اخبار
نرخ باسوادی به مرز ۹۶ درصد رسید
رییس سازمان نهضت سوادآموزی گفت: براساس آخرین آمار سرشماری در سال ۹۸ نرخ باسوادی در کشور به مرز ۹۶ درصد رسید. شاپور محمدزاده با بیان اینکه قبل از انقلاب و در سال ۵۵ تعداد باسوادان در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال، ۴۸.۴ درصد بود، اظهار کرد: یعنی از هر ۱۰۰ نفر ۴۸ نفر باسواد و ۵۲ نفر بیسواد بودند اما براساس آخرین آمار سرشماری سال ۹۵ این عدد به مرز ۹۴.۷ درصد رسید.
او ادامه داد: در سال ۹۸ براساس آخرین سرشماری نرخ باسوادی در کشور به مرز ۹۶ درصد رسید که این عدد در برخی استانها از ۹۶ درصد هم بیشتر شد. رییس سازمان نهضت سوادآموزی اظهار کرد: براساس سرشماری سال ۹۵ در بازه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال، دو میلیون و ۶۰۰ هزار بیسواد داشتیم که حدود ۴۰۰ هزار نفر آنها را اتباع خارجی تشکیل میدادند. البته این سرشماری براساس خوداظهاری است که تلاشمان ریشهکنی بیسوادی در این گروه سنی است. محمدزاده با بیان اینکه قبل از انقلاب در جامعه روستایی حدود ۳۱ درصد باسواد و ۶۹ درصد بیسواد داشتیم، اظهار کرد: توانستیم با کمک سازمانهای مختلف در روستاها آمار باسوادی را به بیش از ۹۰ درصد ارتقاء دهیم.او افزود: قبل از انقلاب از هر ۱۰۰ زن، ۲۸.۵ درصد باسواد و ۷۱.۵ درصد بیسواد بودند ولی در حال حاضر بالای ۹۰ درصد زنان باسواد هستند. رییس سازمان نهضت سوادآموزی در پایان گفت: اگر سازمانهای مختلف همکاریهای لازم را داشته باشند در آینده نزدیک در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال بیسوادی ریشه کن شده و در سرشماری سال ۱۴۰۰ وضعیت باسوادی نسبت به سالهای قبل بهتر خواهد شد.
رشد ۱۲ برابری بودجه نوسازی و تجهیز مدارس
رییس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس از رشد ۱۰ تا ۱۲ برابری بودجه این سازمان خبر داد. مهرالله رخشانی مهر، معاون وزیر آموزش و پرورش و رییس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس درباره سهم کمک خیرین به نسبت دولت گفت: ما یک ردیف مشترک بین دولتیها و خیرین داریم، اگر یک کاری را خیرین انجام میدهند دولت هم مابقی ۵۰ درصد را انجام خواهند داد تا کار مشارکتی باشد. دولت طی سه سال تمام تخصیصهای خود را ۱۰۰ درصد انجام داده است.او ادامه داد: سال ۹۶ اعتبارات ما ۵۴۰ میلیارد تومان بود و امسال در لایحه بودجه ۹۹، ۶ هزار و ۶۰۰ میلیادر تومان شده که رشد ۱۰ تا ۱۲ برابری دارد. در کنار اینها یک سری تبصرهها وجود دارد و ما باید از این ظرفیتها استفاده کنیم. درباره نوسازی مدارس در زمینه گازرسانی هم اقدامات خوبی صورت گرفته مثلا قبل از سال ۹۸ سهم ما از محل عوارض گاز ۲۰ درصد بود و الان به ۵۰ درصد افزایش پیدا کرده است. اکنون ۵۷۰ میلیارد برای جمعآوری سیستمهای گرمایشی غیراستاندارد به مدارس کشور ابلاغ کردیم.
رخشانیمهر درباره سهم عوارض گاز برای سیستم گرمایشی مدارس گفت: پیش از سال ۹۸ سهم ما از محل عوارض گاز حدود ۲۰ درصد بوده و در حال حاضر این سهم به ۵۰ درصد رسیده است. در واقع آن زمان سهم ۳۰۰ میلیارد تومان بوده که برای سال ۹۸ به ۸۰۰ میلیارد رسید و از این ۸۰۰ میلیارد حدود ۵۰۰ میلیارد پرداخت شده است. او درباره وضعیت مدارس شهر تهران در خصوص تخریب و بازسازی گفت: استان تهران بعد از استان خراسان رضوی بیشترین مدارس تخریبی را دارد، سرانه استان تهران هم از آخر، سوم است. رییس سازمان نوسازی و تجهیز مدارس کل کشور در خصوص نقش خیرین در بازسازی مدارس مناطق سیل زده از جمله سیستان و بلوچستان توضیح داد: خیرین همواره نقش پررنگی داشتهاند و برای سیستان و بلوچستان حدود ۱۳۵ میلیارد تومان تعهد کردند. مدارس یک تا سه کلاسه تا مهر سال آینده و مدارس ۶ تا ۹ کلاسه تا دهه فجر بعدی آماده میشود، البته درباره مدارسی که وقت بیشتری میبرند نمیتوانیم زمان مشخصی اعلام کنیم. علاوه بر این ۵۰ کانکس و ۴ میلیارد تجهیزات به مناطق سیل زده ارسال شده است. بهطور کل ۴۲۱ کلاس درس در سیستان و بلوچستان، ۳۱ مدرسه در هرمزگان و ۲۰ مدرسه در کرمان آسیب دیده بودند.