پایان خوش سال 2019 برای نفت

۱۳۹۸/۱۰/۱۱ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۶۰۵۰۵

قیمت نفت روز سه‌شنبه که آخرین روز معاملات سال ۲۰۱۹ بود، ثابت ماند اما تحت تاثیر بهبود روابط تجاری امریکا و چین و کاهش عرضه داوطلبانه اوپک، در مسیر ثبت بزرگ‌ترین رشد قیمت سالانه از سال ۲۰۱۶ تاکنون قرار گرفت.

بهای معاملات آتی نفت برنت با یک سنت کاهش، ۶8 دلار و ۶۶ سنت در هر بشکه بود. بهای معاملات آتی نفت وست تگزاس اینترمدیت امریکا نیز با سه سنت کاهش، ۶۱ دلار و ۶۵ سنت در هر بشکه بود.

شاخص قیمت نفت برنت که قیمت پایه بازار جهانی است، حدود ۲۴ درصد و وست تگزاس اینترمدیت حدود ۳۶ درصد در سال ۲۰۱۹ رشد داشته است. هر دو شاخص در سال ۲۰۱۹ بزرگ‌ترین رشد سالانه در سه سال گذشته را داشته‌اند که تحت تاثیر بهبود روابط تجاری امریکا و چین و تداوم کاهش عرضه از سوی اوپک و متحدانش بوده است.

به گزارش ایسنا، مشاور تجاری کاخ سفید روز دوشنبه اعلام کرد که فاز اول توافق تجاری امریکا و چین احتمالا هفته آینده امضا خواهد شد.

امریکا و چین در ۱۳ دسامبر فاز اول توافق تجاری را اعلام کردند که تحت آن تعرفه‌های امریکا روی واردات برخی از کالاهای چینی کاهش پیدا می‌کند و در مقابل، چین میزان عظیمی از کالاهای امریکایی را خریداری خواهد کرد.

به گفته استفن اینس، استراتژیست بازار در شرکت «اکسی تریدر»،  قیمت‌های نفت با وجود رشد تنش‌ها در خاورمیانه و افت هفته گذشته ذخایر نفت امریکا در معاملات روزهای پایانی سال ۲۰۱۹ ریسک‌پذیری بازار را دنبال کردند. معامله‌گران همچنین منتظر انتشار آمار تولید نفت امریکا در اکتبر از سوی اداره اطلاعات انرژی امریکا هستند و پیش بینی کرده‌اند که این آمار تداوم رشد قوی تولید این کشور را نشان دهد. طبق نظرسنجی رویترز، انتظار می‌رود ذخایر نفت امریکا در هفته منتهی به ۲۷ دسامبر به میزان حدود ۳.۲ میلیون بشکه کاهش پیدا کرده باشد که سومین کاهش هفتگی متوالی خواهد بود. ذخایر نفت امریکا در هفته منتهی به ۲۰ دسامبر به میزان ۵.۵ میلیون بشکه کاهش پیدا کرده بود. آمار رسمی ذخایر این کشور روز جمعه منتشر خواهد شد. بر اساس گزارش رویترز، اداره اطلاعات انرژی امریکا اوایل ماه میلادی جاری اعلام کرد امریکا در سال ۲۰۲۰ برای نخستین‌بار بر مبنای سالانه به یک صادرکننده بزرگ نفت تبدیل خواهد شد و انتظار می‌رود تولید این کشور ۹۳۰ هزار بشکه در روز رشد کرده و به ۱۳.۱۸ میلیون بشکه در روز بالغ شود.

معامله‌گران و تحلیلگران در بحبوحه رشد ضعیف تقاضا که قیمت‌های نفت را تحت فشار کاهشی قرار داده است، انتظار دارند رشد عرضه نفت امریکا، کاهش تولید اوپک را در سال ۲۰۲۰ جبران کند.