پوشاک فاقد شناسه کالا، قاچاق است

۱۳۹۸/۱۱/۱۶ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۶۲۹۶۴

رییس ستاد مبارزه با قاچاق ضمن تاکید بر اینکه پوشاک خارجی فاقد شناسه کالا، قاچاق محسوب می‌شوند، سه دستور جدید برای مقابله با پوشاک قاچاق فاقد شناسه کالا صادر کرد. به گزارش مهر، علی مویدی خرم آبادی در بخشنامه‌ای به استانداران و روسای کمیسیون‌های برنامه‌ریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز سراسر کشور، بر تشدید مبارزه با پوشاک قاچاق فاقد شناسه کالا تاکید و سه دستور جدید برای توسعه طرح برخورد با پوشاک قاچاق صادر کرد. در این بخشنامه آمده است: احتراماً با عنایت به توفیقات حاصله از اجرای طرح جامع مقابله با قاچاق پوشاک در استان تهران و هشت استان هدف از سال گذشته تاکنون، نتایج و دستاوردهای طرح مذکور اعم از تغییر رفتار بیش از ۷۰ درصدی فروشگاه‌های هدف و سقوط گروه کالای پوشاک از نظر حجم قاچاق از رتبه اول در سال ۹۶ به رتبه‌های پایین‌تر در سال ۹۷ و ادامه این روند در سال جاری و جایگزین شدن نشان‌های تجاری با کیفیت ایرانی و افزایش ریسک عرضه پوشاک قاچاق و با توجه به تکالیف قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مبنی بر الزام اخذ و نصب شناسه کالا مطابق ماده ۲ دستورالعمل اجرایی ثبت شناسنامه، اخذ و نصب شناسه کالا برای گروه کالایی منسوجات و پوشاک تاریخ چهارم خرداد ماه 96 مصوب وزارت صنعت و ماده ۲ دستورالعمل ماده ۷ آیین نامه اجرایی ماده ۱۳ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز برای کالاهای مشمول گروه کالایی پوشاک مصوب وزارت صنعت، از تاریخ‌های 31 مرداد ماه 97 و 30 آبان ماه 97 ۱ به ترتیب مهلت عرضه کفش و اجزای پوشاک خارجی فاقد شناسه کالا به اتمام رسیده و از تاریخ‌های اخیر، هر گونه عرضه کفش و اجزای پوشاک از جمله کیف، کفش و … فاقد شناسه در سطح عرضه مطابق با قانون قاچاق محسوب می‌شود. لذا مقتضی است نسبت به توسعه طرح برخورد با پوشاک قاچاق فاقد شناسه به کل کشور در فاز دوم برای گروه کالای پوشاک، کیف، کفش و سایر اجزای پوشاک از تاریخ ابلاغ به ترتیب زیر اقدام فرمایید.

در بند نخست این بخشنامه تشکیل قرارگاه مبارزه با قاچاق کالا و ارز در استان منبعث از قرارگاه مرکزی متشکل از کمیته‌های زیر با مدیریت کمیسیون استان و عملیاتی شدن آنها برای اجرای طرح؛ مورد توجه قرار گرفته است. پیگیری این موضوع به کمیته اطلاع‌رسانی با محوریت کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان؛ کمیته شناسایی و اطلاعاتی با محوریت اداره کل اطلاعات استان؛ کمیته پشتیبانی عملیات با محوریت نیروی انتظامی استان؛ کمیته کشف و برخورد با محوریت اداره کل صنعت معدن و تجارت استان و کمیته قضایی با محوریت اداره کل تعزیرات استان، واگذار شده است.

در بند دوم این دستورالعمل به تدوین و ارسال گزارش دوره‌ای اقدامات صورت گرفته در خصوص اجرای طرح به ستاد، اشاره شده است. در بند سوم نیز تاکید شده که با توجه به تجارب قبلی اجرای طرح و تلاش جریان ذی‌نفع قاچاق پوشاک جهت تأثیرگذاری با هدف فضاسازی مخرب برای توقف طرح، تأکیدات لازم برای خودداری مسوولان و دست اندرکاران مربوطه از اظهارنظر تضعیف‌کننده ضروری است.