اخبار
مردم استفاده از بانکداری الکترونیک را جدی بگیرند
رحیم زارع سخنگوی کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی گفت: همراهی شبکه بانکی با مردم و تولیدکنندگان در روزهای شیوع کرونا نشان از دغدغه مداری آنها داشته و این نگاه قابل تقدیر است. رحیم زارع در گفتوگو با ایبِنا با اشاره به اقدام مناسب شورای پول و اعتبار درخصوص اعطای مهلت به وام گیرندگان جهت بازپرداخت تسهیلات در شرایط فعلی، گفت: همراهی شبکه بانکی با مردم و تولیدکنندگان نشان از دغدغه مداری آنها داشته، از اینرو این نگاه قابل تقدیر است. نماینده مردم آباده در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه باید از ظرفیت بانکداری الکترونیک بیش از پیش استفاده شود، افزود: اینکه بانک مرکزی مدام با اطلاعیهها و دستورالعملها سعی در کاهش مراجعه مردم به بانکها دارد نشان میدهد که در سالهای اخیر اقدامات مناسبی برای رفاه حال مردم صورت گرفته است.
وی با بیان اینکه مردم نیز باید با همراهی بامسوولان از شیوع هر چه بیشتر کرونا در کشور جلوگیری کنند، تصریح کرد: توجه به توصیهها و عدم حضور در اجتماعات و همچنین انجام امور بانکی به صورت غیرحضوری لازم است.
زارع همچنین با اشاره به آمار درگذشتگان ناشی از کرونا در کشور، گفت: در شبکه بانکی نیز بسیاری از کارمندان با ابتلا به این ویروس جان خود را از دست دادهاند، از اینرو لازم است مردم حضور خود را در شعب کاهش داده و با امکانات ایجاد شده به نیازهای خود بپردازند.
این نماینده مردم در مجلس دهم با بیان اینکه افزایش سقف برداشتها نیز از اقداماتی است که بانک مرکزی برای رفاه حال هر چه بیشتر شهروندان انجام داده است، افزود: امید است با همکاری هر چه بیشتر مردم از این بلا دور شویم، اما باید بدانیم اقدامات مناسب شکل گرفته در شبکه بانکی در شرایط فعلی همسو با فناوریهای نوین در سراسر دنیا بوده از این جهت تدابیر شبکه پولی و بانکی کشور قابل تقدیر است.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی یادآور شد: بهطور حتم همراهی بدون کم و کاستی شبکه بانکی در این روزها کم از مجاهدتهای دیگر عزیزان ندارد از اینرو قدردان آنها هستیم.
تمهیدات مراقبتی ویژه «مشتریان بانکها»
بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، تمهیدات مراقبتی ویژه مشتریان بانکها بهمنظور مقابله با ویروس کرونا را اعلام کرد.
از آنجایی که اسکناس جزو اصلیترین راههای انتقال ویروس کرونا است هموطنان عزیز تا حد امکان از ابزارهای پرداخت الکترونیکی استفاده کنند.
در اطلاعیه منتشر شده از سوی این بانک بر رعایت موارد ذیل تاکید شده است:
۱- از آنجایی که اسکناس جزو اصلیترین راههای انتقال ویروس کروناست هموطنان عزیز تا حد امکان از ابزارهای پرداخت الکترونیکی استفاده کنید.
۲- هنگام استفاده از دستگاه خودپرداز یا دستگاه نوبتدهی در شعب از تماس مستقیم با دکمههای آن اجتناب و ضرورتا از دستکش یا دستمال استفاده کنید.
3- هنگام شمارش پول از پد مرطوب یا خیس کردن انگشت پرهیز کنید.
4- کارت بانکی و موبایل خود را در اختیار دیگران قرار ندهید و برای تکمیل فرمهای بانکی از خودکار شخصی خود استفاده کنید.
5- در داخل شعب و صف انتظار خودپردازها و سایر مراکز پر تردد، فاصله خود را با دیگران حداقل به میزان یک متر رعایت کنید.
6- در صورت برخورداری از علائم هشداردهنده ویروس کرونا، در هنگام مراجعه به مراکز پر تردد خصوصا شعب بانکها و موسسات اعتباری، از ماسک استفاده کنید.
7- تحت هیچ شرایطی، مخصوصا زمانی که به اسکناس دست زدهاید، دست خود را به صورت، چشم، بینی و دهان نزنید.
ابلاغ دستورالعمل محاسبه سرمایه نظارتی و کفایت سرمایه
بانک مرکزی دستورالعمل محاسبه سرمایه نظارتی و کفایت سرمایه موسسات اعتباری را اصلاح و ابلاغ کرد. به گزارش «تعادل»، انجام تغییراتی دستورالعمل «محاسبه سرمایه نظارتی و کفایت سرمایه موسسات اعتباری» در چهل و چهارمین جلسـه کمیسـیون مقـررات و نظارت موسسات اعتباری بانک مرکزی مطرح شد و مورد تأیید قرار گرفت. بر اساس مصوبه اخیر مقرر شده تا زمان فراهم شدن زیرساختها و سامانههای اطلاعاتی لازم، گزارشگری موضوع ماده (۲۳) دستورالعمل، در مقاطع زمانی سالانه منتهی به اسفند ماه هر سال و حداکثر تا زمان ارایه صورتهای مالی به بانک مرکزی انجام پذیرد.