پوشش بیمه 500 میلیارد دلاری دارایی‌ها در ایران

۱۳۹۸/۰۹/۲۴ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۵۹۱۹۴

آن‌طور که رییس کل بیمه مرکزی اعلام کرد حدود ۱۴ هزار میلیارد تومان از کل پرتفوی بیمه‌ای، سهم بیمه شخص ثالث است. غلامرضا سلیمانی در گفت‌وگو با ایسنا، در رابطه با وضعیت بیمه در بخش‌های مختلف با اشاره به اینکه در حال حاضر پوشش بیمه‌ای در کشور به حدود۵۰۰ میلیارد دلار می‌رسد، توضیح داد: پوشش بیمه در کلیه صنایع کشور و همه بخش‌ها از پالایشگاه، نیروگاه، صنایع و خودرو و هرجایی که دارایی وجود داشته باشد اعمال شده است و حتی حوادث طبیعی، زلزله و سیل در پوشش بیمه قرار دارند که مجموعا به ۵۰۰ میلیارد دلار می‌رسد. وی در رابطه با بیمه صنعت خودرو نیز گفت: خودرو یکی از بخش‌هایی است که سهم قابل توجهی در پوشش بیمه‌ای دارد؛ به‌طوری که در حال حاضر از حدود ۲۲ میلیون خودرو در سطح کشور بیش از ۹۰ درصد تحت پوشش بیمه هستند. وی با اشاره به سهم بالای بیمه شخص ثالث اظهار کرد: در سال گذشته ۱۴ هزار میلیارد تومان از کل پرتفوی بیمه‌ای سهم بیمه شخص ثالث بوده است، رییس کل بیمه مرکزی البته در رابطه با اینکه هر یک از شرکت‌های خودروسازی چه میزان در پوشش بیمه‌ای سهم دارند توضیحاتی ارایه نکرد.

این در حالی است که آخرین گزارشی که چندی پیش رییس کل بیمه مرکزی در مورد وضعیت بدهی شرکت‌های خودرو و به‌طور خاص دو شرکت خودروسازی سایپا و ایران خودرو اعلام کرد از این حکایت داشت که شرکت سایپا بدهی حدود ۱۰۰۰ میلیارد تومانی به صنعت بیمه داشت که مدتی حاشیه‌ساز شده بود اما ظاهرا با ورود بیمه مرکزی و طی توافقات انجام شده، سایپا در حال پرداخت بدهی‌های خود است و از سوی دیگر خودروهای جدید این شرکت به روال عادی بیمه می‌شوند، اما در مورد ایران خودرو هم به گفته سلیمانی مشکلی در بخش بدهی و بیمه وجود ندارد.

     توانگری مالی بیمه‌ها

یک کارشناس صنعت بیمه معتقد است که ضریب توانگری مالی شرکت‌های بیمه، توانایی پرداخت خسارت را در شرکت‌های بیمه نشان می‌دهد، اما در عین حال شرکت‌های بزرگ به سراغ بیمه‌های بزرگ می‌روند. رضا عباس موحدی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه توانایی شرکت بیمه در پرداخت خسارت‌ها نسبت به سرمایه‌ای که دارد را توانگری مالی می‌نامند، اظهار کرد: توانگری مالی ربطی به ثروت و مشتری یک بیمه ندارد. برای مثال بیمه ایران شاید نقدینگی بسیار بالایی داشته باشد، اما ضریب توانگری این شرکت اکنون به حدود عدد ۴ رسیده است. وی افزود: در واقع این شرکت نمی‌تواند به خوبی گذشته از عهده خسارت‌هایش برآید و این در حالی است که مثلا بیمه تعاون شاید یک پانصدم سرمایه بیمه ایران را هم نداشته باشد، اما ضریب توانگری آن عملا در سطح ۱ قرار گرفته است؛ یعنی نسبت به اندوخته‌اش، توانایی پرداخت خسارت خود را هم دارد. این کارشناس صنعت بیمه ادامه داد: بالا بودن ضریب توانگری شرکت‌های بیمه نشان از آن دارد که این شرکت‌ها بیمه‌نامه‌های خود را به درستی صادر و خسارت را به درستی پرداخت می‌کنند و سایر موارد را نیز به خوبی در نظر می‌گیرند تا بتوانند از عهده پرداخت خسارت‌های خود برآیند. عباس موحدی با بیان اینکه توانگری مالی شرکت‌های بیمه نشان‌دهنده امنیت این شرکت‌ها برای عموم مردم است، تصریح کرد: مردم معمولا سراغ شرکت‌هایی می‌روند که رتبه بهتری از نظر توانگری مالی دارند؛ چراکه خیالشان از بابت درستی بیمه‌نامه‌ها و سادگی دریافت خسارت راحت است، شرکت‌های بیمه هم برای بالابردن اعتبار خود به توانگری مالی اهمیت داده و تلاش می‌کنند که آن را افزایش دهند. این کارشناس صنعت بیمه همچنین درخصوص فاکتورهای مهم برای انعقاد قراردادهای بیمه‌ای با شرکت‌های بزرگ گفت: عوامل زیادی در این باره دخیل است. ضریب توانگری مالی شرکت‌های بیمه یک امتیاز است، اما فقط این ضریب برای انعقاد قراردادها ملاک نیست.