اخبار
هشدار سوءاستفاده احتمالی از وام ازدواج
معاون امور جوانان وزارت ورزش در خصوص سوءاستفادههای احتمالی از وام ازدواج به دلیل سود کم آن هشدار داد. محمدمهدی تندگویان در مورد افزایش کودک همسری به دلیل افزایش وام ازدواج گفت: موضوع این است که در سال ۹۸ که وام ازدواج به ۳۰ میلیون تومان افزایش یافت، دریافتکنندگان وام ازدواج در سنین کمتر از ۱۵ سال که فقط شامل دختران میشود، در حدود ۳ تا ۴ برابر افزایش یافت. ممکن است در سال گذشته هم همین تعداد ازدواج کرده باشند، اما وام ازدواج دریافت نکرده باشند. او ادامه داد: وقتی که افراد در سنین زیر ۱۸ سال امکان هیچگونه عملیات مالی در کشور را ندارند، یعنی خودشان به تنهایی نمیتوانند حساب افتتاح کرده و همچنین طبق قانون امکان اشتغال ندارند، پس چگونه میتوانند وام ازدواج دریافت کنند؟! معاون امور جوانان وزارت ورزش با بیان اینکه مشخص است که این افراد به تنهایی برای درخواست وام اقدام نکردهاند، به ایلنا گفت: معتقدم قانونگذار باید به این موضوع توجه کند و محدودیتهایی را قائل شود، البته بحث محدودیت سنی نیز شامل دو بخش میشود، نخست بحث شرعی ازدواج است که من در این حوزه هیچ ورودی نمیکنم، اما موضوع دوم بحث حق و حقوق مالی افراد کمتر از ۱۸ سال است؛ یعنی دختری که از سن ۱۳ سالگی به بعد ازدواج میکند باید حق و حقوق مالیاش در موضوع وام ازدواج رعایت شود و من معتقدم حتی اگر فردی در این سنین ازدواج کرد، وام ازدواجش بعد از ۱۸ سالگی به او داده شود تا بتواند مدیریت مالی آن را را برعهده بگیرد، چراکه در آن زمان خودِ آن فرد تصمیمگیرنده است که یا وام را در اختیار پدر و مادرش قرار دهد یا در اختیار همسرش یا اینکه جزیی از مطالبات خودش باشد. حتی اگر در زندگی مشترک وام را در اختیار همسرش قرار دهد، میتواند در مقابل مطالبهای داشته باشد. او اظهار کرد: قانونگذار وقتی وام ازدواج را به عنوان تسهیلات برای ازدواج جوانان افزایش میدهد و با توجه به بهره کم آن در مقابل دیگر وامها آن را تبدیل به یک وام ارزشمند میکند، باید مقرراتی را قرار دهد تا امکان سوءاستفاده از آن گرفته شود، چراکه ممکن است قابل خرید و فروش شود، یا ممکن است یک خانواده فقیر برای دریافت این وام دخترشان را به عقد فردی درآورده و وام را بدون اینکه حق و حقوقی به دخترشان بدهند، دریافت کنند.
از تعرفههای پزشکی ۹۹ چه خبر؟
دبیر و رییس دبیرخانه شورای عالی بیمه سلامت، درباره آخرین وضعیت تعیین تعرفههای پزشکی سال ۱۳۹۹، گفت: تعرفههای پزشکی، با توجه به میزان رشد بودجه بیمهها و میزان افزایش حقوق و دستمزد در بودجه سال آینده بررسی و تعیین میشوند. سجاد رضوی با اشاره به آخرین جزییات بررسی تعرفههای پزشکی سال ۱۳۹۹ در شورای عالی بیمه، گفت: تاکنون هیچ پیشبینی در زمینه تعرفههای پزشکی سال آینده انجام نشده است. البته سازمان نظام پزشکی پیشنهادات خود را در این زمینه ارایه داده است، اما هنوز در این حوزه پیشبینی یا تصمیمگیری انجام نشده است. او با بیان اینکه وضعیت تعیین تعرفههای پزشکی به میزان رشد بودجه سازمانهای بیمهگر و میزان رشد حقوق و دستمزد در بودجه بستگی دارد، به ایسنا گفت: در عین حال برای بررسی تعرفهها ابتدا باید ببینیم دولت چقدر پول در اختیار این حوزه قرار میدهد. بر اساس بودجهای که دولت و مجلس برای سال آینده در این حوزه مشخص میکنند میتوان درباره تعرفههای پزشکی سال آینده تصمیمگیری کرد. بنابراین ابتدا باید میزان رشد بودجه سازمانهای بیمهگر و میزان رشد حقوق و دستمزد در بودجه سال ۱۳۹۹ در دولت و مجلس مشخص شود و سپس ما سعی میکنیم تعرفههای سال آینده را قبل از پایان سال جاری بررسی و اعلام کنیم. البته ما فعلا پیشنهادی به دولت در این حوزه ندادهایم.
افزایش بستههای حمایتی دانشآموزان استثنایی
رییس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور با بیان اینکه تقریبا به ازای هر ۵۷ دانشآموز با نیازهای ویژه، یک نیروی توانبخشی داریم که فاصله زیادی با استانداردها دارد گفت: قرار است دانشگاه فرهنگیان به صورت مشترک با دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی اقداماتی برای تامین گفتاردرمان و نیروهای توانبخشی را در دستورکار قرار دهند تا این نقیصه جبران شود. جواد حسینی درباره طرح اعطای کمک هزینه خدمات حمایتی و توانبخشی به دانشآموزان استثنایی اظهار کرد: یک فصل اعتباری تحت عنوان توانبخشی و بستههای حمایتی داریم. اخیرا بیش از سه میلیارد تومان برای بسته حمایتی را ابلاغ کردیم و هفت میلیارد تومان از اعتبارات مان مربوط به توانبخشی است. او افزود: امسال کمک هزینه خرید ویلچر از ۸۰۰ هزارتومان به یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان افزایش یافته است. تعهد خدمات دندانپزشکی هم یک میلیون تومان بود که به یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان رسیده است. کمک خوبی برای کاشت حلزون و تعمیر آن نیز ارایه میشود. بودجه طرح خدمات حمایتی را مرتب تامین و هزینههای درمانی دانشآموزان را پرداخت میکنیم. سامانهای به همین منظور راهاندازی شده که نیازمندیهای دانشآموزان در آن ثبت و رسیدگی میشود. او درباره کمبود نیروی توانبخشی، گفتاردرمانی و کاردرمانی نیز گفت: متاسفانه در حوزه توانبخشی به دلیل اینکه میزان خروجی مناسبی از دانشگاه فرهنگیان نداریم و نیرویی نیز از طریق آزمون استخدامی ماده ۲۸ اساسنامه جذب نمیشود دچار کمبودهایی هستیم.