتصادی و تجاری ایران و اکوادور را ضروری دانست. سفیر اکوادور صادرات سنگ از ایران به کشورش را یکی از زمینههای مساعد همکاری عنوان کرد و از معاون بینالملل اتاق ایران خواست فهرستی از فعالان بخش خصوصی فعال در این حوزه در اختیار سفارت اکوادور در تهران قرار گیرد. بهرهگیری از سیستم تهاتر در تجارت دو کشور از دیگر موضوعاتی بود که از سوی محمدرضا کرباسی و الخاندرو اورتگا المیدا مورد بحث و بررسی قرار گرفت.