جهش سوم صنعت پتروشیمی تا ۱۴۰۰
در آمد فروش مواد پتروشیمی پس از انقلاب با افزایش ۱۰۰ برابری به ۱۷ میلیارد دلار رسیده است.
به گزارش میزان، با پیروزی انقلاب اسلامی تعداد مجتمعهای پتروشیمی از ۶ واحد با افزایش نزدیک به ۱۰ برابر به ۵۶ واحد رسید و بهتبع آن ظرفیت تولید نیز با افزایش حدود ۲۲ برابری به ۶۶ میلیون تن رسید.
در آمد فروش مواد پتروشیمی پس از انقلاب با افزایش ۱۰۰ برابری به ۱۷ میلیارد دلار رسیده است و میزان صادرات پتروشیمی نیز در سال با افزایش ۲۴۰ برابری به رقم ۱۲ میلیارد دلار رسیده است.
با وجود محدودیتهای بینالمللی طی سالهای اخیر صنعت پتروشیمی توانسته گامهای محکمی در این حوزه بردارد و شرایط مناسبی را برای تامین ارز مورد نیاز در کشور ایجاد کرده است.
به گفته بیژن زنگنه وزیر نفت طی برنامهریزیهای صورت گرفته پیش بینی میشود که تا سال ۱۴۰۰ میزان ظرفیت تولید پتروشیمی به ۱۰۰ میلیون تن و درآمد این صنعت نیز به حدود ۳۷ میلیارد دلار برسد.
برای دستیابی به این هدف باید تلاش شود که ۲۸ طرح اولویتدار با سرمایهگذاری ۱۷ میلیارد دلار تا سال ۱۴۰۰ به بهرهبرداری برسند که این امر به معنی افزایش ۷۹ درصدی ظرفیت اسمی صنعت پتروشیمی کشور، افزایش ۲ برابری تولید محصول نهایی و افزایش بیش از ۶۰ درصدی درآمد این بخش از سال ۱۳۹۲ تا پایان سال ۱۴۰۰ است.
حسن مرادی کارشناس حوزه انرژی، با اشاره به توسعه صنعت پتروشیمی در کشور اظهار کرد: صنعت پتروشیمی در کشور پس از پیروزی انقلاب با نرخ رشد مناسب چند برابر شد، در حال حاضر علاوه بر مجتمعهای سنتی و اولیه در سواحل خلیج فارس، خط اتلین غرب و شرق طرحی شده و بسیاری از پتروشیمیهایی از این خطوط تغذیه و باعث افزایش اشتغالزایی در کشور شده است. این کارشناس حوزه انرژی تصریح کرد: به میزانی که مشتقات نفتی و گاز تبدیل به محصول عالیتر شود ارزش افزوده بیشتر ایجاد خواهد کرد و در زنجیره تولید کالای با ارزش، شرایط برای حضور در بازارهای جهانی ایجاد خواهد شد.
وی افزود: استفاده از پتروشیمی برای گریز از تحریمها به اثبات رسیده و در بخش فنی به فناوری بالایی رسیده، به همین منظور ابتدا در چرخه ساخت محصولات سادهتر در ادامه محصولات اولیه با ارزش افزوده بالا تولید میشوند.
مرادی ابراز کرد: توسعه صنایع پتروشیمیهای در برنامه ششم توسعه دیده شده و پتروشیمیها میتوانند ضمن افزایش اشتغالزایی در کشور طرحهای صنایع دیگر را به گردش درآوردند.