افزایش نرخ ارز در صرافی‌ها

۱۳۹۸/۱۱/۳۰ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۶۳۸۶۱
افزایش نرخ ارز در صرافی‌ها

گرم طلا 541  هزار تومان

گروه بانک و بیمه|

روز سه شنبه 29 بهمن‌ماه 98 در بازارهای جهانی نرخ اونس طلا با 8 دلار افزایش نسبت به روز دوشنبه 1589 دلار معامله شد. در بازار آزاد و معاملات نقدی نیز قیمت دلار همچنان روند صعودی خود را طی می‌کند و به 14450 تومان افزایش یافته است.

به گزارش «تعادل»، هر یورو نیز در بازار آزاد به 15550 تومان رسید، بهای خرید هر دلار در تابلوی صرافی‌های بانکی با ورود به کانال 14 هزار تومانی 14 هزار و 100 تومان و فروش دلار در صرافی‌ها نیز 14 هزار و 200 تومان درج شد و نرخ خرید هر یورو نیز 15 هزار و 300 تومان و نرخ فروش آن 15 هزار و 400 تومان معامله شد، قیمت ارز مسافرتی در شعب بانک‌های عامل با احتساب کارمزد بانک مرکزی و بانک عامل نیز به حدود ۱۵ هزار و ۶۵۰ تومان اعلام شده است.

روند افزایش قیمت‌ها که از ابتدای هفته جاری آغاز شده متاثر از تحولات مرتبط با پایان یافتن مهلت ایران برای تصویب لوایح چهارگانه و بررسی وضعیت ایران در گروه ویژه اقدام مالی (FATF) است، این در حالی است که همتی رییس کل بانک مرکزی بیان اینکه ایران به احتمال قوی به لیست سیاه FATF نمی‌رود، گفت: تصمیم این اجلاس تاثیری در بازار ارز ندارد و برخی از این فضاسازی‌ها، سوءاستفاده می‌کنند در حالی که نرخ دلار به زیر ۱۴ هزار تومان برمی‌گردد و افرادی که قصد ورود به بازار ارز را دارند توصیه کرد که ریسک دارایی‌های خود را در نظر بگیرند. وی تاکید کرد که نوسانات بازار ارز ادامه‌دار نخواهد بود. برخی به دلیل اجلاس FATF تلاش می‌کنند التهابی در بازار ارز ایجاد کنند، ولی تصمیم این اجلاس تاثیر معناداری در بازار ارز نخواهد داشت. کما اینکه اخیرا هم برخی تلاش کردند و اظهارنظرهای دلالی داشتند مبنی بر اینکه سد مقاومت دلار ۱۴ هزار تومانی شکسته شد اما با مدیریت بانک مرکزی تعادل به بازار ارز برگشت و باز هم این اتفاق می‌افتد.

 از سوی دیگر گروه ویژه اقدام مالی (FATF) وضعیت پاکستان را بررسی کرد و این کشور با ١٤ امتیاز از ٢٧ امتیاز اکشن پلن نشان از پیشرفت داشته که یا وارد لیست سفید می‌شود یا در لیست خاکستری سه تا ٦ ماه می‌ماند، و موضوع ایران به زودی در دستور کار این کارگروه قرار خواهد گرفت، لازم به ذکر است که اجلاس FATF تا روز جمعه 2 اسفندماه 98 در شهر پاریس ادامه خواهد داشت.در سامانه سنا نیز نرخ لحظه‌ای قیمت خرید دلار 14 هزار و 100 تومان و قیمت فروش آن 14 هزار و 200 تومان اعلام شد. همچنین نرخ لحظه‌ای خرید هر یورو 15 هزار و 300 تومان و فروش آن 15 هزار و 400 تومان معامله شد. از سوی دیگر، سامانه سنا نیز نرخ میانگین معامله شده ارز برای روز دوشنبه 28 بهمن 98 را برای دلار 13 هزار و 731 تومان، یورو 15 هزار و 173 تومان، پوند انگلیس 18 هزار تومان، درهم امارات 3 هزار و 797 تومان، لیر ترکیه 2 هزار و 393 تومان و یوآن چین را 2 هزار و 90 تومان اعلام کرد.در بازار طلا و سکه نیز، با اعلام اونس طلای جهانی به قیمت 1589 دلار و دلار به نرخ 14 هزار و 450 تومان در بازار آزاد، نرخ طلا و سکه به روند افزایش قیمت خود ادامه دادند. مظنه یک مثقال طلای آب شده 17 عیار 2 میلیون و 347 هزار تومان، هر گرم طلا 18 عیار 541 هزار و 800 تومان، سکه طرح جدید 5 میلیون و 265 هزار تومان، طرح قدیم 5 میلیون و 240 هزار تومان، نیم سکه 2 میلیون 700 هزار تومان، ربع سکه یک میلیون و 630 هزار تومان و سکه گرمی نیز 940 هزار تومان معامله شد.

در بازار ارز رسمی نیز بانک مرکزی نرخ ۴۷ ارز را اعلام کرد که بر اساس آن نرخ ۲۶ ارز مانند یورو و پوند کاهش و قیمت ۹ واحد پولی دیگر افزایش یافت؛ نرخ دلار و ۱۱ ارز دیگر نیز ثابت ماند. بر اساس اعلام بانک مرکزی هر دلار امریکا برای روز «سه شنبه بیست و نهم بهمن ماه ۹۸» ۴۲ هزار ریال قیمت خورد. همچنین هر پوند انگلیس به قیمت ۵۴ هزار و ۶۰۰ ریال و هر یورو نیز به نرخ ۴۵ هزار و ۴۹۲ ریال ارزش‌گذاری شد.

    طلا هم با دلار همراه شد

از سوی دیگر، قیمت طلا در معاملات روز سه شنبه بازار جهانی تحت تاثیر تقاضا برای خرید دارایی امن در مواجهه با هزینه‌های اقتصادی اپیدمی ویروس کرونا در چین، به بالاترین حد خود در دو هفته گذشته صعود کرد.به گزارش ایسنا، هر اونس طلا برای تحویل فوری در معاملات روز جاری بازار سنگاپور ۰.۳ درصد رشد کرد و به ۱۵۸۶ دلار و ۱۵ سنت رسید. در بازار معاملات آتی امریکا، هر اونس طلا با ۰.۲ درصد افزایش، در ۱۵۸۹ دلار و ۲۰ سنت قرار گرفت.

مارگارت یانگ یان، تحلیلگر بازار شرکت «سی‌ام سی مارکتس» در این باره اظهار کرد: بازارهای آسیا-اقیانوسیه با کاهش گشوده شدند و سرمایه‌گذاران در حال حاضر به‌شدت نگران پیامد اقتصادی ویروس کرونا و اعتماد تجار و مصرف‌کنندگان هستند. اپل هشدار داد که درآمدش در سه ماه  اول امسال به دلیل مختل شدن تولید در چین به دلیل شیوع اپیدمی ویروس کرونا و تقاضای پایین‌تر بازار چین، کمتر خواهد بود. بنابراین بازار با ریسک گریزی سرمایه‌گذاران روبرو شده است. اپل یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های غربی است که از این اپیدمی آسیب دیده است.گفته می‌شود تاسیسات تولید در چین که آیفون و محصولات الکترونیکی دیگر را تولید می‌کنند در حال بازگشایی هستند اما روند افزایش تولید آنها آهسته‌تر از حد انتظار بوده است. این امر سبب افت شاخص‌های سهام امریکا به همراه آسیایی‌ها شد.

بر اساس گزارش رویترز، شمار قربانیان ویروس کرونا در سرزمین اصلی چین ۹۸ نفر افزایش یافت با این حال روند شیوع این ویروس آهسته شد و تا روز دوشنبه موارد جدید ابتلا به پایین دو هزار نفر رسید. با این همه کارشناسان جهانی هشدار دادند که هنوز زود است بگوییم این اپیدمی مهار شده است.

در این بین چین به تلاش‌هایش برای تعدیل آسیب اقتصادی این اپیدمی ادامه می‌دهد و بانک مرکزی چین نرخ بهره وام دهی میان مدت خود را کاهش داد.

دلار امریکا که در شرایط ابهامات سیاسی و اقتصادی به ارز مطمئن تبدیل می‌شود هم در برابر رقیبان بزرگ خود به بالاترین حد در بیش از چهار ماه گذشته صعود کرد.به گفته جفری هالی، تحلیلگر شرکت OANDA، از نظر فنی طلا ۱۰ دلار با شکستن مقاومت در محدوده ۱۵۹۵ تا ۱۶۰۰ دلار فاصله دارد و اگر طلا بالای این محدود بسته شود، به معنای افزایش بیشتر قیمت در روزهای آتی خواهد بود.در بازار سایر فلزات ارزشمند، هر اونس پالادیم برای تحویل فوری با ۰.۳ درصد افزایش، ۲۵۳۰ دلار و ۴۱ سنت معامله شد. هر اونس نقره برای تحویل فوری با ۰.۶ درصد افزایش، به ۱۷ دلار و ۸۷ سنت رسید. هر اونس پلاتین برای تحویل فوری با ۰.۳ درصد افزایش، در ۹۷۱ دلار و ۵۰ سنت ایستاد.

    ادامه پیشروی دلار

همچنین روند صعودی دلار برای چهارمین روز ادامه یافت. به گزارش رویترز، روند رشد ضعیف اقتصادی کشورهای اروپایی کماکان ادامه دارد؛ آلمان به عنوان بزرگ‌ترین اقتصاد اروپایی با کاهش شدید رشد مواجه شده و در فرانسه نیز اعتراضات به لایحه جنجالی اصلاح بازنشستگی ادامه دارد.در انگلیس نیز پس از کناره‌گیری چند وزیر از جمله ساجد جاوید، وزیر دارایی و چهره کلیدی بودجه این کشور از سمت خود، اکنون نوبت به استعفای مشاور ارشد نخست وزیر رسید. همچنین اختلافات داخلی در دولت ائتلافی ایتالیا و احتمال برگزاری مجدد انتخابات در این کشور به نگرانی‌ها از تشدید بحران بدهی این کشور دامن زده است.

به دنبال خروج انگلیس از اتحادیه اروپا در ژانویه امسال و نزدیک شدن به موعد مذاکرات در خصوص تعیین چگونگی روابط آینده، به نظر می‌رسد باید منتظر یک دوره پر تنش باشیم. دیوید فورست، مشاور نخست‌وزیر انگلیس در امور اروپایی گفت: از اینکه روابط تجاری مان با اتحادیه اروپا دچار تنش‌هایی شود واهمه نداریم. ما چیز زیادی از آنها نمی‌خواهیم فقط می‌خواهیم تجارت آزادی مشابه بقیه کشورها با اتحادیه اروپا داشته باشیم.

 دولت انگلیس به رهبری بوریس جانسون اکنون کار بسیار سختی برای احیای رشد اقتصادی و همچنین رسیدن به توافق با اتحادیه اروپا بر سر چگونگی روابط دو طرف در آینده خواهد داشت. انتظار می‌رود که دست کم یک سال دوره گذار در نظر گرفته شود و روابط دو طرف به شکل کنونی باقی بماند. به گفته فورست، انگلیس قصد تمدید دوران گذار را ندارد.بوریس جانسون، نخست‌وزیر انگلیس خواستار داشتن روابطی مشابه کانادا با اتحادیه اروپا شده اما یکی از مسوولان ارشد اتحادیه اروپا گفته است این اتحادیه تن به شرایطی مشابه روابط با کانادا برای انگلیس نخواهد داد و این توافق مد نظر یک رویای خیالی است. اورسلا فون در لین، رییس کمیسیون اروپا نیز گفته است امضای هر پیمان تجارت آزاد با انگلیس مستلزم مطمئن شدن اتحادیه از رعایت قوانین ضد دامپینگ توسط انگلیس خواهد بود. انتظار می‌رود پیامدهای برگزیت به تدریج بر روی اقتصاد انگلیس و کشورهای اروپایی آشکار شود، هر چند که انتظار نمی‌رود بانک مرکزی اروپا دست کم در کوتاه‌مدت تغییر زیادی در سیاست‌های پولی خود ایجاد کند. اقتصاد انگلیس به تدریج در حال وارد شدن به رکود است تا جایی که مرکز آمار انگلیس رشد اقتصادی این کشور در ماه دسامبر را تنها ۰.۱ درصد اندازه‌گیری کرده است.از سوی دیگر به دنبال افزایش تعرفه روی محصولات ایرباس از ۱۰ درصد به ۱۵ درصد و تهدید وزارت خزانه داری این کشور به اعمال تعرفه‌های بیشتر روی محصولات اروپایی درصورت نرسیدن به توافق تجاری، یورو بیش از پیش در موقعیتی ضعیف قرار گرفته است. همچنین نگرانی‌ها از تاثیرگذاری ویروس کرونا روی رشد اقتصادی‌منطقه یورو باعث شده است تا ارز واحد اروپایی ضربه دیگری دریافت کند.

جونیچی ایشی کاوا، استراتژیست ارشد بازار ارز در موسسه «‌ای جی سکیوریتیز» گفت: یورو اکنون در کانال مهمی قرار دارد و به نظر نمی‌رسد در کوتاه‌مدت شانسی برای تقویت محسوس در برابر دلار داشته باشد چرا که از نظر بنیادی شرایط منطقه یورو بد‌تر شده است.اگرچه برای سومین روز متوالی روند شیوع ویروس کرونا در چین کاهشی بود اما تلفات ناشی از این ویروس کماکان ادامه دارد و اکنون شمار قربانیان به بیش از ۱۸۶۸ نفر و شمار مبتلایان از ۶۸هزار نفر عبور کرده است. با مرگ یک گردشگر چینی ۸۰ ساله در فرانسه، نخستین مرگ ناشی از کرونا در اروپا نیز به ثبت رسید.

بانک مرکزی چین نیز برای جلوگیری از ریزش بیشتر بازارها به تزریق بیش از ۲۷۰ میلیارد دلار نقدینگی اقدام کرده که این اقدام اندکی در تقویت ارزش یوان موثر بوده است. پیشتر شکسته شدن محدوده مقاومتی مهم هفت یوانی در برابر هر دلار موجب نگرانی از ریزش بازارهای مالی در چین شده بود.امره اشپایتسر، تحلیل‌گر بازار ارز در موسسه «وست پاک فارکس» گفت: عوامل متعددی دست به دست هم داده‌اند تا دلار را در مسیر صعودی قرار دهند. شیوع کرونا باعث شده است تا پول بیشتری روانه معاملات دلاری شود و این کاملا به ضرر کشورهای نوظهور تمام شده است.شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه می‌گیرد، در معاملات امروز با صعود ۰.۰۵ درصدی نسبت به روز قبل و در سطح ۹۹.۰۵۸ واحد بسته شد. نرخ برابری هر فرانک سوییس معادل ۱.۰۱۹۸ دلار اعلام شد.

 رقابت‌های انتخاباتی درون حزبی امریکا اکنون به ایستگاه دوم رسید و با شمارش آرای ایالت نیوهمپشایر مشخص شد برنی سندرز و پت بوتیجج، برندگان انتخابات داخلی دموکرات‌ها هستند. پیش‌تر در ایالت آیوا نیز نتایج مشابهی به دست آمده بود و الیزابت وارن و جو بایدن، نامزدهای اصلی حزب دموکرات عملکرد ناامیدکننده‌ای داشتند. ایستگاه بعدی انتخابات درون حزبی ایالت نوادا خواهد بود. انتخابات ریاست‌جمهوری امریکا قرار است در ماه نوامبر امسال برگزار شود.

در تازه‌ترین دور از معاملات، پوند با افت ۰.۳ درصدی نسبت به روز قبل خود و به ازای ۱.۲۹۹۵ دلار مبادله شد. یورو ۰.۰۴ درصد پایین رفت اما در کانال ۱.۰۸ باقی ماند و هر یورو به ۱.۰۸۳۱ دلار رسید. همچنین نرخ برابری هر دلار امریکا معادل ۱.۳۲۴۶ دلار کانادا اعلام شد. در برابر همتای سنگاپوری، هر دلار به ازای ۱.۳۹۰۷ دلار سنگاپور مبادله شد.

تحلیل‌گران بانک «میتسوبیشی» ژاپن در یادداشتی نوشتند: با توجه به خروج انگلیس از اتحادیه اروپا و کاهش رشد اقتصادی کشورهای منطقه یورو از جمله آلمان و فرانسه، بانک مرکزی اروپا احتمالا ناچار به اتخاذ سیاست‌های انبساطی بیشتری خواهد بود و این مساله می‌تواند یورو را بیش از پیش رو به پایین سوق دهد.

در حوزه تجاری نیز پس از ۱۷ ماه جنگ تجاری سرانجام دو اقتصاد بزرگ جهان به توافقی اولیه بر سر آتش‌بس رسیدند و نخست‌وزیر چین با سفر به واشنگتن به همراه دونالد ترامپ، رییس‌جمهور امریکا فاز نخست توافق را امضا کرد. چین از کاهش تعرفه واردات ۸۵ میلیارد دلار از محصولات امریکایی به این کشور به عنوان بخشی از تعهدات فاز نخست توافق خبر داده است.انتظار می‌رود به تدریج روند بازگشایی شعبات شرکت‌های بزرگ خارجی در چین آغاز شود. خودروسازی تویوتا اعلام کرده است تولیدات خود را در چین از هفته دیگر مجددا آغاز خواهد کرد. با این حال هنوز بسیاری از پروازهای بین‌المللی به چین متوقف هستند.ریچارد گریس، کارشناس بازار در بانک “کامن ولث “ گفت: ریسک کاهش بیشتر رشد اقتصادی چین روی همه‌چیز سایه افکنده است. با توجه به اینکه اقتصاد چین ۱۷ درصد کل تولید ناخالص داخلی جهان را بر عهده دارد، ریسک تداوم تعطیلی بخش بزرگی از اقتصاد این کشور کاملا معامله‌گران را نگران کرده است.

در معاملات بازارهای ارزی جهانی، همچنین هر دلار با ۰.۰۷ درصد کاهش به ۱۰۹.۷۴۷ ین رسید. در برابر همتای استرالیایی، هر دلار امریکا به ازای ۱.۴۹۸ دلار مبادله شد. همچنین نرخ برابری دلار معادل ۶.۹۹۶۱ یوان چین اعلام شد.