اخبار

۱۳۹۸/۱۰/۱۱ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۶۰۵۲۴

افزایش ۳۳۲ درصدی کشفیات شیشه در ایران

سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: تریاک، حشیش، مورفین و هرویین در صدر کشفیات هستند و افزایش ۳۳۲ درصدی در کشف ماده مخدر شیشه را داشته‌ایم. امیرعباس لطفی اظهار کرد: در ۹ ماهه اول سال جاری ۷۱۳ تن انواع مواد مخدر در ایران کشفیات داشته‌ایم که در مقایسه با سال گذشته ۱۶ درصد افزایش داشته است. او افزود: تریاک، حشیش، مورفین و هرویین در صدر کشفیات هستند و افزایش ۳۳۲ درصدی در کشف ماده مخدر شیشه را نیز داشته‌ایم. سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر تصریح کرد: ۸۰ درصد کشفیات مربوط به تریاک و ۹ درصد مربوط به حشیش است. لطفی ادامه داد: ۸۶ درصد کشفیات مواد مخدر توسط ناجا صورت گرفته است و بعد از آن ۱۱ درصد را وزارت اطلاعات و بعد بسیج و گمرک انجام داده‌اند. وی افزود: ضربه به بنیان‌های اقتصادی قاچاقچیان از جمله اهداف ما بوده که اولویت ستاد مبارزه با مواد مخدر و نیروی انتظامی بوده است. لطفی گفت: خبر خوب آن است که علاوه برافزایش میزان کشفیات، کاهش آمار شهدا را در این مسیر شاهد بودیم که ۸۳ درصد کاهش یافته و سال گذشته ۱۱ شهید و 9 ماه امسال فقط ۲ شهید داشتیم. وی ادامه داد: سهم نیروی انتظامی در کشفیات بالا بوده و کمترین سهم را عملیات رزمی در سال جدید به خود اختصاص داده که ۷۰ درصد عملیات اطلاعاتی بوده است. لطفی ادامه داد: مراکز ماده ۱۵ که شامل مراکز گذری، سرپایی و تیم‌های سیار، اقامتی میان مدت، مراکز موبایل مجموعاً بیش از یک میلیون و ۶۰۰ هزار را به خود اختصاص داده‌اند. سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: مراکز ماده ۱۶ بیش از ۵۰ هزار نفر را تحت پوشش قرار داده‌اند. او گفت: در حوزه پیشگیری، طرح یاریگران زندگی اجرا شده که در اصل از سوی ریاست‌جمهوری به تصویب رسیده و از سوی ایشان در حال پیگیری است و طرح در حال اجراست و حوزه‌های مختلفی را تحت پوشش خود قرار می‌دهد موافقت‌های متعدد با مراکز به امضا رسیده و هنرمندان و ورزشکاران در اجرای این طرح همراهی می‌کنند. لطفی گفت: علاوه بر پاکسازی محله هرندی و مسابقات و مراسم‌هایی را در این محله برگزار کردیم همچنین برگزاری همایش دوچرخه سواری در محله هرندی و مسابقات فوتسال در این محله داشتیم که دیگر شاهد شرایط گذشته در این محل نباشیم. سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: بعد از محله هرندی با هماهنگی با شهرداری و قوه قضاییه، دره فرحزادی را در دستور کار قرار دادیم.

دودِ ارزانی سیگار در چشم مردم

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با بیان اینکه افزایش مالیات بر سیگار استطاعت مالی برای خرید دخانیات را کاهش می‌دهد، گفت: درآمد حاصل از افزایش قیمت سیگار باید صرف بیماران ریوی و سرطان‌های ناشی از مصرف دخانیات شود.

حیدرعلی عابدی در رابطه با ضرورت افزایش مالیات بر سیگار گفت: در تمامی کشورهای پیشرفته مالیات کلانی به دخانیات با هدف کاهش مصرف و اخذ درآمد برای درمان بیماران قربانی عوارض دخانیات تعلق می‌گیرد. در کشور استرالیا قیمت ساندویچ معمولی حدود 12 دلار و قیمت یک پاکت سیگار حدود 25 دلار است و افراد برای تهیه سیگار باید دو برابر پول ناهار خود را هزینه کنند از این رو افزایش قیمت سیگار در کاهش مصرف آن بسیار موثر است.

نماینده مردم اصفهان در مجلس دهم، با بیان اینکه بستن درب قهوه‌خانه‌ها با استفاده از زور و قوه قهریه نه تنها اثر گذار نیست بلکه بیکاری بسیار زیادی به همراه دارد به خانه ملت گفت: افزایش مالیات بر دخانیات باعث کاهش استطاعت مالی افراد شده و به مرور زمان به کاهش مصرف منتهی می‌شود. اگر قلیان در قهوه‌خانه‌ها با افزایش مالیات 50هزار تومان شود، کمتر کسی می‌تواند از آن استفاده کند.

این نماینده مردم در مجلس دهم با تاکید بر اینکه درآمد حاصل از افزایش قیمت سیگار و دخانیات باید صرف بخش‌های درمانی و بیمارستان‌ بیماران ریوی و سرطان‌های ناشی از مصرف دخانیات شود، اظهار کرد: با افزایش مالیات بر سیگار استطاعت مالی برای خرید دخانیات کاهش پیدا کرده و درآمد حاصل از آن نیز صرف حوزه سلامت و آموزش جامعه می‌شود. در این صورت عرضه قلیان برای قلیان‌سراها صرفه اقتصادی نداشته و به ناچار روش‌های بهتر و سلامت محوری را جایگزین می‌کنند.  عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال که آیا افزایش مالیات بر سیگار موجب تضعیف صنعت دخانیات کشور می‌شود، اظهار کرد: برای جلوگیری از ضرر صنعت دخانیات کشور مالیات بر سیگار باید از خریدار گرفته شود. از طرفی برای حمایت از این صنعت باید مالیات سیگارهای وارداتی را دو برابر سیگارهای داخلی تعیین کنیم تا به صنعت دخانیات کشور هم لطمه‌ای وارد نشود. بنابراین اجرای این روش می‌تواند در جهت کاهش مصرف دخانیات در جامعه موثر و مفید باشد.