وانت‌بارها چگونه سهمیه بنزین بیشتری بگیرند

۱۳۹۸/۱۲/۰۳ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۶۴۰۴۳
وانت‌بارها چگونه سهمیه بنزین بیشتری بگیرند

چنانچه مالکان وانت‌بار‌ها بیش از سهمیه بنزین تعیین شده نیاز دارند باید در سامانه سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای ثبت‌نام کنند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، وانت بار‌ها از آن دسته وسایل حمل و نقل هستند که فعالیت آنها در چرخه اقتصادی کشور بسیار مهم است و هر گونه اعمال فشار بر دارندگان این وسایل نقلیه، قیمت بسیاری از کالا‌ها را تحت‌الشعاع قرار خواهد داد.

اگر چه این قشر به دلیل حمل کالا‌ها و بار‌هایی که باید از مبدا به مقصد برسد، کمتر مرتکب تخلفات رانندگی شده و خلافی خودرو نسبتا پایینی دارند، اما سهمیه‌بندی بنزین، می‌تواند به شکلی دیگر این بخش از چرخه اقتصادی جامعه را تحت تاثیر و فشار خود قرار دهد. بر این اساس وانت مزدا بنزین سوز و دوگانه سوز، وانت پیکان بنزین سوز، وانت تویوتا بنزین سوز و دوگانه سوز، در کلاس وانت‌های کم مصرف طبقه‌بندی شدند. همچنین وانت نیسان بنزین‌سوز و دوگانه‌سوز و کامیونت بنزین‌سوز و دوگانه‌سوز در کلاس وانت‌های پرمصرف قرار گرفتند.

به این ترتیب شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی در نظر گرفته است که وانت‌های کم مصرفی بنزینی در هر ماه به اندازه ۲۰۰ لیتر بنزین سهمیه‌بندی شده و با قیمت ۱۵۰۰ تومان دریافت کنند. همین‌طور مقدار بنزین سهمیه‌بندی شده در نظر گرفته شده برای وانت بار‌های کم مصرف دوگانه سوز، به ازای هر ماه ۶۰ لیتر خواهد بود. به همین شکل میزان بنزین سهمیه‌بندی شده به ازای هر ماه برای وانت بار‌های پرمصرف بنزین، معادل ۳۰۰ لیتر خواهد بود. اما وانت بار‌های پرمصرف دوگانه سوز، هر ماه به اندازه ۱۲۰ لیتر بنزین سهمیه‌بندی خواهند داشت. بدیهی است که هر یک از این انواع وانت بار‌ها در صورت نیاز به بنزین بیشتر در ماه، باید از محل بنزین آزاد نسبت به پر کردن سوخت وسیله نقلیه خود اقدام کرده و هزینه ۳ هزار تومانی بابت هر لیتر آن را بپردازند. براین اساس وزارت کشور به عنوان مرجعی برای تصویب نهایی میزان سهمیه سوخت خودروها مهم تلقی می‌شود و شرکت ملی پخش فرآوردهای نفتی که مجری اجرای طرح سهمیه و شارژ کارت سوخت خودروها است.

شهرام رضایی مدیر برنامه‌ریزی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران در خصوص افزایش سهمیه بنزین وانت‌های پر مصرف و کم مصرف گفت: سهمیه بنزین وانت‌های کم‌مصرف و پرمصرف هر کدام به ترتیب ماهانه ۲۰۰ و ۳۰۰ لیتر در نظر گرفته شده بود و قرار بود از ابتدای بهمن‌ماه براساس کارکرد این سهمیه افزوده شود. وی افزود: براساس توافق‌های انجام‌شده با وزارت کشور، از ابتدای اسفندماه کارکرد وانت‌های کم‌مصرف و پرمصرف محاسبه می‌شود و براساس پیمایش سهمیه این دسته از خودور‌ها تخصیص می‌یابد. رضایی افزود: چنانچه مالکان وانت‌بار‌ها بیش از سهمیه تعیین شده (۲۰۰ لیتر برای کم‌مصرف‌ها و ۳۰۰ لیتر برای پرمصرف‌ها) نیاز به سوخت داشته باشند، باید در سامانه وزارت کشور ثبت‌نام کنند. مدیر برنامه‌ریزی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران تصریح کرد: پس از ثبت‌نام، پایش کارکرد این خودرو‌ها انجام و پس از آن سهمیه اضافی تعلق گرفته به این دسته از خودرو‌ها در کارت بانکی این افراد شارژ می‌شود.